Claudiu Florică, prima reacție despre o posibilă investiție la Dinamo

Un nume de posibil nou investitor a apărut în spațiul public. este vorba de omul de afaceri Claudiu Florică, care a fost prezent, duminica trecută, la meciul dintre Dinamo și Poli Timișoara, chiar în loja lui Andrei Nicolescu și a familiei Iacob.

Fostul șef al clubului Regal Sport, care, în trecut, s-a asociat cu Academia Atletico Madrid și a fost implicat, în trecut, în negocieri deschise cu Ionuț Negoiță pentru a prelua clubul Dinamo, a avut o primă reacție.

”Am discutat cu Andrei Nicolescu (n. r. – președintele lui Dinamo). Da, pot fi unul dintre parteneri. Dinamo a fost mereu mai mult decât un nume interesant pentru mine. E o discuție în curs”, a spus Claudiu Florică, potrivit Gazetei.

Numele lui Claudiu Florică a fost vehiculat și mediatizat, în trecut, în „afacerea Microsoft”, un proces DNA în care au fost implicați afaceriști și politicieni, iar posibilul acționar dinamovist a fost acuzat, alături de Dinu Pescariu, de spălare de bani. În 2020, ambii au scăpat de acest dosar, în urma intervenirii prescripției răspunderii penale.

În ultimii ani, Claudiu Florică a fost implicat în trecut la Poli Iași și Hermannstadt și a încercat să se implice și la Charlton.

Un alt element important legat de Charlton și Claudiu Florică, este că omul de afaceri a fost implicarea, în 2020, la clubul Charlton Athletic, din liga secundă engelză, în poziția de membru al Consiliului de Administrație. După câteva luni, milionarul a renunțat la participarea sa în organigrama formației din Albion.

Gheorghe Manole, aproape să se alăture noilor acţionari de la Dinamo: ”Aş fi putut să investesc de acum doi ani!”

Pe lângă discuțiile purtate între oficialii dinamoviști și Claudiu Florică, acționarii lui Dinamo, au purtat negocieri și cu Gheorghe Manole. Acesta este un cunoscut om de afaceri din domeniul energiei regenerabile și s-a arătat dispus să vină alături de Eugen Voicu şi Andrei Nicolescu în Ștefan cel Mare.

”Am discutat cu Andrei Nicolescu. Îmi place ideea de a investi la Dinamo, cred în ea, trebuie să îmi pice și bine. Aici mă refer la anumite socoteli pe care le avem (n.r. – Eximprod), proiecte în care suntem implicați, acest moment a venit într-o vâltoare în care ne aflăm.

Dacă accept, e bine, am o răspundere importantă. L-am rugat pe Andrei să mă lase o săptămână și o să dau un răspuns. Merg la meciurile lui Dinamo și, mai nou, îmi cultiv și nepotul în acest sens.

Sunt suporterul echipei de 55 de ani. Aș fi putut să investesc de acum doi ani, m-aș fi implicat cu siguranță de atunci, însă nu am fost solicitat”, a declarat Gheorghe Manole.

Noii conducători de la Dinamo și-au anunțat planurile

Noii conducători de la Dinamo și-au anunțat planurile pe care le au la conducerea clubului din Ștefan cel Mare. Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, cei care reprezintă firma Red&White, au susținut prima conferință de presă, după ce au cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al clubului alb-roșu. Aceștia au vorbit despre problemele cu care se confruntă echipa, dar și despre obiectivele pe care le au.

”E o onoare să fiu aici, e un club important și creează emoție un astfel de moment. Vrem să facem pași esențiali pentru ca acest club să se reorganizeze. În viitorul apropiat ne vom focusa pe organizarea administrativă a clubului, apoi pe organizarea sportivă. Există trei piloni esențiali pentru managementul imediat al clubului.

Din punctul nostru de vedere, e mult mai importantă eficienta utilizare a banilor. Ăsta trebuie să fie dezideratul tuturor care se gândesc cum iese Dinamo din insolvență. Orice sumă ar fi necesară ieșirii din insolvență, ea trebuie să fie utilizată corect.

Suma de 12 milioane e necesară pentru a dezvolta sănătos clubul. Ne dorim chiar și în zona sportivă să progresăm pas cu pas, ne dorim să avem o tipologie pentru a dezvolta echipa de fotbal. Faptul că noi vom da două milioane de euro și aducem o vedetă nu înseamnă că ne rezolva problema”, a declarat Andrei Nicolescu, la prima conferinţă de presă, de după preluarea lui Dinamo.

CITESTE SI:

Reacția lui Eduard Novak după decizia din cazul Sepsi – FCU Craiova. Ce crede că vor păţi echipele din „Harghita, Covasna”

Ioan Andone, supărat pe noua conducere a lui Dinamo

Costin Amzăr, nu concepe ca Dinamo să nu revină în Liga 1

4 gânduri despre &8222;Claudiu Florică, prima reacție despre o posibilă investiție la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns