Dinamo are transferurile blocate și a activat planul B: ”Avem o listă!”

Suporterii dinamoviști au primit o veste cât se poate de bună după revenirea în Superliga. Conducerea a dezvăluit strategia pentru întărirea lotului în perspectiva noului sezon.

Mai exact, antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă a anunțat că suporterii dinamoviști vor vedea transferuri în această vară, în ciuda interdicției din partea FIFA.

Dinamo are transferurile blocate de FIFA în acest moment, din cauza memoriilor depuse de unii foști jucători ai clubului care își cer restanțele salariale, dar situația urmează să se schimbe cât de curând.

Conducerea clubului lucrează la deblocarea acestei situații și, în paralel, la Dinamo s-a creionat deja o listă a fotbaliștilor doriți. Anunțul a fost făcut de antrenorul principal Ovidiu Burcă.

Acesta spune că șefii lui Dinamo au dat asigurări că interdicția la transferuri va fi ridicată în curând – ori pe căi juridice, ori după achitarea datoriilor din cauza cărora s-a ajuns în această situație. Astfel, directorul sportiv Gabi Glăvan (în fapt, scouterul roș-albilor) și antrenorul Ovidiu Burcă deja și-au creionat o listă a fotbaliștilor cu care vor să atace sezonul următor.

”Așa cum ne-au promis acționarii, această interdicție la transferuri va fi ridicată. În paralel, lucrăm la identificarea unor jucători care să vină alături de noi.

(n.r. Aveți o listă făcută împreună cu Gabi Glăvan?) Da, avem o listă”, a declarat Ovidiu Burcă.

Chestionat cu privire la deblocarea transferurilor, Eugen Voicu, unul dintre acționari, a explicat cum și-au propus să facă o figură frumoasă pe prima scenă a fotbalului românesc.

Mai exact, lotul va cuprinde cu precădere tineri din propria pepinieră, precum și fotbaliști liberi de contract, așa cum s-a procedat și în eșalonul secund. Aceasta a fost rețeta care a readus echipa în Superliga.

”Nu avem dreptul la transferuri dintr-un accident nefericit, pentru că nu s-a contestat o anumită operațiune la timp. Noi suntem într-un proces juridic prin care încercăm să rezolvăm problema, cu un avocat. Dacă nu reușim, planul B este să achităm suma respectivă înainte de încheierea perioadei de transferuri și vom face transferuri.

Noi pregătim transferurile și le vom semna în ultima săptămână în care se mai pot face. Dinamo va face transferuri, nu este o problemă. Suma datorată este de peste puțin 200.000 de euro, pe la 250.000 sau 260.000. Este mult și, din păcate, este datorată unei interpretări juridice mai… speciale. Jucătorul respectiv (n.r. Ante Puljic) a plecat de la Dinamo, într-o săptămână și-a găsit altă echipă, dar a cerut daune pentru o perioadă lungă, deși avea deja contract.

Noi vom merge pe un model în care prețul inițial al activelor (n.r. – jucătorilor) va fi destul de mic. Nu vom cumpăra vedete, jucători scumpi, așa cum fac alte echipe în speranța că vor câștiga campionatul și vor încasa bani din alte părți. Vom crește jucători din pepiniera proprie sau vom aduce jucători liberi de contract, așa cum am făcut și anul trecut și au performat. Cred că este o rețetă care va da roade la Dinamo cel puțin acum, la început”, a declarat Eugen Voicu la Digi Sport.

CITESTE SI:

Video I Dinamo de neoprit pe piața transferurilor

Eugen Voicu a anunțat cu va scăpa Dinamo de interdicția la transferuri

Oficial I Dinamo și-a anunțat OBIECTIVUL pentru sezonul viitor

Un gând despre &8222;Dinamo are transferurile blocate și a activat planul B: ”Avem o listă!”&8221;

Lasă un răspuns