Video I Dinamo învinge pe Kiel și pleacă cu fruntea sus din Germania

Dinamo Bucureşti a învins-o pe THW Kiel, în deplasare, scor 32-31, miercuri seară, în returul play-off-ului pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Dinamo a obținut o victorie mare la Kiel, scor 32-31, iar nemții au cedat pe teren propriu în Liga Campionilor după doi ani și jumătate. Aatmosfera a fost una de meci mare, așa cum se întâmplă la aproape fiecare meci pe care îl joacă una dintre cele mai bune echipe din Germania.

Părea greu de închipuit, însă realitatea din prima repriză a înfruntării din Germania a arătat o echipă dinamo mult mai determinată, mai legată și, în același timp, mai relaxat-fluidă în fazele desenate.

Începutul le-a aparținut gazdelor, care au condus cel mai detașat la 3 goluri, 4-1, ultima dată la 6-3, după care handbaliștii lui Xavi Pascual au echilibrat, apoi întors situația.

Pentru ca acest lucru să se întâmple au concurat apărarea mai bună, cu multe intervenții uimitoare ale lui Khalifa Ghedbane, și soluții inspirate găsite în atac din aproape toate pozițiile.

Au înscris dinamoviștii din inter stânga – Kuduz, apoi Ali Zein, prin centrul Kukici, de trei ori din inter dreapta cu Gurbindo, pe pivot cu Shebib, din extrema dreaptă cu Ghionea. Așa a ajuns Dinamo să conducă și cu două goluri în mai multe rânduri.

Mirați, aproape blocați, jucătorii lui Filip Jicha au înșirat greșeli necaracteristice, un contrast total față de eficacitatea câinoasă de la București, acolo unde au sufocat cu ritmul, marcând cu seriozitate și când aveau avans mare, chiar foarte mare.

Au fost minutele scăldate în lumină aurie pentru Dinamo, Ghedbane continuând să scoată mingi, iar golurile venind și de la Humet, Shebib, iar ultimul al reprizei de la Kuduz. Prima repriză s-a încheiat cu avantaj pentru oaspeți, 17-16.

Pauza a fost părut să fie benefică pentru Kiel. La reluare, Dinamo a mai păstrat conducerea timp de cinci minute, 18-17, apoi echipa germană s-a dus la 24-22, accesând un alt nivel de joc, cu situații mai clare de a marca. Nu a durat mult și Dinamo a revenit.

Ca de obicei, Xavi Pascual a schimbat des liniile, iar în partea secundă interul dreapta a fost Kasparek, cel care a făcut o repriză foarte bună, cu goluri și pase inspirate. A ieșit și o aeriană superbă, Ghedbane a continuat să scoată mingi grele, erau două goluri avans pentru Dinamo, 28-26, și iar s-a echilibrat jocul.

Ambele echipe au avut serii dominante, mai lungi sau mai scurte, într-un meci plăcut pentru spectatori și din care a lipsit încrâncenarea cu accente dure.

S-a jucat curat, dovadă că prima eliminare la Dinamo a venit în minutul 56, echilibrat, cu realizări frumoase, și o victorie a lui Dinamo cu două secunde înainte de final, când Akimenko a țintit perfect în poarta goală!

Onoarea a fost limpezită cu acest succes acolo unde nimeni nu mai bătuse de doi ani și jumătate, pe terenul lui Kiel!

Pentru Dinamo au marcat: Kuduz 5 goluri, A. Pascual 4, Kukic 4, Kasparek 4, Gurbindo 3, Akimenko 3, Shebib 3, Humet 2, Zein 2, Racotea 1, Ghionea 1.

Principalul marcator pentru pentru formaţia germană a fost Ekberg 9 goluri.

Dinamo va sărbători titlul la meciul cu Vaslui

Victoria de la Kiel va aduce cu siguranță o sală plină sâmbătă, atunci când Dinamo va sărbători un nou titlu pe plan intern, la meciul cu Vaslui.

Pe plan european, Dinamo are toate motivele să spere că va obține ”biletul” care să-i permite să spere la prezența în Final Four-ul de la Koln, în 2024.

Deținătoarea Ligii Campionilor este Barcelona, fosta echipă a lui Xavi Pascual.

CITESTE SI:

S-a stabilit programul etapelor 3 și 4. Când se joacă derby-ul Steaua – Dinamo

Unirea Dej este decisă să impresioneze cu Dinamo: ”Ne motivează faptul că apărem la TV”

Campania ” Om la Om” continuă!

3 gânduri despre &8222;Video I Dinamo învinge pe Kiel și pleacă cu fruntea sus din Germania&8221;

Lasă un răspuns