Dorinel Munteanu în scandal cu Dinamo și Poli Iași. Răspuns primit de Munteanu: ”Nu mă dezic de ce am spus”

Politehnica Iași a promovat, marți, în SuperLigă, cu patru etape înainte de finalul sezonului Ligii 2.

Echipa lui Leo Grozavu a învins pe teren propriu SC Oțelul Galați cu scorul de 2-0 și are un avans de 13 puncte față de Dinamo, ocupanta primului loc care duce la baraj, astfel că nu mai poate rata una din primele două poziții direct promovabile. Asta în condițiile în care Steaua nu are dreptul de a accede în prima ligă, din punct de vedere juridic.

La finalul meciului Politehnica Iași – Oțelul Galați 2-0, disputat marți, care a parafat promovarea matematică a ieșenilor în Liga I, antrenorul gălățenilor, Dorinel Munteanu, l-a atacat pe președintele Consiliului Director al lui Poli, Cornel Șfaițer.

Oficialul Iașului, a declarat că: ”Mi-aș dori o revenire în prima ligă, braț la braț cu Dinamo”. De la această declarație, Dorinel Munteanu a luat ”foc” și consideră că Politehnica Iași va ceda meciul direct cu Dinamo.

”M-aș bucura foarte mult, mi-aș dori să văd cum va juca Iașiul de acum încolo ultimele patru meciuri, pentru că domnul Șfaițer, patronul echipei sau ce este (n.r. președinte), a anunțat că vrea să intre cu Dinamo braț la braț.

Asta e cea mai mare dilemă a mea, nu înfrângerea de astăzi, noi mai avem șanse. Vreau ca domnul Șfaițer să spună cum va juca ultimele patru meciuri.

Felicit Iașiul, felicit publicul, am trăit cea mai mare umilință. Spectatorii au lăsat de dorit, cel puțin către mine. Acele declarații au fost răspunsuri către domnul Șfaițer și către antrenorul echipei, nu despre suporteri.

Să dea Dumnezeu să fie așa cum a zis Leo (n.r. ca Iașiul să joace corect ultimele 4 etape), dar nu cred că o să fie așa, după ce domnul Șfaițer a spus în urmă cu o săptămână că vrea să intre braț la braț cu Dinamo.

Depinde doar de jocul nostru de acum. Tot timpul echipele din apropiere sunt rivale, dar sper că ne vom revedea în Superligă”, a declarat Dorinel Munteanu la finalul meciului dintre cele două formații.

Răspuns pentru Dorinel Munteanu: ”Nu mă dezic de declarația mea oficială”

Președintele Politehnicii Iași a avut și un răspuns pentru antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu, care după meci a insinuat că Iașiul se va preda în ultima rundă cu Dinamo, ba chiar și în celelelte trei meciuri rămase de disputat în play-off.

”Eu cred că m-am comportat foarte civilizat față de Dorinel Munteanu, chiar am făcut un apel la spectatori, înainte de meci, să dea dovadă de fair-play. Nu am ascuns niciodată faptul că am fost un suporter al lui Dinamo, se știe lucrul acesta.

Dar dacă vă uitați în istoricul meu, în confruntările cu Dinamo, că am fost la Botoșani, la Sepsi sau la Iași, tot timpul am abordat jocurile cu maximă seriozitate și am reușit victorii de foarte multe ori. Chiar cu Leo Grozavu pe bancă.

În acest sezon am bătut Dinamo de două ori. Noi vom juca cu seriozitate până la ultima etapă și nu vreau să mai comentez pe această temă. Eu am spus din vară, când a început campionatul, da, este adevărat, că mi-aș dori o revenire a Politehnicii Iași și a lui Dinamo în prima ligă. Nu ascund faptul acesta.

Este declarația mea oficială și nu mă dezic de asta. Dar este părerea lui Dorinel și nu vreau să mai comentez”, a spus Cornel Șfaițer.

Conducătorul Iașiului a explicat că Poli Iași va trata cu seriozitate și ultimele patru meciuri din play-off, iar pe termen lung speră ca echipa sa să progreseze de la an la an, în SuperLigă.

”Important este să fim echilibrați și în celelalte patru etape. Cu siguranță Leo Grozavu va aborda cu seriozitate și celelalte jocuri, chiar dacă vor apărea și jucători care au evoluat mai puțin. Important este că Politehnica a revenit în prima ligă și trebuie să aibă continuitate.

Ne dorim să progresăm de la an la an, să facem din clubul acesta un club respectat. Și să performeze în zona play-off, poate și în cupele europene, de ce nu?. Sunt lucruri multe de făcut la Iași, dar în primul rând îmi doresc să progresăm de la an la an”, a conchis Cornel Șfaițer.

Declarația lui Cornel Șfaițer, după victoria cu 3-1 în fața lui Dinamo: ”Visam frumos să mă bat cu Dinamo la titlu, nu la promovare”

”E un rezultat formidabil. A început bine primele 10 minute, apoi am căzut. După egalare, în a doua repriză am făcut un presing extraordinar, cu 30 de minute excepționale.

Eu am declarat că mi-aș dori o revenire în prima ligă, braț la braț cu Dinamo. Pentru debutul de sezon, Dinamo a făcut o figură frumoasă. Știm ce a avut la dispoziție Burcă la începutul sezonului. Iașiul merită o echipă în Liga 1, revenirea Politehnicii.

Am suferit când a retrogradat Dinamo. Nu mă gândeam vreodată că mă bat cu Dinamo la revenirea în prima ligă, visam frumos că o să mă bat pentru titlu. Nu doar promovarea e importantă. Contează ca Poli Iași să se mențină în Liga 1, să supraviețuiască.

E posibil un baraj între Mircea Rednic (n.r. – antrenor UTA) și Dinamo. Sunt echipe cu greutate pe locurile de baraj în Liga 1 (n.r. – Chindia și UTA), cu maturitate, și va fi dificil pentru orice echipă din Liga 2 să treacă de baraj. Noi am încercat să ieșim din zona aia, pentru că știam că un meci cu o echipă din Liga 1 va fi dificilă”, a mai declarat Șfaițer.

CITESTE SI:

”Ionuț Negoiță este singurul care a băgat bani”

Ionuț Lupescu, atac la adresa noului acționariat a lui Dinamo: ”Par să fie activiști”. Cum vede prezentul lui Dinamo

Regretul lui Ionuț Lupescu: ”Nu a fost ceva concret”

3 gânduri despre &8222;Dorinel Munteanu în scandal cu Dinamo și Poli Iași. Răspuns primit de Munteanu: ”Nu mă dezic de ce am spus”&8221;

Lasă un răspuns