Killer-ul Stelei, poveste extrem de interesantă: ”Are un caracter foarte puternic”

Dinamo s-a distrat cu Steaua pe ”Arena Națională”, 3-0 luni seara în derby-ul din play-off-ul diviziei secunde.

Dinamo – Steaua, altădată ”Eternul Derby”, s-a terminat 3-0 pentru ”câinii” lui Ovidiu Burcă, într-un meci din penultima etapă a Ligii 2, Deniz Giafer și Lamine Ghezali, cu o dublă în prelungiri, fiind marcatorii de pe ”Arena Națională”.

Și de data aceasta, francezul Ghezali a fost MVP: a hărțuit în permanență defensiva ”militarilor”, a înscris două goluri și a dat sentința în minutul 90+9 cu gestul de ”Game Over”.

Lamine Ghezali are o poveste extrem de interesantă și parcursul lui în acest sezon este o lecție și pentru noi, ca suporteri.

Jucătorul venit din ligile inferioare din Franța a avut un parcurs greu la început, a marcat în primul meci cu Steaua, dar mereu lasă impresia că poate mai mult, dar oferea foarte puțin echipei, fără pase reușite și fără goluri. Reușitele au venit doar în ultimul meci al anului, cu Slobozia în Cupa României.

În 2023 am regăsit un Lamine Ghezali total schimbat, care a fost folosit pe mai multe posturi, dar care a dat în randament extraordinar. Două duble în play-off, cu Oțelul și Steaua, cel mai bun marcator în 2023 și considerat poate cel mai bun jucător al ligii secunde.

Ovidiu Burcă a explicat la finalul partidei cum a devenit Ghezali un jucător de bază:

”Povestea lui Ghezali e una interesantă. În primul rând el era un jucător care rămăsese fără contract, se antrena cu selecționata jucătorilor francezi care nu aveau contract. Am avut acolo un scouter care l-a văzut, ni l-a propus, l-am urmărit și noi și am decis să-l luăm.

Este unul dintre jucătorii cărora le-am acordat cea mai mare atenție, are un caracter foarte puternic. Mi-a fost un profesor foarte bun. Au fost foarte multe moment când eram pe punctul să renunț eu, personal.

Dincolo de capriciozitatea lui și caracterul lui puternic, am descoperit un băiat foarte motivat să reușească. Cred că l-am ajutat și eu puțin, sunt fericit pentru el, și-a găsit echilibrul și a înțeles ce așteptăm de la el. Într-adevăr e un jucător foarte bun”, a spus Ovidiu Burcă după meci.

”În fotbal, noi nu lucrăm cu fotbaliști, lucrăm cu oameni. Cred ca fotbalul românesc ar trebui să înțeleagă acest aspect. Înainte de a îi învăța pe jucători despre fotbal, ar trebui sa învățăm noi ceea ce reprezintă acești oameni cu adevărat. Să învățăm că ar trebui să îi acceptăm, să le arătăm respect, apreciere și iubire. Asta caută orice om, indiferent de meseria pe care o are.

[…] Un leader, înțelege ca pe lângă expertiză, are nevoie de echipă și acceptă ca are în continuare multe de învățat de la echipa pe care o are iar dezvoltarea se poate face doar împreună.
Aș vrea sa fim foarte atenți la ceea ce spune Ovidiu Burcă despre Ghezali, un jucător cu caracter puternic, care are nevoie de libertate de exprimare și ca restul oamenilor, de înțelegere.

Ovidiu spune un lucru care nu ar trebui trecut cu vederea, lucru care arată cu adevărat ceea ce înseamna respectul, curajul și leadershipul: “Ghezali mi-a fost un profesor bun”! Un leader înțelege că dezvoltarea lui vine din dezvoltarea altora si orice challenge reprezintă nu un impas ci un punct de învățare, lucru care arată atât inteligență cognitivă dar și multă inteligență emoțională”, Gabriel Glăvan, directorul sportiv a lui Dinamo.

Conform firmei de monitorizare InStat, ”câinii” au atins borna 233, un nou record pentru Liga 2, depășind-o chiar pe rivala de luni seară. Dinamoviștii au 3 meciuri prezente în top 5, alături de câte unul al echipelor de pe locurile 1 și 2 în clasament, Poli Iași și Steaua.

Top 5 cele mai bune indexuri din Liga 2 în acest sezon (regular și play-off/play-out):

1. DINAMO, 3-0 cu CSA (a) în play-off 233;
2. CSA Steaua cu Minaur (a), 3-0 în sezonul regular 225;
3. Dinamo în 3-0 cu Oțelul (a) în play-off 223;
4. Dinamo în 3-0 cu Unirea Dej (d), în play-off 222;
5. Poli Iași în 5-1 cu CSA (a), în play-off 219.

Dinamo, lider și la acuratețea paselor în Liga 2

Dinamoviștii mai sunt reprezentați în următoarele topuri InStat:

1. Cei mai buni jucători per total (medie a indexurilor sezonului), Patriche fiind al doilea (index 224), după Katanec (Poli Iași) 229. Căpitanul dinamovist a fost jucătorul sezonului regular.

2. Șanse totale create: Ahmed Bani e al doilea, cu 30, după Alin Roman (Poli Iași) – 33

3. Acuratețea paselor (la general): unde lider este Moura cu 1422 pase – 83%, urmat de Giafer (foto jos) 1358 – 90%, Patriche 1151 – 86% și Neluț Roșu 1126 – 88%.

4. Acuratețea paselor-cheie: Bani e pe locul 3, cu 17. Locul 1 e ocupat de Alin Roman (Poli Iași), cu 22.

5. Driblinguri reușite: Dani Iglesias pe locul 3 cu 79, față de locul 1 – Jebari, de la Csikszereda, 96.

CITESTE SI:

Oficial I Dinamo l-a transferat pe căpitanul naționalei de tineret

Volei masculin I Dinamo a început remanierea lotului. Patru jucători au plecat, unul a prelungit contractul

Ionel Dănciulescu, mesaj de dragoste către Dinamo

3 gânduri despre &8222;Killer-ul Stelei, poveste extrem de interesantă: ”Are un caracter foarte puternic”&8221;

Lasă un răspuns