Handbal I Alex Pascual, încântat de succesul obținut de Dinamo în Germania

Dinamo a reușit să o învingă pe THW Kiel, scor 32-31, acolo unde formația germană nu mai pierduse un meci de doi ani și jumătate. Ultima echipă care învinsese la Kiel, în Wunderino Arena, fusese Barcelona, în noiembrie 2020. Xavier Pascual antrena atunci gigantul catalan și s-a impus cu Barca cu 32-26.

Dinamoviștii au început cu trac disputa, copleșiți parcă de Arena de 11.000 de locuri, Kiel a condus până la 6-3, dar apoi lucrurile s-au schimbat. Ghedbane a avut câteva intervenții salutare în poartă, iar în ofensivă dinamoviștii s-au descurcat de minute. Au trecut în față la 7-6 și nu au mai cedat până la pauză, când au intrat la vestiare cu un singur gol avantaj: 17-16.

În partea a doua, scenariul din primele 30 de minute s-a repetat. Nemții au trecut din nou în avantaj, au pus două goluri în față pe tabelă, dar Dinamo nu a cedat. Kasparek, Mamdouh Shebib, Akimenko, Alex Pascual au făcut o repriză secundă excelentă, iar conducerea pe tabelă s-a succedat de-o parte și de alta până în ultimul minut. Kiel a condus cu 31-30, dar Racoțea a egalat. Ultima șansă au avut-o gazdele. Antrenorul Jicha a cerut time-out, le-a explicat elevilor săi schema, numai că aceștia au greșit, extrema dreapta Akimenko a ieșit la intercepție și a aruncat apoi, de la mare distanță, în poarta goală, spre satisfacția colegilor care l-au înconjurat într-o horă a bucuriei.

Au marcat pentru Dinamo în victoria de la Kiel: Kuduz 5 goluri, Alex Pascual 4, Kukic 4, Kasparek 4, Akimenko 3, Mamdouh 3, Gurbindo 3, Ali Zein 2, Humet 2, Racoțea 1.

La revenirea în țară, Alex Pascual a declarat că el și coechipierii săi savurează acest succes obținut pe terenul uneia dintre cele mai valoroase formații de pe continent.

Fiul antrenorului principal a avertizat, însă, că echipa nu își permite să nu câștige toate meciurile pe care le mai are de jucat în acest sezon, pe plan intern.

”Suntem foarte bucuroși că am câștigat, e foarte greu să obții victoria acolo. Am zis de la început că vom încerca să câștigăm orice meci.

Cred că e un sezon foarte bun pentru noi până acum. Trebuie să câștigăm toate meciurile pe care le mai avem de jucat în România”, a spus Alex Pascual.

A fost cea mai importantă victorie a dinamoviștilor, prin prisma adversarului. Dinamo a încheiat ediția actuală a Ligii cu 6 victorii, 3 egaluri și 6 înfrângeri, cel mai bun sezon al ”alb-roșiiilor” care se pregătesc ca sâmbătă să primească un nou titlu de campioni după meciul cu CSM Vaslui. Cu trei etape înainte de final!

Rezultatele obţinute de Dinamo în grupa A din Liga Campionilor sunt:

SC Magdeburg • 28-30 şi 33-34;

Veszprem HC • 30-33 şi 31-31;

GOG • 38-38 şi 30-27;

FC Porto • 32-27 şi 23-32;

PSG • 29-35 şi 26-33;

HC Zagreb • 29-28 şi 27-27;

Wisla Plock • 32-27 şi 28-26.

Pe plan european, Dinamo are toate motivele să spere că va obține ”biletul” care să-i permite să spere la prezența în Final Four-ul de la Koln, în 2024.

Deținătoarea Ligii Campionilor este Barcelona, fosta echipă a lui Xavi Pascual.

CITESTE SI:

Handbal I Valentin Ghionea cere întăriri la Dinamo: ”Altfel, va fi foarte greu”. Ce spune despre retragerea din activitate

Se anunță o atmosferă incendiară pe Ghencea! Câte bilete au primit ”câinii” pentru derby-ul cu Steaua

Concluziile lui Xavi Pascual după sezonul excelent reușit de Dinamo în Liga Campionilor

3 gânduri despre &8222;Handbal I Alex Pascual, încântat de succesul obținut de Dinamo în Germania&8221;

Lasă un răspuns