Eduard Novak, revoltat în mediul online după anunțul că este șomer

Eduard Novak a avut o reacţie cutremurătoare în mediul online după anunţul conform căruia sportul nu va mai avea un minister separat.

Ultimele evenimente din viața politică din România aduc o schimbare importantă pentru sport. Ministerul Sportului nu va mai exista, iar cel care a fost responsabil de acest portofoliu din decembrie 2020, Eduard Novak, a avut un mesaj dur.

În cursul zilei de marţi, a fost anunțat că Ministerul Sportului a devenit o agenţie separată, care va fi condusă de un secretar de stat.

La scurt timp, au apărut şi primele reacţii, fie prin mesaje pe reţelele de socializare din mediul online, fie prin tot felul de declaraţii sau comunicate.

Eduard Novak, fostul Minstru s-a rezumat la o postare simplă, pe pagina sa de Facebook.

“RIP SPORTUL ROMÂNESC (Odihnească-se în pace, sportul românesc)”, a scris pe Facebook, marţi seară, fostul ministru al Sportului.

În noul Guvern condus de Marcel Ciolacu, Ministerul Sportului nu va mai exista, iar deocamdată UDMR nu mai face parte din coaliţia de guvernare. PNL şi PSD au prezentat propunerile de miniştri votate în forurile de conducere, fără prezemţa Uniunii în Executiv.

Jocurile Olimpice de la Paris se apropie

Eduard Novak a fost ministru al Sportului în mandatele premierilor Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă.

Ministerul Sportului dispare în contextul în care în 2024 au loc Jocurile Olimpice de la Paris.

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura între 26 iulie și 11 august.

Elisabeta Lipă are cele mai mari şanse să fie secretar de stat

Noul Guvern condus de Marcel Ciolacu vine cu o serie de modificări importante pentru sportul românesc. Ministerul de sine stătător urmează să fie desființat, iar Partidul Social Democrat insistă pentru numirea unei foste campioanei olimpice în funcția de secretar de stat.

Concret, în urma demisiei premierului Nicolae Ciucă, în noul guvern care va fi condus de Marcel Ciolacu, s-au putat discuții între cele trei partide de guvernământ (n.r. PNL, PSD și UDMR) și s-a luat hotărârea ca sportul să nu mai aibă un portofoliu propriu, ci să devină secretariat de stat. Reprezentanții minorităților maghiare au acceptat acest compromis din dorința de a păstra Ministerul Dezvoltării.

Astfel, Ministerul Sportului va fi desființat și va avea rang de secretariat de stat, Elisabeta Lipă, susținută de PSD și care deține în prezent funcția de preșdinte al FR Canotaj, are cele mai mari șanse de a deveni secretar de stat.

Elisabetei Lipa, este una dintre sportivele de legendă ale României, actualmente președintele Federației Române de Canotaj și fostă sportivă dar și președinte al Clubului Sportiv Dinamo.

”Nu știu dacă desființarea ministerului ar fi un minus, suntem oameni de sport, asta facem de atâția ani de zile. Ministerul, de-a lungul anilor, a trecut prin multe transformări, că a fost agenție, că a fost autoritate sportivă, dar cred că important este ca sportului să i se dea ceea ce merită.

Este vorba de susținerea de care are nevoie, cu siguranță vine și mândria la pachet pentru poporul român atunci când sportivii noștri reprezintă țara cu succes în competiții”, a declarat recent Elisabeta Lipă.

”Sunt convinsă că se va găsi cea mai bună soluție, dar pentru mine importante sunt rezultatele, și nu titulatura, că degeaba avem minister și lumea se plânge de o mie și o sută de probleme. Și atunci întreb: cum e mai bine?”, a mai spus Elisabeta Lipă.

CITESTE SI:

Răzvan Patriche, gata de noul sezon cu Dinamo: ”Ne vor lua foarte în serios”

Foto I Ahmed Bani, vacanță în Italia alături de un star de la PSG

Suporterii lui Dinamo, amenințați: ”Voi lua atitudine, voi opri meciul!”

Un gând despre &8222;Eduard Novak, revoltat în mediul online după anunțul că este șomer&8221;

Lasă un răspuns