Video I Talpan, frustrat după declarația lui Ovidiu Burcă

Dinamo a cedat pe terenul Stelei, marți seară, în etapa a 4-a din play-off-ul Ligii 2.

La finalul partidei, Ovidiu Burcă s-a arătat indignat de faptul că ”militarii” ar putea să promoveze în prima divizie, motiv pentru care Florin Talpan a ținut să îi răspundă.

Juristul celor de la CSA Steaua, sa arătat deranjat pentru declarațiile făcute de tehnicianul din Ștefan cel Mare, la conferința de presă. Totodată, Florin Talpan a vorbit și despre posibila promovare a roș-albaștrilor în SuperLiga României.

”Pentru ca o echipă sa promoveze trebuie avut în vedere în primul rand meritul sportiv.

Nu este moral și nici etic dacă vorbim de sport și de fair-play, ca o lege să împiedice echipa de pe primul loc sa promoveze. Prin urmare, alegația antrenorului de la Dinamo nu are relevanță și nu poate fi luată în considerare! Aici este vorba de frustrare din partea lui și de părere de rău, dar nu este treaba noastră.

Cineva trebuie sa câștige meciul și au câștigat cei mai buni! Adică Steaua București! NU o lege o ajuta pe Steaua sa promoveze, ci meritul sportiv al echipei! Dar o lege împiedică/interzice celei mai bune echipe, cu cel mai bun parcurs, fiind pe primul loc, sa promoveze, deși, vorbim de sport și in sport este încurajată competiția și fair-play-ul, astfel încât cel mai bun sa câștige.

De aceea există CCR si există atâtea decizii de neconstituționalitate ale legii, precum și modificări ale legilor! Pentru ca uneori legile sunt strâmbe chiar dacă sunt făcute de oameni drepți! Menținerea actualului cadru legislativ prin care cei mai buni nu pot promova și se poate realiza promovarea unor mediocri, au dus fotbalul românesc într-o prăpastie în care nu mai facem nicio performanță în Europa”, a scris Florin Talpan pe o rețea de socializare.

Conferință de presă I Ovidiu Burca după Steaua-Dinamo

”Ne așteaptă o partidă extrem de dificilă, întâlnim o echipă foarte bună, poate cea mai bună echipa a acestei ligi. Cu jucători care au jucat la nivelul primelor divizii. Un antrenor cu multă experiență, are un proces, alături de jucători, început acum 2 ani de zile. Cu unii dintre ei lucrează de mai mulți ani, se cunosc din priviri. Întâlnim o echipă care are toate condițiile, infrastructură foarte bună, buget solid. Ne așteaptă un meci dificil, contra unei echipe foarte bune.

Despre noi putem spune că ne aflăm într-un moment bun, echipa a făcut progrese, nu am primit gol în ultimele 2 meciuri, suntem pe un trend ascendent. Din perspectiva mea mă interesează cel mai mult, să am progres de la meci la meci. Legat de Steaua, sunt o echipa foarte bună, chiar dacă în acest play-off în ultimul meci au făcut egal, au pierdut la Galați, rămân o echipă foarte bună.

O echipă cu această veste legată de buget, vorbesc sportiv,le-au dat stimul de care aveau nevoie. Din perspectiva antrenorului, e un lucru bun care s-a întâmplat, evităm accidente precum la Galați. Toată lumea m-a întrebat, de ce nu îi văd pe cei de la Steaua în play-off. Dacă nu pot promova, nu e fair play să participe, cu această veste, dacă există 1% șansă pentru ei, ne bucurăm, că vor juca meicurile la intensitate maximă. E greu să motivezi o echipa care nu are obiectiv.

Când e vorba de derby, nu au nevoie de motivație extra, le va da un plus de motivație. Noi suntem DINAMO, acolo este o discuție, un proces în justiție, din perspectiva noastră, o să fie un derby. Eu cred că va fi o atmosferă incendiară, când am jucat in sezonul regular, au fost mulți oameni, atmosferă foarte frumoasă pe Arenă. Acum deja meciul căpătă o dimensiune mai mare. Între timp, ne-am redresat din toate punctele de vedere, vine această veste care le da și lor aripi, va fi un meci în care vom avea parte de o asistență foarte mare. Știu că 5.000 de bilete oficial au fost date și sunt sigur că vor mai fi și alții în tribune.

Mai sunt multe puncte puse în joc, ne dorim să ne clasăm pe un loc care să poată promova direct, vedem ce va fi la final. Atunci când am intrat în play-off, gândul a fost de a promova direct, cel mai dificil obiectiv intermediar era de a ne califica în play-off. Dacă ne vom califica în play-off, cred că vom promova în prima ligă, cred că vom promova. Nu există favorite.

La astfel de meicuri nu cred că trebuie să vin cu filmulețe, pastile motivaționale, au deja motivație extraordinară, îi simt concentrați, conectați, cu multă încredere în ce au realizat până acum și optimiști.

Noi suntem obișnuiți să facem sărbători prin cantonamente, ar fi fost mai bine să fie luni meciul, ar fi venit mai multă lume, noi suntem pregătiți.

Nu știu dacă m-ar propulsa o victorie, dar că și echipa cred că ne-ar da multă încredere că putem să ne realizăm obiectivul de a promova!

În toamnă datele problemei erau altele, noi de abia ne adunasem, nu cred că e relevant, nu și-au schimbat structura și principiile de joc”, a declarat antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

A venit și nota de plată după Steaua – Dinamo

Doua lovituri de pedeapsa neacordate? Răspunsul lui Cătălin Țîră

Reacția conducerii după eșecul din derby: ”Azi n-a fost un arbitraj prea inspirat”

3 gânduri despre &8222;Video I Talpan, frustrat după declarația lui Ovidiu Burcă&8221;

Lasă un răspuns