Elisabeta Lipă, noul șef al sportului românesc. Cum se reorganizează sportul românesc

Elisabeta Lipă (58 de ani), preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, a fost numită, marţi, în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Sport, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a fostului Minister al Sportului.

Decizia a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Agenţia Naţională pentru Sport a fost înfiinţată prin OUG nr. 59/2003, adoptată în cadrul şedinţei din data de 15 iunie a Guvernului României. ANS funcţionează în subordinea Guvernului şi sub coordonarea prim-ministrului, fiind finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin reorganizarea prin transformare a Ministerului Sportului, care s-a desfiinţat.

ANS a preluat de la Ministerul Sportului toate activităţile, posturile, personalul şi patrimoniul, în condiţiile legii.

Elisabeta Lipă, care a fost aleasă cea mai valoroasă canotoare a secolului 20, a fost ministru al Tineretului şi Sportului între 2015 şi 2017. Din 2009, Lipă este preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (cu excepţia perioadei în care a fost ministru, când s-a autosuspendat).

Elisabeta Lipă, impresionată de David Popovici

”David este un talent, clar. Dumnezeu l-a hărăzit cu talentul ăsta, dar nu e suficient, chiar muncește foarte mult. Anul trecut, la Jocurile Olimpice am stat la masă la prânz cu el și cu antrenorul, în satul olimpic. L-am întrebat ce face, ce clasă este și așa mai departe. Este elev la cel mai bun liceu. Este un copil foarte inteligent, vorbește frumos, respectuos.

Deci, are o educație, ‘jos pălăria’ pentru părinți, pentru modul în care l-au crescut și educat. Este un copil cu un psihic incredibil, are emoții, dar știe atât de bine să și le gestioneze, că mie nu-mi vine să cred. Am făcut și eu sport la cel mai înalt nivel. Știu cum e să ai emoții. Știu cum arată emoțiile de la Europene, de la Campionatele Mondiale și cele de la Jocurile Olimpice.

‘Mă scol dis de dimineață, mănânc, fac pauză între masă și antrenament. Merg și îmi fac antrenamentul. Vin, apoi mă duc la școală. Vin de la școală, și când am timp fac două antrenamente pe zi. Și fac și sport, fac sport pregătire suplimentară. Câte 3-4 ore pe zi, uneori chiar și 6 ore’.

I-am spus: ‘Bravo ție, că ai atâta ambiție. Ești un model de sportiv de performanță pentru noi toți. La 17 ani să ai atâta ambiție, e mare lucru’. Bravo și antrenorilor care l-au descoperit și care l-au șlefuit. Are o armată în jurul lui acum, altfel nu poți să ajungi la nivelul acesta. Și Federația îi este alături, că tot ce trebuie e clar că nu avem nici jumătate din ce ar trebui să aibă un sportiv de înaltă performanță”, a declarat pentru Elisabeta Lipă.

CITESTE SI:

Probleme pentru Dinamo odată cu intrarea în grevă a magistraților

Noi detalii despre suma colectată din programul de crowdfunding

Cornel Dinu, ironii la adresa lui Edi Iordănescu

Un gând despre &8222;Elisabeta Lipă, noul șef al sportului românesc. Cum se reorganizează sportul românesc&8221;

Lasă un răspuns