Video I Xavi Pascual, nemulțumit după calificarea la turneul final!

Naționala masculină s-a calificat la Europeanul de handbal care va fi găzduit în ianuarie 2024 de Germania.

România s-a calificat după o pauză de 28 de de ani, chiar dacă a pierdut în fața Ucrainei la ultima partidă, scor 26-31. La sosirea în țară, antrenorul lui Dinamo și al Naționalei noastre, Xavi Pascual (55 de ani) a ținut un discurs dur referitor la criticii tricolorilor.

Pascual a punctat că nu înțelege cum românii nu sunt bucuroși că echipa națională s-a calificat la un turneu final după o pauză de 28 ani. În plus, pentru a-și face mesajul cât mai bine înțeles a vorbit în spaniolă și l-a pus translator pe Marius Pintea.

”În primul rând am obținut obiectivul care era calificarea pentru campionatul european și ceea ce văd este că toată lumea este foarte supărată. Și atunci nu înțeleg ceea ce se întâmplă în această țară. Dacă nu ne calificăm este greșit, iar acum că ne-am calificat tot este rău. Lumea ar vrea să ne calificăm câștigând fiecare meci la 10 goluri diferență, dar să nu uităm că în ultimii 20 de ani jucăm toate fazele finale pentru competițiile majore.

Sunt jucători care au jucat ambele partide accidentați și acum probabil vor avea probleme să joace și pentru propriul lor club. Acești jucători se află la Campionatul European pentru că-și iubesc țara și handbalul.

Dacă nu dau mai mult este vina mea. Este foarte ușor să câștigi meciurile din fotoliu, uitându-te la televizor și să ne dăm cu părerea fără a ști ce se întâmplă în interior”, a spus Xavi Pascual.

Portarul naționalei României de handbal masculin își dorește niște adversari puternici la CE

Portarul echipei naționale, Ionuț Iancu, a explicat la sosirea în țară că își dorește niște adversari puternici la Campionatul European pentru ca echipa să crească mai mult.

”Sunt mândru de echipa mea, și după atâția ani am reușit să obținem o performanță uriașă. Chiar dacă la ultima partidă am fost înfrânți, ne-am calificat pe merit după ce am reușit să-i batem acasă la o diferență de 8 goluri pe ucraineni. Toți românii ar trebui să fie mândri că am realizat această calificare.

Nu vreau să dau apă la moară criticilor care vorbesc despre echipa națională. Eu sunt fericit că am reușit să ne calificăm după 28 de ani. Nu cred că ne-a ajutat Austria prin victoria cu Feroe.

Scopul lor a fost să se califice de pe primul loc și să câștige toate jocurile. Ei s-au ajutat pe ei. Ar fi frumos ca la acest campionat european să luptăm cu echipe tari ca Germania sau Suedia. Dacă vom juca cu cei mai buni, atunci vom crește și noi”, a spus Ionuț Iancu la sosirea în țară.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Echipele calificate din cele 8 grupe preliminare sunt: Portugalia, Macedonia (grupa 1), Norvegia, Serbia (2), Islanda, Cehia (3), Austria, România (4), Olanda, Croaţia (5), Ungaria, Elveţia (6), Slovenia, Bosnia (7), Franţa, Polonia (8). Alături de primele două clasate din aceste grupe s-au calificat şi alte patru formaţii de pe locul 3, cu cea mai bună linie de clasament, adică Insulele Feroe (4), Grecia (5), Georgia (6) şi Muntenegru (7).

România a obţinut următoarele rezultate în grupa 4: 26-28 şi 25-17 cu Insulele Feroe, 32-36 şi 30-35 cu Austria, 34-26 şi 26-31 cu Ucraina.

Video I Ucraina – România (EHF Euro Calificări 2023)

CITESTE SI:

Gloria Buzău, nemulțumită după remiza cu Dinamo: ”Cine a fost dezavantajat sau cine a fost avantajat”

Președintele lui Dinamo acuză arbitrajul, după 2-2 cu Buzău

Video I Ovidiu Burcă, mulțumit de egalul de la Buzău

3 gânduri despre &8222;Video I Xavi Pascual, nemulțumit după calificarea la turneul final!&8221;

Lasă un răspuns