Handbal I România s-a calificat la Campionatul European!

România n-a început deloc bine disputa cu Ucraina, programată la Gummersbach, în Germania. ”Tricolorii” au avut nevoie de 6 minute pentru a ”sparge gheața” și pentru a se califica la Campionatul European.

Chiar dacă naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă, duminică, de reprezentativa similară a Ucrainei, scor 26-31 (12-13), în preliminarii, ai noștri au obținut biletele pentru Germania.

Meciul s-a jucat în Germania, iar principalii marcatori ai României au fost Stanciuc 6 goluri, Negru 6, Humet 5.

Minutul 11 a adus eliminare direct cu cartonaş roşu pentru Alexandru Tărîţă, care l-a lovit direct în cap pe portarul advers, de la 7 metri. Tot Tărîţă a bifat negativ şi prima aruncare de la 7 metri pentru România, el călcând linia de la care trebuia să execute, iar golul a fost anulat.

Stelistul Alexandru Tărâță, ROȘU pentru o greșeală atipică

În minutul 5, Tărâță a comis o primă eroare. A executat o lovitură de la 7 metri, dar nu a respectat distanța și reușita a fost anulată.

În minutul 11, extrema de la CSA Steaua a comis-o și mai grav. Tot de la 7 metri, a tras tare direct în capul portarului ucrainean. Conform noului regulament, o astfel de lovitură este pedepsită direct cu un cartonaș roșu.

Greșeala l-a enervat teribil pe Xavi Pascual. Antrenorul spaniol a fost surprins strângându-l puternic de braț pe Tărâță și îndepărtându-l din zona băncii de rezerve.

Vizibil afectat, handbalist ”tricolor” și-a pus tricoul în cap și a acceptat decizia.

Ca urmare a meciului dintre România și Ucraina, Austria încheie grupa neînvinsă (12 puncte), iar România pe locul 2 (4 puncte), ambele fiind calificate la turneul final al CE2024. Pe locul 3 se află Ucraina (4) şi pe ultimul, Insulele Feroe (4).

Rezultatele României în grupa 4 sunt: 26-28 şi 25-17 cu Insulele Feroe, 32-36 şi 30-35 cu Austria, 34-26 şi 26-31 cu Ucraina.

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 obţin ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie. Primele două clasate din cele opt grupe preliminare, plus alte patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor afla între cele 32 de echipe de la turneul final.

Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 – Suedia, Spania şi Danemarca. Franţa a obţinut şi ea calificarea, sâmbătă seară, după 30-27 cu Polonia, urmând să evolueze la turneul final pentru a 16-a oară consecutiv.

România s-a calificat chiar dacă a pierdut pentru că în celălalt meci al grupei Austria și-a respectat statutul de favorită și a câștigat cu Insulele Feroe, 38-33.

România merge la EURO de pe locul doi al grupei, cu patru puncte, obținute după o victorie cu Ucraina și una cu Insulele Feroe.

Pentru România, va fi prima prezență la un turneu final de Campionat European după o pauză de 28 de ani.

Campionatul European din 2024 se va disputa în Germania, în perioada 10 – 28 ianuarie.

CITESTE SI:

CCA a anunțat arbitrul de la Buzău – Dinamo

Video I Claudiu Niculescu a retrogradat echipa antrenată de un fost al dinamovist

Video I David Țone, încă o șansă la Dinamo

4 gânduri despre &8222;Handbal I România s-a calificat la Campionatul European!&8221;

Lasă un răspuns