De ce nu a fost numit oficial directorul sportiv

Dinamo este în plină reconstrucție, odată cu venirea noilor acționar (n.r. Andrei Nicolescu și Eugen Voicu), și promovarea în Liga 1.

Așadar se așteptă pe lângă îmbunătățiri în cadrul lotului, se așteaptă sânge nou și pe plan administrativ. Aici, rolul directorului sportiv ar trebui să fie ocupat de Gabriel Glăvan, fostul șef al departamentului de scouting a formației mUTA Arad.

Deși Gabriel Glăvan lucrează intens pentru a face transferuri la Dinamo, el nu a fost încă prezentat oficial la Dinamo ca director sportiv. Nicolescu spune că acest detaliu se datorează faptului că bugetul pentru noul sezon încă nu a fost finalizat.

”Noi suntem intr-o procedura interna in care prezentam bugetul pentru anul viitor celor de la RTZ, evident ca si postul acela este inglobat in bugetul pentru anul viitor. Sper sa cadem cat mai repede posibil pe acel buget, ulterior sa putem debloca orice inseamna contractarea serviciilor pe care unii dintre ei le presteaza deja. Trebuie sa cadem de acord asupra acelui buget.

Proiectia noastra de buget e facuta pe rigorile si standardele unei coorporatii, e asumata de Dan Gataiantu si asumata de actionarii, cu resurse suplimentare cu ce preconizam ca si venituri ale clubului. Trebuie sa avem aceeasi interpretare asupra ce inseamna cheltuieli pentru performanta.

Cheltuiala pentru performanta se subzista asupra cheltuieielor din buget, chiar daca inseamna cheltuiala acum, va aduce beneficiu peste cateva luni. Am creat un buget care poate sa aduca performanta anul acesta”, a explicat Nicolescu

CUM A FOST PREZENTAT NOUL DIRECTOR SPORTIV

“Este o persoană cu expertiză, un tânăr care a studiat foarte mult şi care lucrează în fotbal de la o vârstă foarte fragedă. A avut reuşite remarcabile, dar este puţin cunoscut pentru publicul larg, însă este o persoană compatibilă cu viziunea mea, a lui Burcă şi cu cea a managementului executiv.

A lucrat la cluburi de fotbal din Liga 1. Este o persoană care a învăţat foarte mult, cu multe cursuri şi un master prestigios în zona tehnică din fotbal. Este o persoană foarte competentă şi îi dezvăluim numele când o să semnăm contractul.

Ceea ce pot să spun că dincolo de reuşitele de pe plan profesional, a identificat şi a recrutat jucători care au ajuns la un nivel foarte bun în România. A făcut scouting şi ştie să coordoneze şi care sunt metodologiile. Cu siguranţă va ajuta Dinamo şi m-a ajutat până acum pro bono. M-am sfătuit cu el în multe chestiuni”, l-a caracterizat Vlad Iacob pe viitorul director sportiv.

In Liga 1 au sosit fotbaliști importanți precum atacantul spaniol, Jefté Betancor (cotat la 1,6 milioane de euro d t ransfermarkt), care după aventurile de la Voluntari și Farul a ajuns în curtea lui CFR Cluj, fundașul portughez Ricardinho (900 de mii de euro) și mai ales Aissa Laidouni (3,5 milioane de euro), care s-a transferat pentru 600 de mii de euro la Ferencvaros. Mai mult, tunisianul a câștigat titlul de cel mai bun fotbalist al campionatului țării vecine în sezonul 2020-2021.

”De ceva timp încerc să schimb modul de recrutare a jucătorilor în fotbalul românesc și mi-a luat ceva timp încât să câștig destulă influență încât să pot să inițiez un astfel de proiect. Am făcut o treabă destul de bună la Voluntari, aducând fotbaliști importanți în România, dar la UTA mi-aș dori să ne perfecționăm și mai mult.

Conducerea clubului a înțeles perfect necesitatea demarării unui astfel de proiect, am sprijin total la Arad, așadar începem procesul de recrutare a oamenilor pasionați, dar și dotați cu un anumit skill pentru scouting.

Prin dezvoltarea departamentului încercăm să atragem atenția și celorlalte cluburi, oferind un exemplu, în așa fel încât toate echipele să înțeleagă că este primordial ca recrutarea să se facă corect.

Este responsabilitatea noastră, a tuturor care facem parte din fenomenul fotbalistic să facem ceva să ne dezvoltăm și să lucrăm împreunaă la dezvoltarea fotbalului românesc”, explica Glavan despre modul de lucru.

CITESTE SI:

Vacanță la Dinamo 2023! Proiect SUPERB creat de CS Dinamo

România rămâne pe locul doi! Reacția lui Edi Iordănescu după meciul din Priștina

Bilete.ro, răspuns la situația creată de email-ul trimis de Andrei Nicolescu

Un gând despre &8222;De ce nu a fost numit oficial directorul sportiv&8221;

Lasă un răspuns