”Ionuț Negoiță este singurul care a băgat bani”

Prostul management din ultimii ani de la Dinamo a dus la retrogradarea echipei în liga secundă, dar și intrarea clubului în insolvență.

Acum ”câinii” luptă pentru a redresa lucrurile din cadrul administrativ. Fostul șucător al echipei noastre, dar și al naționalei României, Ionuț Lupescu nu are cuvinte de laudă la adresa noilor acționari din Ștefan cel Mare, dar este de părere că fostul acționar a lui Dinamo, Ionuț Negoiță: ”este singurul care a băgat bani”.

Compania Red& White este noul proprietar de la Dinamo. Firma îi are acționari pe Adrian Nicolescu și Eugen Voicu.

Totodată, ”Kaizerul”, îl consideră pe Nicolae Badea un ”cămătar”.

Lupescu spune că un exemplu bun de conducător este Arsene Wenger, care nu a acceptat să plece de la echipă până nu s-a asigurat că lăsa ceva în urma lui.

Lupescu spune că el a discutat cu Negoiță când a preluat clubul și l-ar fi îndemnat să își investească banii în academie, iar această investiție s-a dovedit a fi una bună, deoarece într-o perioadă academia ”câinilor” producea fotbaliști pentru multe cluburi.

”Pentru mine exemplul cel mai bun este Arsene Wenger, care a declarat că nu va pleca de la Arsenal până nu va realiza trei lucruri: stadion nou, să fac o academie și să las cash în bancă. După 20 de ani cu domnul Badea, iar apoi Ionuț Negoiță, Dinamo nu are nimic din astea, nici măcar autocarul. De aceea am spus mereu că în România nu sunt investitori, sunt cămătari.

Ionuț este singurul care a băgat bani, dar nu a avut toate actele din urmă și când le-a văzut, probabil a dat înapoi. Spaniolii au fost niște escroci, am zis-o de atunci. Am întrebat oameni din Spania despre ei, nu auzise nimeni. Din păcate au nenorocit clubul.

Când Ionuț Negoiță a preluat clubul, m-am întâlnit cu el la o cafea și m-a întrebat ce să facă. L-am întrebat dacă are bani de investit, a zis că da, așa că i-am spus să îi bage în Academie. Se uita la mine, nu îi venea să creadă. I-am demonstrat după aceea ce înseamnă Academia lui Dinamo. Nu știu dacă a fost prima, dar până la un punct a fost singura care a produs cei mai mulți jucători pentru prima echipă, pentru alte echipe din liga 1 și a doua, jucători care au adus o grămadă de bani pe care conducătorii nu i-au manageriat cum trebuie.

I-am dat exemple jucători din timpul meu, apoi trupa lui Hâldan, apoi Marius Niculae, apoi Marica, Ștefan Radu, academia a produs. Eu am crescut cu Țețe Moraru și Augustin, apoi erau Hâldan, Tararache, ceilalți care erau copii de mingii și apoi peste 10 ani au jucat cu mine în echipă. Această continuitate a asigurat-o Academia”, spune Lupescu în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la Playsport, ”Dinamo 7/9”.

Ionuț Lupescu, atac la adresa noului acționariat a lui Dinamo: ”Par să fie activiști”. Cum vede prezentul lui Dinamo

Lupescu a vorbit deschis despre situația actuală a clubului Dinamo. Fostul fotbalist din Ștefan cel Mare nu are o părere prea bună despre noii acționari dinamoviști și i-a atacat pe actuali patroni de la Dinamo.

”Nu îi cunosc pe noii acționari, nu știu cât de bine intenționați sunt pentru că, cel puțin până acum pare că fac speculă, din ce văd că declară. Probabil au dreptate, poate eu nu sunt pregătit încă să conduc un club precum Dinamo, cu toate că am jucat pentru acest club când Dinamo reprezenta ”Miliția”, cum era pe vremuri.

Probabil că acum sunt oameni care par să fie activiști din vremea aceea, care să conducă clubul, sper să o facă bine. Până acum nu am văzut multe schimbări, deși toți sperăm la modificări în bine.

Partea tehnică face treabă cât de bine poate, un antrenor care are și el nevoie de experiență, se vede că acumulează de la etapă la etapă. Cel mai important este că băieții dau totul pe teren, fanii sunt alături de ei, toți îi încurajăm, doar că întrebarea este ce pot ei, asta mă îngrijorează”, a spus fostul director tehnic de la UEFA.

CITESTE SI:

Ionuț Lupescu, atac la adresa noului acționariat a lui Dinamo: ”Par să fie activiști”. Cum vede prezentul lui Dinamo

Regretul lui Ionuț Lupescu: ”Nu a fost ceva concret”

FRF eroare de programare

3 gânduri despre &8222;”Ionuț Negoiță este singurul care a băgat bani”&8221;

Lasă un răspuns