Ion Țiriac a uitat de Dinamo și face o donație IMPRESIONANTĂ: ”Reprezintă baza reconstrucției pentru un viitor mai sigur și cu speranță”

Unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi ai clubului Dinamo a surprins pe toată lumea prin gestul său.

Ion Ţiriac a făcut o donaţie de un milion de euro pentru victimele cutremurelor devastatoare din Turcia, care s-au produs în luna februarie.

Chiar în acel momen, Fundaţia lui Ion Ţiriac a anunţat că va dona un milion de euro. Pe 10 aprilie, actul donaţiei a fost semnat. Ion Ţiriac s-a întâlnit personal Ozgur Kıvanç Altan, ambasadorul Turciei în România. Peste 50 de mii de oameni şi-au pierdut viaţa în urma cutremurelor devastatoare din Turcia.

Donația a fost semnată și oficiată la data de 10 aprilie 2023, în prezența domnilor Ion Țiriac și Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România.

“Știu că în fața dezastrelor dezlănțuite suntem mici și neputincioși. Banii nu pot curma suferința, însă reprezintă baza reconstrucției pentru un viitor mai sigur și cu speranță. Rămânem alături de populația turcă cu gândurile și eforturile noastre pentru că în final spijinul necondiționat ne face să fim mai puternici și mai uniți”, a declarat Ion Țiriac în cadrul întrevederii sale cu înalt oficialul turc în România.

La rândul său, Ambasadorul Turciei a transmis mulțumiri fundației pentru ajutorul financiar: ”Suntem profund recunoscători Fundației Țiriac pentru donația generoasă și întregul sprijin acordat încă din primele zile de după catastrofă. Acest gest de prietenie și solidaritate nu va fi uitat niciodată.”

Donaţia a fost anunţată de fiul lui Ion Ţiriac

Chiar în luna februarie, fiul lui Ion Ţiriac a anunţat că fundaţia sa va face o donaţie uriaşă. Fiul miliardarului a decis să redirecționeze o parte din bugetul alocat donațiilor către victimele cutremurelor din Turcia. Alexandru Țiriac își dorește să ajute la refacerea unui sat din Turcia complet distrus de cutremur.

”Fundația Ion Țiriac a decis să extindă bugetul alocat donațiilor pentru 2023, ținând cont de evenimentele nefericite suferite de vecinii noștri din Turcia. Vom continuă să susținem România așa cum am făcut-o în ultimii 30 de ani, dar am decis să ajutăm la refacerea unui sat distrus de cutremurul din Turcia.

Vom dona un mare procent din câștigurile noastre anuale către diverse cauze din România, dar uneori, există frați de-ai nostri din alte țări care au nevoie imediată de ajutor. În fața tragediei, partea financiară nu va fi niciodată un obstacol pentru misiunea noastră. Rugăciunile și fondurile noastre se îndreaptă către Turcia”, a fost mesajul postat pe Instagram de Ion Alexandru Țiriac.

Cei de la Forbes au dezvăluit că, în 2023, Ion Ţiriac are o avere 2 miliarde de euro.

Averea lui Ion Țiriac, subiect arzător în Marea Britanie

Averea lui Ion Țiriac a ajuns un subiect fierbinte în presa din Marea Britanie. Jurnaliștii din Regat susțin că miliardarul este mult mai bogat decât se crede. Ion Țiriac, una dintre cele mai importante figuri din istoria sportului, a fost analizat „la sânge” de englezi. Jurnaliștii de la The Sun au realizat un material în care au explicat cum a ajuns românul să se îmbogățească.

”Uitați de Roger Federer, Lionel Messi și chiar și de Cristiano Ronaldo! Ion Țiriac este cea mai bogată vedetă din lumea sportului.

Țiriac s-a retras din tenis cu aproximativ 150.000 de lire sterline câștigate din turneele la care a participat în timpul carierei sale. Însă ceea ce a făcut în afara terenului este cu adevărat uimitor.

În afaceri, el și-a generat o avere despre care se crede că se ridică la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Prin licențiere, prin înființarea primei bănci private din România, prin firme de retail, asigurări, leasing auto și companii aeriene, banii au început să curgă din toate părțile pentru Ion Țiriac.

Averea lui Ion Țiriac este estimată a fi de patru ori mai mare decât cele 380 de milioane de euro ale lui Federer, mai mare decât averea lui Lionel Messi (360 milioane de euro) și Cristiano Ronaldo (425 de milioane de euro) la un loc!”, se arată în materialul realizat de The Sun.

CITESTE SI:

Veste excelentă din partea conducerii lui Dinamo referitoare la Antonio Bordușanu și Denis Oncescu

Mobilizare maximă înainte de meciul din Ghencea cu Steaua! Câte bilete mai sunt disponibile

Reacția lui Mihai Stoichiţă după acuzaţia de şpagă la FRF!

3 gânduri despre &8222;Ion Țiriac a uitat de Dinamo și face o donație IMPRESIONANTĂ: ”Reprezintă baza reconstrucției pentru un viitor mai sigur și cu speranță”&8221;

Lasă un răspuns