Avancronică I Gloria Buzău – Dinamo București

Astăzi, de la ora 17:30 vom avea parte de întâlnirea dintre Gloria Buzău și Dinamo, meci programat din cadrul rundei cu numarul 6 din play-off-ul de promovate al ligii secunde.

Partida marchează începerea mini-returului. Aceste ultime 5 etape vor fi decisive pentru a desemnarea celor două promovate direct și a celor două echipe care vor juca la baraj.

Gloria Buzău și Dinamo merga braț la braț de la începerea play-off-ului, unde au intrat cu același număr de puncte – 31. Acum, Dinamo are 38 de puncte, iar Buzău – 37. Locurile ocupate de ele sunt 4 și 5, dar ultima clasată, Unirea Dej, e pe aproape, având 35 de puncte. Probabil, locurile 4 și 5 vor duce la baraj, dat fiind că Steaua nu are drept de promovare, fiind o echipă depatamentală.

Într-un play-off foarte echilibrat, Gloria Buzău a pierdut un singur meci în 5 etape, și acela la limită: 0-1 la Galați. Echipa antrenată de Adrian Mihalcea a fost cea mai ermetică dintre cele 6 combatante: doar 3 goluri marcate și tot atâtea primite în 5 meciuri! Și mai evidentă a fost această tendință conservatoare în ultimele 3 etape: golaveraj 1-1!.

Speranțele ofensive ale Gloriei se leagă de golgheterul Boiciuc, precum și de tandemul argentinian Gaitan – Ariel Lopez. Cei trei jucători au marcat, împreună, 18 dintre cele 30 de goluri ale buzoienilor (60%).

Biletele pentru meciul cu Buzău

Dinamoviștii își pot procura tichete de acces de pe BLT.ro și costă 15 lei.

De partea cealaltă, Dinamo începuse vijelios play-off-ul, cu 7 puncte și golaveraj 7-1 în primele 3 etape, dar au venit două înfrângeri grele, 0-2 pe terenul Stelei și 1-3 acasă cu Poli Iași, și echipa lui Ovidiu Burcă a revenit pe nisipurile mișcătoare.

După cum arată situația în acest moment, Dinamo are șanse mici de a prinde cele două locuri care asigură promovarea directă în Liga 1, dar are șanse bune să meargă la baraj – adică exact acolo unde a fost și anul trecut, numai că venind din sens invers, dinspre Liga 1. Dar dacă nu scot măcar un punct la Buzău, dinamoviștii vor avea mari emoții și cu prinderea barajului.

Golgheteri (Liga 2 + Cupa României): Ghezali / francez (7), Iulian Roșu (7), Daniel Iglesias / spaniol (5), Al. Pop (5), Ahmed Bani (5), Borcea (3), Buhăescu (3), Gorka Larrucea / spaniol (2), Patriche (2), Țîră (1), Bordușanu (1), Giafer (1), Amzăr (1).

Ultimele 5 meciuri:

  • 1-3 (a) cu Poli Iași
  • 0-2 (d) cu Steaua
  • 3-0 (a) cu Oțelul
  • 3-0 (d) cu Unirea Dej
  • 1-1 (a) cu Gloria Buzău

ECHIPE PROBABILE

Buzău: Stoian – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Șuteu – Pandele, Ariel Lopez – V. Munteanu, Gaitan, Angelov – Boiciuc;

DINAMO: Dujmovic – Moura, Giafer, Bena, Amzăr – Iglesias, Gorka Larrucea, N. Roșu – Ghezali, Țîră, Ahmed Bani.

  • În această ediție de campionat, cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori. În sezonul regulat, la Buzău, pe 18 septembrie 2022, gazdele au câștigat cu 2-1. Apoi, pe 19 martie 2023, în prima etapă din play-off, Dinamo – Gloria 1-1 l București.
  • Ultimul campionat cu ambele în prima ligă a fost 2008-2009. Atunci, Dinamo a câștigat clar atât acasă (4-1), cât și în deplasare (3-1).

Partida va fi arbitrată de Moroiță Andrei, ajutat de Filip Alexandru și Bobe Ionuţ Marius.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

Partida va fi televizată de: DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Pentru dinamoviștii dinafara României, partida poate fi urmărită pe în direct pe canalul FRF.TV.

CITESTE SI:

Handbal I România s-a calificat la Campionatul European!

CCA a anunțat arbitrul de la Buzău – Dinamo

Video I Claudiu Niculescu a retrogradat echipa antrenată de un fost al dinamovist

Lasă un răspuns