Dinamoviștii, primă impresionantă pentru promovare

Duelul dintre Dinamo și FC Argeș se dispută în această seară, de la ora 20:00, în prima manșă din barajul de menținere/promovare în SuperLigă.

După primul sezon din istoria clubului petrecut în Liga 2, ”câinii” au șansa de a reveni pe prima scenă a fotbalului românesc, însă nu vor avea o misiune ușoară în fața celor de la FC Argeș. Conducerea lui Dinamo le-a promis un bonus mare jucătorilor lui Ovidiu Burcă, dacă vor reuși să promoveze în Liga 1.

Fotbaliștii din Ștefan cel Mare vor împărți 100.000 de euro în cazul în care vor trece de FC Argeș, informează playsport.ro, în timp ce piteștenii au promisă o primă totală de 150.000 de euro, dacă se vor menține în primul eșalon.

Ovidiu Burcă, înainte de Dinamo – FC Argeș

Tehnicianul din Ștefan cel Mare a atins mai multe subiecte “sensibile” înainte de barajul cu piteștenii.

“Suntem în fața unui moment pentru care am luptat foarte mult. Când am început treaba părea că suntem la ani lumină de a realiza asta. Iată că am ajuns în fața unui baraj care ne poate readuce acolo unde ne este locul.

Cred că suntem pregătiți, echipa a crescut foarte mult, exceptând ultimul joc de la Iași. Băieții înțeleg importanța momentului. Conexiunea pe care o avem cu suporterii este atuul nostru. I-am făcut să revină lângă clubul pe care îl iubesc.

Am rămas optimiști și am sperat că putem realiza promovarea. Avem câteva probleme de lot, dar pentru orice problemă există și o soluție. Sunt convins că jucătorii care vor intra o să fie la un nivel foarte bun.

Astfel de partide se pregătesc un an întreg. Nu am făcut nimic special. De asta sunt încrezător. Cred că am muncit foarte bine, am creat o stare de spirit fantastică. Lucrurile au fost mai bune de la săptămână la săptămână.

Nu vreau să fac o analiză înainte de acest baraj. Nu există echipa perfectă, indiferent de nivel. I-am analizat, știm foarte clar ce avem de făcut din punct de vedere tactic. Sper să fiu și eu inspirat. Noi nu avem multe de pierdut. E clar că e important ca Dinamo să revină în prima ligă, dar pentru noi va fi o experiență indiferent de ce se va întâmpla.

Dacă nu reușim o luăm de la capăt la anul. Nu cred că ne ia cineva peste picior. FC Argeș are un lot de jucători foarte buni. Nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo, că au niște nume importante. Nu merită locul pe care îl ocupă acum.

E mai bine să pleci ca ‘underdog’. Noi știm care sunt șansele noastre și o să ne batem pentru ele. Eu cred că o să fie un duel echilibrat. O să vedem până la ora meciului dacă putem să-i recuperăm pe cei accidentați la Iași.

Nu o să forțăm jucătorii care nu sunt sută la sută. De asta preferăm întotdeauna jucătorii la potențial maxim. Știu că o să avem și VAR, e un lucru foarte bun, cred că e un avantaj pentru dreptate.

Eu îi aștept pe fani să vină în număr cât mai mare alături de noi. Am trecut și prin momente frumoase, și prin momente mai puțin frumoase. Totul a culminat cu atmosfera de la meciul cu Steaua. Nu am văzut de mult timp o așa atmosferă. Ei sunt importanți și ne oferă un avatanj.

Pe noi nu ne-a afectat foarte mult amânarea planului de reorganizare. Sperăm că vor evolua lucrurile și acolo. Pe noi, cei care suntem implicați din punct de vedere sportiv, nu ne deranjează aceste lucruri”, a spus Ovidiu Burcă.

Cu o zi înainte de partidă, suporterii “Câinilor” au cumpărat peste 20.000 de tichete. Acest aspect a făcut ca inelul 3 să fie deschis, lucru care se întâmplă pentru prima dată în acest sezon de “purgatoriu” pentru dinamoviști.

Oficialii lui Dinamo se așteaptă ca la ora partidei să fie prezenți pe stadion peste 25.000 de suporteri dinamoviști, ceea ce însemnă că recordul stabilit în acest sezon în Liga 2 va fi întrecut.

În actualul sezon, FC Argeș a încheiat pe locul 14 în SuperLigă, în timp ce Dinamo a terminat pe poziția a 4-a în Liga 2. Manșa retur dintre cele două formații este programată duminică, 4 iunie, de la ora 21:00.

Ultimul duel direct dintre Dinamo și FC Argeș a avut loc în luna ianuarie a anului 2022, iar piteștenii se impuneau cu scorul de 2-1

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – FC Argeș

Performanță fantastică pentru România la Campionatul European de canotaj

Ovidiu Burcă are postul garantat: ”Clauza a fost activată”

Un gând despre &8222;Dinamoviștii, primă impresionantă pentru promovare&8221;

Lasă un răspuns