Cornel Dinu, laude pentru Ovidiu Burcă: ”Diferență clară în mentalitatea de a construi o echipă”

Dinamo a umilit-o pe FC Argeș în prima manșă a barajului de menținere/promovare în SuperLigă. Echipa antrenată de Ovidiu Burcă s-a impus cu 6-1 și este greu de crezut că va rata promovarea în primul eșalon.

Dinamo a avut o prestație stelară pe Arena Națională în fața piteștenilor.

Cornel Dinu a comentat, victoria răsunătoare a lui Dinamo, în meciul tur din baraj. Legenda clubului Dinamo, l-a lăudat pe Ovidiu Burcă și a trecut în revistă detaliul care a dus la o diferență covârșitoare între Dinamo și clubul din Trivale.

”Mister” îi acordă lui Ovidiu Burcă meritul principal pentru victoria clară și a apreciat strategia antrenorului de a forța promovarea cu jucători tineri, români și de perspectivă.

”S-ar putea spune că soarta a devenit un aliat al lui Dinamo. După atâtea necazuri prin care a trecut și nu s-au sfârșit. Și care puteau fi evitate dacă nu erau acceptați atâția fluieră vânt la conducerea clubului.

Diferență clară în mentalitatea de a construi o echipă și a o face să joace între cele două combatante. Meritul principal îl are Ovidiu Burcă, care a pregătit de când a venit o formulă de echipă cât mai stabilă, contând, ceea ce este de apreciat în mod deosebit, nu pe jucători străini dubioși, ci pe jucători tineri din curtea proprie, patru, cinci chiar titulari de ceva timp, crescuți în propria curte, Giafer, Amzăr, Borcea, Bani, Florescu, chiar și Oncescu…”, a declarat Cornel Dinu, pentru fanatik.ro.

Cornel Dinu este convins că diferența în meciul de pe Arena Națională s-a făcut în strategia lui Ovidiu Burcă de a miza pe jucători tineri, în comparație cu metoda celor de la FC Argeș care aliniază jucători străini, ”practicanți de fotbal”.

”De aici și faptul că a existat și o coeziune între zecile de mii de suporteri și o echipă a lor, apropiată de ei, care dă speranțe și încredere prin jocul construit repede, dar cu pricepere de Burcă, spre deosebire de ceilalți antrenori care s-au perindat pe la Dinamo în ultimii ani.

Edificator este că Dinamo a mizat pe fotbal și pe jucători care au talent, calități, execuții, dărâmând mitul prezent clar la FC Argeș de aducere en gros a unor așa-ziși practicanți de fotbal ce reprezintă doar câștiguri ilicite, nedrepte ale celor care au făcut transferurile și conduc echipa, care compromit fotbalul nostru.

Elocvent este faptul că Dinamo, în ultimul timp, ca și astă-seară, a contat pe doar șase jucători din străinătate, care s-au cuplat foarte bine cu tinerii echipei… mă refer la bosniacul Dujmovic, brazilianul cu patru plămâni Moura, uruguayanul Bueno, cei doi spanioli Iglesis și Larrucea și, în special, francezul Ghezali, de care n-au auzit distrugătorii ultimului timp, comandoul de jaf condus de Cortacero”, a mai spus Dinu.

”Procurorul” a scos în evidență și capacitatea suporterilor lui Dinamo, care au luat cu asalt Arena Națională, de a împinge de la spate clubul din Ștefan cel Mare. Cornel Dinu speră ca lucrurile să se redreseze și la nivel financiar, iar Dinamo să redevină un reper al fotbalului românesc.

”A contat, cred, foarte mult, și faptul că la greu, la suferință, românii se strâng și își ajută istoriile de tradiție din fotbal, fenomen care se petrece, se repetă de fapt, acum la Dinamo cu acești suporteri de excepție care au ținut, și țin, pe Dinamo în viață.

Sper să se meargă la Dinamo pe aceeași linie de componență și dinamică de joc a echipei, dovedită profesionistă și de aici eficientă. Iar viitorul apropiat din toate punctele de vedere să aducă și o siguranță financiară de care echipa are nevoie după atâția ani de decizii de jaf care au dus la atâta decădere echipei din Ștefan cel Mare, simbol și reper al fotbalului românesc”, au fost cuvintele lui Cornel Dinu.

CITESTE SI:

Dinamoviștii îi ”înțepă” CSA Steaua, după victoria cu FC Argeș

Bogdan Argeș Vintilă, optimist înaintea meciului retur cu Dinamo

Cine e amicul lui Cristi Borcea, care ar putea investi la Dinamo

2 gânduri despre &8222;Cornel Dinu, laude pentru Ovidiu Burcă: ”Diferență clară în mentalitatea de a construi o echipă”&8221;

Lasă un răspuns