Handbal I Rivalii de CSM Bucureşti, revoltați de neinvitarea lui Dinamo în Liga Campionilor: ”O mare nedreptate!”

Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal a anunțat la începutul acestei săptămâni, o decizie ce a uimit întreaga Europă.

Dinamo București nu a primit wild-card pentru competiția băieților pentru următoarea ediție din Champions League. În timp ce echipa feminină, NO NAME, (n. r. Rapid București) a primit invitație. Giuleștencele, susținute frenetic de către suporterii veniți de la fotbal, au o sală în care dacă te împiedici în peluza sud, te sprijini de peluza nord. De menținut, etnicii au avut și o ieșire REVOLTĂTOARE la adresa SUPERCAMPIOANEI, Cristina Neagu. Comunitarii jignind-o pe cea mai bună jucătoare de handbal din lume, ROMÂNCA fiind singura sportivă din istorie care a câștigat de patru ori titlul de ”Cea mai bună jucătoare din lume” în clasamentul IHF.

Revenind la știrea conform căreia echipa de handbal masculin Dinamo București nu va juca în sezonul viitor în Liga Campionilor la handbal a căzut ca o ”ghilotină” nu doar pentru conducere, staff, jucători și suporterilor lui Dinamo.

Antrenorul fetelor de la CSM București, Adrian Vasile, a declarat pentru ProSport că s-a făcut o mare nedreptate “roș-albilor ”dulăiilor”.

”Din punctul meu de vedere nu este normal ce s-a întâmplat cu Dinamo. În opinia mea dinamoviștii ar fi trebuit să evolueze în Liga Campionilor.

Am văzut pe lista echipelor admise echipe care sunt cu mult sub cota celor de la Dinamo și care vor evolua în Ligă.

La lotul pe care-l are Dinamo în clipa asta și la jucătorii care vor mai veni, eu cred că antrenorul Xavi Pasqual poate să-și propună chiar câștigarea trofeului ca și obiectiv. Dinamo este o echipă foarte valoroasă”, a declarat Adrian Vasile pentru ProSport.

Echipe de top au rămas pe dinafară

Această decizie a Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Handbal (EHF) a fost luată în privința echipelor CS Dinamo Bucureşti (România), Sporting CP (Portugalia), Kadetten Schaffhausen (Elveţia), IFK Kristianstad (Suedia).

Principalul criteriu luat în calcul este că prin coeficientul de țară al handbalului românesc nu ne mai aflăm între primele 9 națiuni europene.

Mai mult de atât se pare că a cântărit destul de mult în luarea acestei decizii pentru că Dinamo nu poate juca într-o sală decentă în București. Sala Polivalentă va intra în reparații capitale în iarnă și nu va mai putea fi folosită!

Dinamo, printre cele 10 echipe pentru 6 wild-carduri

”10 echipe pentru 6 wild-carduri! Sperăm să fim din nou în EHF Champions League!”, anunțase săptămâna trecută CS Dinamo București pe pagina oficială de Facebook a clubului.

În sezonul recent încheiat din EHF Champions League, campioana României a fost eliminată în play-off-ul de calificare în sferturile de finală.

”Dulăii” lui Xavi Pascual au fost opriți de THW Kiel, scor 28-42 la București și 32-31 în Germania.

Liga Campionilor 2023/2024

Echipele care au fost direct calificate: GOG (Danemarca), Barça (Spania), Paris Saint-Germain Handball (Franța), SC Magdeburg, THW Kiel (Germania), Telekom Veszprém (Ungaria), HC Eurofarm Pelister (Macedonia de Nord), Barlinek Industria Kielce (Polonia), FC Porto (Portugalia) și RK Celje Pivovarna Lasko (Slovenia);

Echipele care au primit invitație: HC Zagreb (Croația), Aalborg Håndbold (Danemarca), Montpellier Handball (Franța), OTP Bank-Pick Szeged (Ungaria), Kolstad Handball (Norvegia), Orlen Wisla Plock (Polonia);

Echipele care au fost refuzate: Dinamo București (România), Sporting CP (Portugalia), Kadetten Schaffhausen (Elveția), IFK Kristianstad (Suedia).

CITESTE SI:

Handbal I Rivalii de CSM Bucureşti, revoltați de neinvitarea lui Dinamo în Liga Campionilor: ”O mare nedreptate!”

Decizia Tribunalului București privind noul plan de reorganizare de la Dinamo

Mesaj de încredere în privința aprobării ”planului” de la Dinamo: ”Judecătorii se prezintă și trăim cu speranța”

Un gând despre &8222;Handbal I Rivalii de CSM Bucureşti, revoltați de neinvitarea lui Dinamo în Liga Campionilor: ”O mare nedreptate!”&8221;

Lasă un răspuns