România rămâne pe locul doi! Reacția lui Edi Iordănescu după meciul din Priștina

În cel de-al treilea meci din grupa preliminară pentru EURO 2024, România a încheiat la egalitate în deplasare cu Kosovo.

Pe un teren îmbibat cu apă, România și ținutul nerecunoscut de țările civilizate, sor 0-0, la Priștina, în grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Astfel, naționala noastră de fotbal a obținut un punct din confruntarea cu Kosovo.

Kosovarii au avut șansele mai mari, în special în repriza a doua. Pe un teren foarte greu, îmbibat cu apă, România a obţinut un punct important, la capătul unui meci de mare luptă, în care cel mai bun om de pe teren a fost portarul Horaţiu Moldovan.

În minutul 69, Kosovo a înscris prin Zhegrova, cu capul la colţul scurt, din centrarea lui Celina, dar golul a fost anulat ulterior, la semnalarea arbitrajului video, pentru offsaid la Celina.

Din punct de vedere statistic, Kosovo a dominat jocul (55%-45% posesie), dar România a avut mai multe şuturi la poartă (15-10, 3-4 pe poartă) şi 8-3 la cornere.

România este neînvinsă după trei meciuri, având două victorii şi un egal, în timp ce Kosovo are trei puncte.

“N-am simțit că a fost ziua mea astăzi, dar asta e cel mai puțin important lucru. Un punct câștigat, muncit, cu mult sacrificiu și cu mult caracter. Îmi felicit echipa, am reușit să ne adaptăm la un meci de luptă și de angajament, chiar dacă nu este specificul nostru, al fotbalului românesc.

E un rezultat important, împotriva unei contracandidate care are de recuperat o anumită distanță față de noi. Am abordat meciul pentru a câștiga trei puncte, dar eram conștienți că va fi un meci dificil. Aveam o plasă de siguranță, posibilitatea de a lua un punct, având avantajul clasamentului.

Am pregătit jocul într-un fel, am vrut să fim cât mai proactivi, să avem mingea și circulația ei. Însă ce s-a întâmplat de când am ajuns aici, inclusiv cu furtuna de ieri, cu condițiile de joc, a trebuit să ne repoziționăm. Vă spun cu sinceritate că am schimbat vreo trei jucători, să ne adaptăm la un meci de angajament.

Cu tot respectul, mi s-a părut că nu s-au făcut eforturi cu adevărat ca să rezolve situația cu terenul. Nu te poți pune cu vremea, dar au intervenit doar cu două ore înainte de meci și cu puține persoane. Puteau să găsească soluții, să pună o folie pe teren, pentru că știau ce urmează. Dar sunt lucruri pe care nu le-am putut controla.

În afara punctului adăugat la clasament, rămânem cu o seară în care echipa a arătat că are caracter, că știe să sufere. Sper să formăm un grup care să ducă România la un turneu final”, a spus Edi Iordănescu la finalul partidei.

Tot în grupa României, s-au înregistrat următoarele rezultate în această seară: Andorra – Elveția 1-2 (Vieira 67’ /Freuler 7’, Amdouni 32’), Belarus – Israel 1-2 (Ebong 16’ / Weissman 85’ – penalty, Gloukh 90+2’).

“Tricolorii” se mențin pe locul doi în clasamentul Grupei I, cu 7 puncte. Elveția are maximum de puncte, 9.

Israel are 4 puncte, Kosovo are 3 puncte, Andorra are un punct, iar Belarus n-are niciun punct.

Clasamentul Grupei I, după trei etape:

1. Elveția – 9p

2. ROMÂNIA – 7p

3. Irsael – 4p

4. Kosovo – 3p

5. Andorra – 1p

6. Belarus – 0p

Pentru România urmează meciul din deplasare cu Elveția, pe 19 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul din Lucerna.

Tot pe 19 iunie sunt programate meciurile Israel – Andorra și Belarus – Kosovo, ambele de la ora 21:45.

CITESTE SI:

Bilete.ro, răspuns la situația creată de email-ul trimis de Andrei Nicolescu

Calculele pentru Arena Națională: ”Vreau să înțeleagă fanii foarte bine”

Anchetă internă la Dinamo: ”Vom clarifica dacă și în ce context au fost folosite”

Un gând despre &8222;România rămâne pe locul doi! Reacția lui Edi Iordănescu după meciul din Priștina&8221;

Lasă un răspuns