Reacția lui Răzvan Zăvăleanu la auzul revenirii lui Borcea și Negoiță

Doi dintre foștii acționari de la Dinamo s-au arătat interesați să se implice din nou la club în urma victoriei de luni seara cu FC Argeș.

Este vorba despre Cristi Borcea, care prin intermediul fiului Patrick le oferă o primă de promovare lui Dinamo, și de Ionuț Negoiță, care nu exclude posibilitatea să facă parte din grupul viitorilor acționari ai societății.

În această seară, omul care s-a ocupat de problemele juridice ale lui Dinamo din ultimii ani, Răzvan Zăvăleanu, a avut un mesaj pentru potențialii investitori.

Administratorul judiciar spune că dorește ca oamenii de afaceri și foști investitori care au venit la partida cu FC Argeș, câștigată de “Câini”, 6-1, să vină rapid cu bani.

”Tot timpul am observat o emulație în jurul rezultatelor. Am văzut că au apărut foarte mulți dinamoviști în ultima perioadă. M-aș fi bucurat să apară în perioada în care situația echipei era una extrem de grea. Atunci ai nevoie cel mai tare de ajutor.

Nu mă refer la cineva anume, dar ați văzut câtă lume a fost prin lojă aseară. Vorbim despre oameni cu posibilități materiale, pe care îi cunoaștem drept dinamoviști. Puteau veni să ajute și până acum. În situația cea mai grea trebuie să dovedești prin fapte dinamovismul.

M-aș fi așteptat la mai mult ajutor. Nu l-am avut decât de la o mână de oameni, precum domnul Iuhas, domnul Ciolan, suporteri. Ăștia au ținut steagul sus. Bine, fără falsă modestie, am fost și noi printre ei, inclusiv financiar. Dacă fiecare dinamovist cu posibilități materiale ar fi venit să ajute, astăzi probabil că am fi fost într-o situație mult mai bună.

Dacă nu interveneam decisiv financiar, până acum Dinamo ar fi fost moartă. Se puteau face 10 stadioane, că nu s-ar mai fi întâmplat nimic. De asta m-aș fi așteptat să avem parte de ajutor atunci când era cazul.

Am umblat 2 ani de am înnebunit după tot felul de oameni pe care i-am considerat de potențial ajutor. Din păcate, n-am primit ajutor”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

”Nu avem niciun fel de resentimente, ne-am bucura foarte tare ca oamenii cu posibilități financiare să vină și acum la Dinamo, să sprijine proiectul noilor acționari, să intre și să facă parte din conglomeratul de acționari care se presupune că va fi. Ar fi extraordinar, mă bucur când aud lucruri de genul ăsta, dar chiar și acum este momentul. Astăzi, nu mâine sau 2025, când va fi gata stadionul.

Și dacă promovăm, avem nevoie să aducem jucători, să plătim salarii mai bune, să dăm prime de obiectiv, să plătim activitatea curentă, să plătim ce s-a întâmplat înainte de procedură. Nevoi sunt.

Oricum, probabil că un cost de intrare al unui posibil acționar astăzi ar fi mult mai mic acum decât peste 2 ani, când, dacă lucrurile vor funcționa bine, acțiunile vor fi la un preț mult mai mare.

Îi invit cu dragă inimă pe toți cei care vor să se alăture proiectului să ia legătura cu acționarii noștri, să încerce să intre în acționariat. Ar fi extraordinar”, a completat Zăvăleanu.

O nouă minciună marca Cristi Borcea

Printre cei prezenți la confruntarea de pe Arena Națională a fost și Cristi Borcea, alături de Cornel Varvara.

Fostul acționar și președinte al lui Dinamo, care s-a reîntors la un meci al ”haitei” după 11 ani a spus că prietenul său (n.r. Varvara) dorește să investească la Dinamo.

”Este prietenul meu de la Alba Iulia. Pentru el nu este o problemă să bage și 2-3 milioane de euro, imediat, la Dinamo. Și mai am câțiva prieteni multimilionari care ar veni la Dinamo. Totul e să se facă noul stadion. Coni vrea”, a spus Cristi Borcea.

Însă în ciuda celor afirmate de Borcea, Cornel Varvara susține că nu are de gând să investească în fotbalul românesc.

”Dacă doresc să investesc la Dinamo, spun clar: nu am de gând să investesc în fotbalul românesc. Sponsorizăm, de exemplu, echipa de baschet de la Bayern Munchen, avem parteneriate, dar niciodată nu va fi vorba de o investiție în sport sau în politică.

