Vlad Iacob, reacționează după ce planul de reorganizare a fost aprobat de creditori

Dinamo a primit o veste bună, după ce a fost votat ”Planul de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare” pe care administratorul judiciar l-a depus, la jumătatea lunii martie, în fața instanței.

Adunarea Generală a Creditorilor a clubului a validat, cu un procent de peste 50 la sută și trei categorii din patru, propunerea RTZ.

Noul plan presupune o reducere pentru masa credală de la 7,4 milioane de euro la aproximativ 2,4 milioane de euro.

Ar urma să fie șterse datoriile clubului Dinamo către creditorii de la categoria chirografari, cei care, conform planului actual de reorganizare, trebuie să-și primească banii în 2024.

Noul plan de reorganizare, al treilea conceput de RTZ de la declanșarea insolvenței, se întinde până la finalul anului 2025.

Vlad Iacob, administrator special Dinamo, a declarat că reorganizarea unui club istoric este benefică pentru tot fotbalul românesc.

”Este un prim pas. Să nu uităm că avem nevoie de validarea de către judecătorul sindic al acestui plan de organizare.

Haideți să-i spunem o victorie de etapă dacă vreți, iar situația juridică și financiară a clubului poate să devină și mai bună. Noi eram încrezători că va trece planul de adunare a creditorilor. Votul suporterilor a avut un rol important

Dinamo are datorii curente de 1,3 milioane de euro (firme, instituții, foști jucători, antrenori sau angajați), care trebuie să achitate în cel mai scurt timp. În caz contrar, planează spectrul falimentului”, a spus Vlad Iacob.

Masa credală se reduce de la 7,4 milioane de euro la aproximativ 2,4 milioane de euro. Asta înseamnă că mulți creditori nu își vor mai putea recupera niciun leu, dar Vlad Iacob aruncă pisica în curtea FIFA.

Lucrurile nu stau chiar așa. Angajații în primul rând vor fi plătiți. Haideți să ne amintim că orice jucător după două luni își poate rezilia contractul. Cea mai mare parte a restanțelor chirografe ale jucătorilor a fost obținută în urma unor decizii FIFA.

Practic jucătorii mergeau acolo după două luni în care nu li s-au plătit salariile și cereau să le fie plătite drepturile până la finalul contractului. Apoi veneau și se înscriau la masa credală cu toată suma și peste o lună sau două mergeau și semnau un contract în altă parte. Eu spun că nu este moral, important e să fie legal”, a mai spus el.

Vlad Iacob se apără spunând că oficialii lui Dinamo nu sunt primii care au tăiat din datorii ca să scape de probleme. „Dinamo nu e prima companie care a beneficiat de un hair-cut. Au fost firme care beneficiat de insolvențe mult, mult mai mari în România. Cu toții își vor primi banii.

Acești angajați cu salarii mici nu sunt la categoria chirografari. Orice societate beneficiază de prerogativele legii insolvenței.

Nicio societate nu își dorește să treacă printr-o insolvență. E o situație neplăcută și dificilă, dar e pentru beneficiul societății să reintre în circuitul economic. Nu întru gloria lui Dinamo.

Dacă Dinamo sau orice societate ar merge către faliment, absolut toți creditorii nu ar mai primi bani și s-ar pierde contracte mari, venituri, taxe și impozite către buget și nu ar avea nimeni absolut nimic de câștigat.

Noi avem încredere că lucrurile vor fi bune pentru club. E mai bine pentru fotbalul românesc și era important ca Dinamo să nu moară”, a mai precizat oficialul dinamovist.

Noul plan de reorganizare al clubului a fost aprobat

La sediul RTZ&Partners SPRL, vineri, creditorii SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul din liga secundă, au votat noul plan de reorganizare. Este vorba de cei care au ținut să își depună fizic punctul de vedere în legătură cu ”Planul de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”, sesiunea fiind deschisă, prin corespondență, de mai multe zile.

Creditorii ce dețin creanțe însumând 50,62% din totalul valoric înscris în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor, APROBĂ Planul de reorganizare, modificat, cu prelungirea perioadei de reorganizare al societăţii SC DINAMO 1948 S.A. (în reorganizare judiciară, in judicial reorganisation, en redressement), înregistrat sub nr.890/15.03.2023, conceput, redactat și propus de către administratorul judiciar al debitoarei, ”RTZ & Partners” S.P.R.L. – Filiala București;

A fost APROBAT Planul de reorganizare, modificat, cu prelungirea perioadei de reorganizare al societăţii SC DINAMO 1948 S.A. (în reorganizare judiciară, in judicial reorganisation, en redressement), înregistrat sub nr. 890/15.03.2023, conceput, redactat și propus de către administratorul judiciar al debitoarei, ”RTZ & Partners” S.P.R.L. – Filiala București. cu votul pozitiv a 3 grupe din 4, conform prevederilor art. 139 alin. (1) lit. C din Legea nr. 85/2014, urmând ca acesta să fie supus confirmării judecătorului sindic conform prevederilor art. 139 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

IMPORTANT! În acest moment, pentru ca planul să devină funcțional, mai este nevoie de aprobarea judecătorului sindic, următorul termen în procesul de reorganizare judiciară de la Dinamo fiind programat pentru 15 mai.

Conform ”Tabelului definitiv actualizat al creditorilor”, pe care RTZ l-a depus la începutul lunii martie la Tribunalul București, creanțele de la masa credală, pe planul funcțional, au un cuantum de 37.268.955 lei, aproximativ 7,4 milioane de euro.

Prin noul plan se dorește reducerea acestei sume la 1,4 milioane euro, marii perdanți urmând a fi creditorii de la categoria chirografari, cei care, conform planului de reorganziare activ, își primesc banii, în ultimul trimestru (anul 2024), în pondere de 100 la sută. În noul plan, chirografarii nu vor mai fi plătiți deloc, iar ”economia” făcută ar urma să fie de aproximativ 5 milioane de euro!

Planul de reorganizare, al treilea conceput de RTZ – unul este funcțional, al doilea a fost respins în luna decembrie -, iar apelul formulat se va judeca pe 26 aprilie, este foarte important pentru eventualii investitori pe care noii șefi ai clubului, acționarii Red&White, vor să-i atragă. În acest caz, totul se învârte în jurul reducerii datoriilor de la masa credală.

24.956.076 lei (aproximativ 5 milioane euro) reprezintă creanța totală înscrisă la categoria chirografari, creanțe eliminate prin noul plan.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – Oțelul Galați

Video I Alexandru Conovaru critică Primăria Capitalei: ”Trebuie să îl dărâme ca să facă Sala Polivalentă”

Dinamo, cu gândul la promovarea directă în Liga 1: ”Trebuie să ieșim din Liga asta”

3 gânduri despre &8222;Vlad Iacob, reacționează după ce planul de reorganizare a fost aprobat de creditori&8221;

Lasă un răspuns