Cum se pregătește David Popovici înaintea Campionatelor Mondiale din Japonia

Înotătorul dinamovist, David Popovici (18 ani) se pregătește pentru Campionatele Mondiale de natație din Japonia, competiție care va avea loc în perioada 23-30 iulie.

Supercampionul nostru, Popovici a cucerit medaliile de aur în proba de 100 și 200 de metri liber la Campionatul Mondial susținut la Budapesta anul trecut, iar în acest an este principalul favorit la competiția găzduită de Fukuoka.

Sportivul român a vorbit despre obiectivele sale și despre cum se pregătește pentru următoarele competiții, dar și despre modul în care i s-a schimbat viața și despre pericolul care vine odată cu celebritatea.

“Încerc să mă adaptez la noua mea viață, la care dacă te uiți din afară pare că nu s-a schimbat. Vreau să fiu același înotător, să nu uit de ce m-am apucat de acest sport. E un proces continuu, acela de a rămâne cu picioarele pe pământ.

Înotul este în continuare pasiunea mea și tot ce vreau să fac, dar e important să nu te obsedeze un singur lucru în viață”, a spus David Popovici.

Întrebat despre cum se antrenează pentru viitoarele curse, David Popovici a afirmat că obiectivul său este de a înota corect și că pune accent pe elementele tehnice.

“Ne antrenăm mult pentru eficiență în loc de forță brută. Trebuie să compensez cumva că sunt mai filiform. Muncim mult la elementele tehnice. Secretul este să găsești un echilibru, să nu te supraantrenezi sau să te subantrenezi, să găsești un ritm în care să muncești și să uiți de tot ce te înconjoară și, la un moment dat, te vei surprinde cu o performanță extraordinară.

Obiectivul este să înot bine, să fac o cursă curată, dacă fac asta e o cursă rapidă, iar timpul e doar un bonus. În plus, trebuie să prind o zi bună, antrenamentul e făcut, e nevoie de niște mese bune, să am grijă de mine, să dorm bine și să fiu sigur că nu mă ajung nervii. E nevoie de cap liber și o minte limpede”, a precizat sportivul din Ștefan cel Mare.

CITESTE SI:

Primăria Capitalei schimbă din nou gazonul de pe Arena Națională. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Dinamo și-a stabilit perioada și locația cantonamentului de vară. Vezi programul complet

Eduard Novak, revoltat în mediul online după anunțul că este șomer

Un gând despre &8222;Cum se pregătește David Popovici înaintea Campionatelor Mondiale din Japonia&8221;

Lasă un răspuns