Avancronică I Unirea Dej – Dinamo București

Unirea Dej și Dinamo București se vor întâlni, astăzi, de la ora 16:00, într-un meci ce contează pentru runda a 2-a din play-off, în Liga 2 a României.

Va fi un meci de mare interes duminică după-amiază la Dej, cu un stadion care se anunță arhiplin și cu peste 1.500 de dinamoviști în tribune. Veniți nu neapărat de la București, cât din mai multe orașe din Transilvania, unde există adevărate ”colonii” alb-roșii.

Nu e exclus ca dinamoviștilor să li se alăture și o parte din galeria înfrățită cu noi, galeria lui U Cluj, alb-negrii au jucat sâmbătă la Arad, așa că fanii au timp să ajungă la Dej.

Oricum, în orașul transilvan există o nemulțumire față de conducerea Unirii, care a acceptat să ofere oaspeților bilete însemnând mai mult de jumătate din capacitatea stadionului, care are sub 3.000 de locuri.

Altfel, va fi un meci cu miză deosebită, pentru că în acest playoff de 6 doar ultima clasată nu va prinde nici măcar barajul.

Cum CSA Steaua n-are drept de promovare, primele două clasate cu excepția ei promovează direct, iar următoarele două merg la baraje.

În acest moment Unirea și Dinamo ocupă ultimele poziții din play-off, 5 și 6, cu câte 32 de puncte, iar miza acestui meci e evitarea ultimului loc, care nu duce nicăieri.

Ardelenii sunt surpriza a acestei ediții din eșalon secund, la începutul sezonului mai nimeni nedând Unirii Dej șanse să se califice în play-off.

Cu un antrenor foarte tânăr (Dragoș Militaru, 33 de ani), cu o echipă mai degrabă harnică, Unirea a adunat puncte și acum întrevede un baraj sau, de ce nu, chiar promovarea directă.

În runda precedentă (prima din play-off) dejenii au jucat mai degrabă modest și au pierdut cu 0-3 în Ghencea, dar se pare că principalul argument al Dejului nu sunt deplasările, ci partidele de acasă.

Ca o curiozitate, trei dintre jucătorii Unirii au numele de familie Pop: mijlocașii ofensivi Andrei și Adrian, precum și atacantul Alexandru.

Sold-out pentru întâlnirea Unirea Dej – Dinamo

Stadionul ”Unirea” din Dej are o capacitate de 3.000 de locuri. Astfel, tichetele s-au vândut ca ”pâinea caldă”, așa cum a anunțat conducerea clubului clujean. Prin urmare, jocul se va disputa cu casa închisă.

În acest moment, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 32 de puncte, iar Gloria Buzău e sub ea, cu același punctaj, 32. Formația lui Ovidiu Burcă a urcat un loc, peste Unirea Dej, care a pierdut partida cu Steaua, scor 0-3, dar care are tot 32 de puncte.

De partea cealaltă, ”câinii roșii” arată din ce în ce mai bine decât în toamnă. Cum problemele din acționariat s-au mai liniștit (măcar până la proba contrarie, care ar însemna achitarea unor restanțe financiare și luarea licenței), e vremea ca suporterii să vadă și ceva fotbal.

Chiar dacă în runda inaugurală din play-off au reușit decât o remiză (1-1) acasă cu Buzăul, roș-albii (avem și noi doi de Roșu titulari, pe Neluț și pe Iulian), suntem în creștere ca joc, punctele forte fiind veteranul căpitan Patriche, dar și cei doi spanioli, Gorka Larrucea și Dani Iglesias, care leagă jocul la mijloc.

În perioada de întrerupere Dinamo a disputat un amical la Săftica, 1-1 cu Petrolul, care nu e chiar un rezultat rău.

Echipe probabile

Unirea Dej: Răilean – Gâț, Burdeț, Buta, Maftei – Cocian, Cătinean, Ad. Pop, An. Pop – Al. Pop, F. Blaj;

DINAMO: Dujmovic – G. Moura, Patriche, Giafer, Amzăr – I. Roșu, N. Roșu, Gorka Larrucea, Dani Iglesias – Țâră, Ah. Bani.

Partida va fi arbitrată de Busi Cătălin, ajutat de Ghiciulescu Raul și Humita Ioan Daniel.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

Partida va fi televizată de: DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Pentru dinamoviștii dinafara României, partida poate fi urmărită pe în direct pe canalul FRF.TV.

CITESTE SI:

CCA a anunțat arbitrul de la Unirea Dej – Dinamo București

”Dinamo e cea mai puternică echipă din România”

Video I Reacția lui Xavi Pascual, după un nou titlul câștigat de Dinamo a câștigat

3 gânduri despre &8222;Avancronică I Unirea Dej – Dinamo București&8221;

Lasă un răspuns