Nemulțumirile lui Edi Iordănescu după 2-0 cu Andorra: „S-a întâmplat ce n-am vrut să se întâmple!”

Naţionala de fotbal a României a păşit cu dreptul în campanie de calificare la EURO 2024. ”Tricolorii” au dispus de modesta, dar incomoda, Andorra, scor 2-0 (1-0), în deplasare.

Golurile României au fost marcate de către Dennis Man (min. 35) şi Denis Alibec (min. 50).

Selecționerul Edi Iordănescu a tras concluziile la final și a punctat și nemulțumirile. Acesta susține că ar fi vrut să vadă mai multă incisivitate din partea jucătorilor săi, mai ales din momentul în care gazdele au jucat în inferioritate numerică (min. 60).

„Ușor nu a fost, ne așteptam la un joc complicat și așa a fost. Venim după multe rateuri și nu e ușor, nu aveam încă încredere, dar ne-am atins obiectivul, 3 puncte. Înainte de joc, dacă mă întrebați dacă voiam 2-0, spuneam da.

Acum spun că trebuia să avem piciorul mai mult pe accelerație dacă vrem la EURO, trebuie să mergem cu putere. De ce spun asta? Că am întâlnit un adversar la limita regulamentului, pe o suprafață complicată, îngustă, am intrat timorați.

Apoi în repriza a doua, cu om în plus, am oprit motoarele. Asta trebuie să nu se mai întâmple. Trebuia să mai vedem nume pe tabelă, încă unul, încă două, încă trei. Asta trebuie să fie România, doar așa se naște o echipă performantă.

Ne-am căutat ritmul, știam că e complicat și fizic să îți intri în ritm, pentru că toate echipele care au fost aici au avut probleme cu respirația. Și noi la fel, și ei la fel. Ei pregătesc meciul să facă un forcing în primele 15 minute pentru că știu asta.

A fost și puțin trac, presiune și dorință mare. Dacă luăm lucrurile pozitive, am câștigat, am marcat, am mai avut ocazii. Acum urmează Belarus”, a spus Edi Iordănescu.

Iordănescu a lămurit și improvizația din flancul stâng al defensivei, unde l-a folosit pe Sorescu, jucător de picior drept. El l-a lăudat însă pe debutantul Alexandru Dobre.

„Opruț nu e sută la sută, l-am pus pe Deian pentru că are experiență. Nu puteam să jucăm cu un alt jucător de picior drept în banda stângă pentru că am fi avut întreaga bandă stângă de picior drept. Și pentru cursul jocului, pentru chimia jocului, trebuia să apelăm la un jucător de picior stâng. Dar Deian a jucat tot sezonul trecut în stânga, iar acum, în ultimele meciuri, a jucat în stânga, a și marcat din stânga, deci subiect închis.

Alex Dobre a ajuns la națională pentru că faptele au depășit vorbele. În ultima perioadă s-a impus, joacă meci de meci, el vine din spate, a marcat. Cred că declarația lui a fost la prima mea acțiune, cred că acumulase niște frustrări din trecut. Acum el trebuie să lupte pentru poziția lui, mă bucur pentru el. Să ne gândim și la Radu, la Drăgușin.

Au fost lucruri bune individual, cu jucători care au arătat stăpânire de sine. Ne-a lipsit un pic mai mult finalul de jos, în care trebuia să mergem înainte. I-am felicitat, dar contextul ne face să vorbim despre un număr redus de goluri, faptul că ei au rămas în 10 oameni. Am băgat al doilea atacant tocmai să le dau un mesaj să continue”, a spus Iordănescu.

În grupa României, Elveția s-a impus fără drept de apel în fața reprezentativei din Belarus, într-un joc desfășurat pe teren neutru, în Serbia, scor 5-0, iar Israel și Kosovo au încheiat la egalitate, 1-1.

„Drumul e de 8 ore la întoarcere, terenul a fost greu, o să vedem dacă avem probleme medicale și sper să fim inspirați la primul 11 cu Belarus. Dacă vor fi schimbări, cine va intra, va contribui. Aștept un stadion plin să ne ducă spre o nouă victorie.

România are drumul ei. Când vom reuși să acumulăm o bază suficientă de puncte, ne vom permite să ne uităm peste gard. E problema kosovarilor ce spun (n.r.: că Israel și Elveția sunt favorite).

Mulțumim suporterilor, le garantez că le sunt recunoscător și le spun cu putere că avem mai multă nevoie de ei decât probabil ei conștientizează. Obligatoriu 3 puncte cu Belarus ca să vorbim de calificare”, a concluzionat Edi Iordănescu.

Clasamentul Grupei I

  1. Elveția – 3 puncte
  2. România – 3 puncte
  3. Kosovo – 1 punct
  4. Israel – 1 puncte
  5. Andorra – 0 puncte
  6. Belarus – 0 puncte

România s-a impus în Andorra, scor 2-0, iar ”tricolorii” ocupă poziția a doua în ierarhia grupei, la finalul partidelor din prima etapă. Diferența dintre trupa pregătită de Edi Iordănescu și Elveția este făcută la golaveraj.

Pentru România urmează duelul cu Belarus de pe Arena Națională, în timp ce Elveția va primi vizita Israelului, iar Andorra se va deplasa în Kosovo. Toate meciurile sunt programate marți, 28 martie, de la ora 21:45.

CITESTE SI:

Debut cu dreptul pentru „tricolori” în preliminariile Euro 2024. Cum arată clasamentul, după prima rundă

Prima reacție a lui Florin Bratu, după ce a fost prezentat oficial la noua sa echipă

Ricardo Grigore va reveni la Dinamo în vară: ”Nu sunt fugar!”

3 gânduri despre &8222;Nemulțumirile lui Edi Iordănescu după 2-0 cu Andorra: „S-a întâmplat ce n-am vrut să se întâmple!”&8221;

Lasă un răspuns