Video I Cum încearcă Dinamo să rezolve problema interdicției la transferuri. Anunțul lui Ovidiu Burcă

Dinamo speră să scape în scurt timp de interdicția la transferuri. Conducerea tehnică a echipei e în căutare de soluții pentru Liga 1.

După evenimentul organizat, miercuri dimineață, de Red&White la Muzeul fotbalului, a fost organizată și o scurtă conferință de presă susținută de antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă.

Dinamo are în continuare interdicția de a transfera noi fotbaliști, deoarece foștii jucători Puljic, Azankpo, Akpala și Gol au câștigat memoriile la FIFA și trebuie să-și primească banii. Cu toate acestea, ”câinii” au contestat decizia la TAS prin avocatul spaniol Jorge Ibarrola și speră să aibă câștigă de cauză.

În ciuda faptului că momentan nu există informații cu privire la un termen exact pentru judecarea procesului, Ovidiu Burcă a oferit câteva detalii prețioase. Antrenorului i s-a promis că situația legată de transferuri va fi deblocată, iar Dinamo va putea legitima noi jucători în vederea sezonului 2023 – 2024 din Superliga:

”Eu cred că trebuie să fiu loial unor oameni care la un moment critic al clubului au fost alături de noi. Nu pot să le reproșez foarte multe lucruri, dimpotrivă. Faptul că am promovat li se datorează și lor. Fără sprijinul material pe care echipa l-a simțit din prima secundă, nu cred că am mai fi fost astăzi în poziția în care suntem.

Promovarea li se datorează într-o mare măsură. Eu am venit într-un moment în care lucurile erau complicate. Dacă atunci mi-am asumat un rol, ar fi absurd să încep acum să pun într-o zonă de presiune acționarii actuali.

E clar că ne dorim să îmbunătățim echipa pentru sezonul din Superliga, e o diferență de nivel, dar pe de altă parte am liniștea și răbdarea pe care ei mi le-au oferit până acum. Și promisiunea pe care mi-au făcut-o, că vom debloca situația legată de transferuri și vom reuși să îmbunătățim lotul de jucători. E nevoie să îmbunătățim echipa, există un nucleu de jucători care a dus greul. Mulți vor rămâne, pentru că și-au câștigat dreptul ăsta.

Nu pot să spun acum câți și cum vor veni. Avem deja țintele, am lucrat de mult timp la asta, suntem în contact cu mulți jucători și sperăm ca zilele următoare să facem în paralel niște lucruri, chiar dacă avem această interdicție la transferuri. Nu putem să ne permitem să așteptăm până la începerea campionatului și să nu avem discuții cu jucători pe care se poate să îi aducem deja lângă noi.

(n.r. – despre obiectiv) Nu vă pot da un răspuns clar, dar există foarte multe variabile. Nu m-aș încumeta să spun ceea ce zic mulți specialiști, că ne vom lupta la retrogradare, că nu o să facem mare lucru. Lucrurile astea ne întăresc. Când am venit foarte mulți specialiști spuneau că ne vom lupta să nu retrogradăm în Liga 3. I-aș ruga să aibă o voce mai puternică, să ne dea mai multă forță, nu știu. Rămâne de văzut ce vom putea să realizăm”, a spus Ovidiu Burcă în cadrul conferinței de presă.

În continuare, Ovidiu Burcă a oferit câteva detalii interesante din cadrul negocierilor cu jucătorii:

”Dacă i-am convins pe unii jucători să vină în condițiile de anul trecut, cred că ne este infinit mai ușor să îi convingem azi. Le trimitem niște filmulețe de la meciurile de pe Arena Națională.

Avem o stabilitate din punct de vedere financiar de 4, 5 luni de zile. Salarii la timp, ăsta cred că e un lucru extrem de important. Poate și cu o filosofie de joc, un concept de joc modern, care e pe placul jucătorilor. Un oraș frumos, cu femei drăguțe. La București avem foarte multe atuuri”, a glumit antrenorul.

Referitor la potențiala vânzare a lui Lamine Ghezali, Burcă a transmis:

”Dacă transferul lui Ghezali ar aduce o liniște financiară clubului… Clubul este mai important decât mine sau decât un jucător și interesele noastre individuale. Dacă pentru club, transferul unui jucător face bine, nu m-aș opune. Știu că pentru mulți sunt unii jucători care încep să devină modele, încep să îi adore cumva.

E un lucru bun, doar că prin ceea ce am trecut noi parcă e ieri. Perspectiva însănătoșirii financiare trebuie să primeze în acest moment. Nu va fi un an ușor, există foarte multe necunoscute. În primul rând încep cu mine. E o competiție în care voi întâlni antrenori cu mai multă experiență, mai valoroși. Intensitatea, nivelul… E nevoie de puțîn timp de adaptare. Nu va fi ușor, va fi o provocare imensă pentru noi toți”.

De asemenea, antrenorul lui Dinamo a dezvăluit că anumiți jucători care se aflau la final de contract au semnat deja prelungirea:

”Suntem clari în ceea ce vrem să facem cu jucătorii care termină contractul. Cu unii chiar am avut discuțîi, unii dintre ei au semnat prelungirea. Haideți să va lăsăm, să va facem surprize. Veți afla prin intermediul rețelelor de socializare, cu poze, să cum trebuie să fie. Veți afla zilele următoare. Eu cred că îi știți pe toți care au avut un aport esențial, cum e Pop, cum e Patriche, Moura. Vor continua alături de noi”.

În încheiere, Ovidiu Burcă a vorbit și despre amicalul pe care Dinamo îl va juca împotriva lui Dinamo Kiev:

”Avem un amical cu Dinamo Kiev. Când Mircea Lucescu m-a sunat, pentru mine a fost un moment fantastic de mândrie și onoare, pentru recunoașterea unei munci pe care am făcut-o la Dinamo. M-a felicitat după un meci cu Steaua, faptul că o să îmi întâlnesc maestrul… Dacă eu m-am îndrăgostit de Dinamo, m-am îndrăgostit pentru că Mircea Lucescu a creat o echipa fantastică la finalul anilor ’80. Să îmi întâlnesc maestrul… Ce poate fi mai frumos? ”, a declarat Ovidiu Burcă, miercuri, 21 iuni, prezent la un eveniment de la Muzeul Fotbalului din București.

Video I Ovidiu Burcă: ”Suntem în contact cu mulți jucători!”

CITESTE SI:

Conferință de presă I Red&White, despre gafa cu e-mail-ul

România U21 – Spania U21: ”Îmi doresc să obțină mai mult decât am reușit noi”. Vezi echipele probabile

Elisabeta Lipă, noul șef al sportului românesc. Cum se reorganizează sportul românesc

Un gând despre &8222;Video I Cum încearcă Dinamo să rezolve problema interdicției la transferuri. Anunțul lui Ovidiu Burcă&8221;

Lasă un răspuns