Debut cu dreptul pentru “tricolori” în preliminariile Euro 2024. Cum arată clasamentul, după prima rundă

România n-a avut probleme cu modesta Andorra, în debutul preliminariile pentru Euro 2024. Andorra – România s-a terminat 0-2, după golurile lui Man și Alibec.

România face parte din Grupa I a preliminariilor EURO 2024, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, iar sâmbătă, 25 martie, s-au disputat jocurile din prima rundă.

Cu Sorescu improvizat ca fundaș stânga, România nu s-a aruncat în atac, chiar dacă a avut în față un adversar mult mai slab. A avut prima ocazie în minutul 9, prin Alibec. Același atacant al Farului a avut apoi un gol anulat în minutul 29, pentru offside, după ce a trimis în bară în aceeași fază.

România a deschis scorul în minutul 25, când Man a reluat în poartă din centrarea lui Moruțan. Andorra a avut singurul șut pe poartă în minutul 47, dar nu i-a pus probleme lui Andrei Radu.

După doar două minute, Alibec a marcat din pasa superbă a lui Răzvan Marin și reușita sa a avut nevoie de confirmarea VAR. La scurt timp, Dennis Man a avut o ocazie bună, însă “diagonala” sa a trecut puțin pe lângă poartă.

Moruțan, care a fost unul dintre cei mai activi “tricolori” , și-a încercat norocul din lovitură liberă, dar șutul a fost destul de slab. Trupa lui Iordănescu nu a forțat și a preferat să joace echilibrat, iar Tavi Popescu nu l-a putut bate pe portar din pasa cu călcâiul primită de la Alibec.

Tot Alibec a avut ultima ocazie a meciului, dar a fost deposedat în ultima clipă, iar Andorra – România s-a terminat 0-2.

Echipele de start:

România: 12. Radu – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 23. Sorescu – 18. R. Marin, 11. Olaru, 10. Stanciu-cpt. – 21. Moruțan, 7. Alibec, 20. Man;

Rezerve: 1. Niță, 16. Moldovan – 4. Manea, 5. Nedelcearu, 6. Băluță, 8. Cicâldău, 9. Munteanu, 13. Opruț, 14. M. Marin, 17. Dobre, 19. Tănase, 22. Oct. Popescu.

Selecționer: Edward Iordănescu

Andorra: Alvarez – C.Rubio, Llovera, Alvedra, San Nicolas – A. Martinez, Rebes, Vales, Cervos – M. Viera, Rosas

Rezerve: Gomes, Pires, De Pablos, Vieira, Pujol, R. Fernandez, I. Fernandez, Vales, Guillen, M.Garcia, Bernat, Rubio

Selecționer: Koldo Alvarez

Clasamentul Grupei I

  1. Elveția – 3 puncte
  2. România – 3 puncte
  3. Kosovo – 1 punct
  4. Israel – 1 puncte
  5. Andorra – 0 puncte
  6. Belarus – 0 puncte

CITESTE SI:

Prima reacție a lui Florin Bratu, după ce a fost prezentat oficial la noua sa echipă

Ricardo Grigore va reveni la Dinamo în vară: ”Nu sunt fugar!”

Ovidiu Burcă a tras concluziile după 1-1 cu Petrolul

4 gânduri despre &8222;Debut cu dreptul pentru “tricolori” în preliminariile Euro 2024. Cum arată clasamentul, după prima rundă&8221;

  1. Cu parere de rau ,Romania nu n ea aratat nimic.Daca jucam cu Elvetia era vai si amar.Inca nu se leaga nimic ,joc haotic dar Antrenorul este multumit. o sa ne dea o lectie Cosovo daca nu ne trezim.Cum sa fii multumit de joc cand tu nu reusesti sa desfaci o aparare si sa legi doua pase.

Lasă un răspuns