Am fost la meci și, e adevărat, am fost impresionat. O atmosferă superbă. Eu am lojă și la Bayern Munchen. M-a invitat Cristi Borcea, mi-a spus să vin, să văd, a fost un joc frumos. Îmi place să merg pe stadion, dar nu am niciun gând pentru a investi în fotbalul românesc.

Mă cunosc cu Cristi de foarte mult timp și am mai fost și plecați împreună, el m-a invitat la meci, e adevărat că a fost o atmosferă incredibilă și, la un moment dat, chiar mi-a transmis: ”Bă! Ai adus noroc!”. Nu știu de ce a spus el așa ceva, poate că mă știa că sunt implicat în sport.

În grupurile noastre de firme există și această ramură, de medicină sportivă, îmi place sportul, dar nu am vrut să intru să sponsorizez sau să investesc, chiar dacă am avut oferte și de afară, nu o să fac lucrul ăsta. Dacă eu mă duc și sponsorizez orice echipă, celelalte nu vor mai cumpăra de la mine, nu?

Este clar, nu vreau, nu mi-a venit să cred când m-am văzut, azi, în toate site-urile… nu am treabă, nu am timp și nici energie pentru așa ceva, prefer să fac lucruri de caritate, de exemplu sunt sportivi care merg în cărucior, ne implicăm, dar nu trebuie știute aceste gesturi”, a spus Cornel Varvara.

Și Negoiță își anunță revenirea la Dinamo

Dinamo a umilit-o pe FC Argeș în prima manșă a barajului de menținere/promovare în SuperLigă. După meciul etuziasmant făcut de ”câini”, foștii investitori din Ștefan cel Mare, s-au grăbit să-și arate deschiderea pentru a reinvesti la Dinamo.

Primul care a anunțat că este dispus să pună din nou milioane în joc, prin intermediul fiului său, a fost Cristi Borcea. Ionuț Negoiță a reiterat și el că este dispus să revină la Dinamo, însă în calitate ce co-investitor, alături de alți nouă oameni care să bage bani la club.

Ionuţ Negoiţă susține că nu mai vrea să fie ”vioara întâi”. Dar îşi doreşte să pună umărul la revenirea dinamoviştilor printre echipele cu pretenţii din campionat.

”Eu rămân, momentan, rezervat, am mai spus-o. Nu exclud în viitor…E vorba aia “niciodată să nu spui niciodată”. Nu fac tam-tam, promisiuni.

Nu aș mai lua Dinamo singur să-mi asum toate cele, dar nu exclud varianta să vin într-o formulă mai mare, ca sistem, să particip. Unul din zece acționari, poate. Nu exclud varianta.

Felicitări lui Ovidiu Burcă, a făcut o treabă neașteptat de bună. Evoluția echipei, de unde a luat-o și unde a ajuns, spune multe despre ce poate antrenorul”, a spus Ionuț Negoiță.

Ionuţ Negoiţă nu are o imagine bună în rândul suporterilor dinamovişti. Care nu uită faptul că fostul finanţator a oferit echipa grupului de firme condus de Pablo Cortacero care erau să scufunde clubul. Datoriile imense acumulate în acea perioadă au determinat oficialii să ceară intrarea în insolvenţă.

Negoiţă a cedat echipa în august 2020, după şapte ani şi jumătate ca patron al lui Dinamo. El s-a bucurat pentru victoria la scor cu FC Argeş care o trimite practic pe Dinamo în Superligă. Doar o imensă surpriză în partida retur ar mai putea răsturna diferenţa uriaşă stabilită după primele 90 de minute ale dublei decisive.

Dinamo și FC Argeș s-au duelat luni, 29 mai, pe Arena Națională. ”Câinii roșii” au retrogradat la finele sezonului trecut și au luptat din răsputeri pentru a reveni în primul eșalon al României.

În urma victoriei cu 6-1, Dinamo este ca și promovată în SuperLigă, fiind greu de crezut că piteștenii ar putea întoarce rezultatul în returul programat pe 3 iulie, de la ora 21:00.

În celălalt meci de la baraj, Gloria Buzău și UTA Arad au remizat, scor 0-0. Returul dintre echipele lui Mircea Rednic și Adi Mihalcea este programat pe 4 iunie, de la ora 21:00.

CITESTE SI:

Negoiță își anunță revenirea la Dinamo!

O nouă minciună marca Cristi Borcea. Varvara respinge propunerea de a investi la Dinamo

Neluț Roșu, entuziasmat după victoria cu FC Argeș

Un gând despre &8222;Reacția lui Răzvan Zăvăleanu la auzul revenirii lui Borcea și Negoiță&8221;

Lasă un răspuns