România U21 – Spania U21: ”Îmi doresc să obțină mai mult decât am reușit noi”. Vezi echipele probabile

România U21 se pregătește pentru debutul la EURO U21 2023, competiție care va fi găzduită de țara noastră și de Georgia, în perioada 21 iunie și 8 iulie.

Meciul de debut al naționalei antrenate de Emil Săndoi la EURO 2023, se joacă azi, de la 21:45, pe Stadionul Steaua.

Înaintea de meciul de debut contra naționalei Spaniei, Florin Ștefan, fotbalistul celor de la Rapid, a vorbit despre șansele echipei lui Emil Săndoi.

Semifinalist cu naționala U21 la turneul final din 2019, fundașul lateral consideră că partida contra ”Furiei Roja” va fi una dificilă.

Totuși, Florin Ștefan este convins că ”Tricolorii” mici pot să facă un turneu final bun.

”Eu cred că va fi un meci dificil, mai ales că este primul, dar sunt și gazde. Va fi o presiune în plus să joace la noi în țară, mai ales că așteptările sunt mari. Dar am încredere în băieți că pot face o figură frumoasă.

Noi, cu calificarea noastră, clar am ridicat ștacheta, iar viitoarele generații U21 încearcă să obțină cel puțin ce am reușit noi.

Este dificil să ajungi unde am ajuns noi, dar eu îmi doresc să obțină mai mult decât am reușit noi, de ce nu și o finală, mai ales că suntem țară gazdă”, a declarat Florin Ștefan.

România face parte din Grupa B, alături de Spania, care are cinci titluri la acest nivel, Ucraina (finalistă în 2006) şi Croaţia.

Turneul final al Campionatului European U21, care are loc între 21 iunie şi 8 iulie, are la start 16 echipe, împărţite în patru grupe de câte patru, dintre care două sunt găzduite de România (Bucureşti şi Cluj-Napoca), iar două de Georgia (Tbilisi, Batumi şi Kutaisi).

În România vor mai avea loc două sferturi de finală (la Bucureşti, respectiv Cluj-Napoca) şi o semifinală (Bucureşti), iar Georgia va găzdui celelalte două sferturi, o semifinală, dar şi finala competiţiei, pe 8 iulie, la Batumi.

Primele trei clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor, cu excepţia Franţei, ca echipă gazdă, care este direct calificată la JO 2024, şi a Angliei (care nu se poate califica). Un potenţial meci pentru locul al treilea ar avea loc în data de 7 iulie (22:00) sau pe 8 iulie (16:00), la Bucureşti, pe Stadionul Steaua.

România se află la a treia ediţie consecutivă la care participă, având în total patru prezenţe la turneele finale, prima fiind în 1998, când a găzduit în premieră turneul final.

Cel mai bun rezultat a fost atingerea semifinalelor la ediţia din 2019, care a asigurat şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Spania şi Italia au cele mai multe titluri câştigate la Campionatul European de fotbal Under-21, câte cinci fiecare. Germania are trei trofee şi a jucat ultimele trei finale ale competiţiei, câştigând în 2017 şi 2021.

Iniţial, Campionatul European de tineret a început la categoria Under-23, dar s-au desfăşurat doar trei ediţii (1972-1976), iar apoi s-a trecut la categoria Under-21.

Până în 1992, inclusiv, formatul prevedea ca după grupele preliminare competiţia să continue cu o fază eliminatorie, însă meciurile se desfăşurau după principiul tur – retur, inclusiv finala. Din 1994 s-a trecut la formatul cu turneu final, mai întâi cu opt echipe participante, apoi cu 12 (2017, 2019), iar din 2021 cu câte 16 echipe.

România U21 – Spania U21 | Echipele probabile:

ROMÂNIA U21: Târnovanu – Pantea, Racovițan, Dican, Țicu – Ișfan, Lixandru, Albu, Petrila – Bârligea, L. Munteanu

Selecționer: Emil Săndoi

Spania U21: Tenas – Martinez, Gila, Pacheco, M. Sanchez – Sancet, Rodri, Baena – Barrenetxea, A. Ruiz, Riquelme

Selecționer: Sanchez Denia

EURO 2023 U21 | Componența grupelor

Grupa A: Georgia, Portugalia, Belgia, Olanda
Grupa B: ROMÂNIA, Spania, Ucraina, Croaţia
Grupa C: Cehia, Anglia, Germania (campioana en titre), Israel
Grupa D: Norvegia, Elveţia, Franţa, Italia

EURO 2023 U21 | Lotul României U21

Portari: Ştefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj)

Fundaşi: Bogdan Racoviţan (Rakow/Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Victor Dican (FC Botoşani), Valentin Ţicu (Petrolul Ploieşti), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK), Alexandru Pantea (FCSB), Andrei Borza (Farul Constanţa)

Mijlocaşi: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoş Albu (FC U Craiova 1948), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Işfan (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux/Franţa), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (FC U Craiova 1948), Octavian Popescu (FCSB), David Miculescu (FCSB), Adrian Mazilu (Farul Constanţa)

Atacanţi: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanţa)

EURO 2023 U21 | Programul Grupei B

Miercuri 21 iunie

Ucraina – Croaţia (Stadionul Giuleşti – Bucureşti, 19:00)
ROMÂNIA – Spania (Stadionul Steaua – Bucureşti, 21:45)

Sâmbătă 24 iunie

ROMÂNIA – Ucraina (Stadionul Steaua – Bucureşti, 19:00)
Spania – Croaţia (Stadionul Giuleşti – Bucureşti, 21:45)

Marţi 27 iunie

Croaţia – ROMÂNIA (Stadionul Steaua – Bucureşti, 21:45)
Spania – Ucraina (Stadionul Giuleşti – Bucureşti, 21:45)

CITESTE SI:

Elisabeta Lipă, noul șef al sportului românesc. Cum se reorganizează sportul românesc

Probleme pentru Dinamo odată cu intrarea în grevă a magistraților

Noi detalii despre suma colectată din programul de crowdfunding

Un gând despre &8222;România U21 – Spania U21: ”Îmi doresc să obțină mai mult decât am reușit noi”. Vezi echipele probabile&8221;

Lasă un răspuns