A venit și nota de plată după Steaua – Dinamo

Din păcate, Dinamo a pierdut derby-ul cu Steaua din campionat, scor 2-0. Câinii rămân însă în cursa pentru promovare, fiind, în contextul în care ”militarii” nu vor avea drept de promovare, pe prima poziție de baraj.

”Eternul Derby” a oferit, pe lângă spectacolul apreciat din tribune și destule derapaje la care probabil că unii nu s-ar fi aștepta.

Pe traseul suporterilor dinamoviști, trebuie menționat că nu au fost semnalate distrugeri materiale pe traseul parcurs de miile de suporteri din galeria dinamovistă de la stația de metrou Petrache Poenaru până la Stadionul Ghencea.

Fără să precizeze suporteri ai cărei echipe erau, Jandarmeria a aplicat mai multe sancțiuni, între care inclusiv interzicerea accesului pe stadion pentru un număr de 17 suporteri, pe perioade cuprinse între șase luni și un an.

Conform comunicatului de presă al Jandarmeriei României, cele mai drastice amenzi au fost aplicate clubului organizator (n. r. CSA Steaua). Este vorba despre două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.000 de lei, iar firmei angajate să asigure paza o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei, anunță Digi 24.

Printre altele, suporterilor le-au fost aplicate 28 de amenzi, în valoare toatlă de 7.750 lei.

Comunicat Jandarmeria Română după CSA Steaua – Dinamo

Au fost constatate și întocmite 14 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

8 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;

Două acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri;

1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 371 C.P., pentru tulburarea ordinii și liniștii publice;

1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 253 C.P., pentru distrugere;
Două acte de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 C.P., pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. De asemenea, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale (27 de amenzi în valoare totală de 7.750 de lei și un avertisment scris), astfel:

10 sancțiuni contravenționale ( 9 amenzi și un avertisment scris) în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;

18 sancțiuni contravenționale, cu amendă, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost aplicate 17 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societății specializate de pază o sancțiune contravențională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.

În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Dinamo, mesaje ironice la adresa rivalilor din Ghencea:

”Încă aveți pe gard steaguri de mult capturate, chiar trebuie să amintiți de mentalitate?”;

”Ruta București – Sofia, în doar câteva zile, Pier banii, pierd capul, pierd kile”;

”Trăiți de pe o zi pe alta, noroc că vă ajută Armata”;

”S-a dovedit mereu că istoria se repetă, toți cei care au plecat de la palat și acum regretă”;

”Echipa voastră dragă, Out Laws înființată”, au fost câteva dintre bannerele afișate de suporterii dinamoviști.

CITESTE SI:

Doua lovituri de pedeapsa neacordate? Răspunsul lui Cătălin Țîră

Reacția conducerii după eșecul din derby: ”Azi n-a fost un arbitraj prea inspirat”

Ionel Dănciulescu, revoltat după Steaua – Dinamo: ”Greșeli impardonabile”

3 gânduri despre &8222;A venit și nota de plată după Steaua – Dinamo&8221;

Lasă un răspuns