Abia venit în Liga 1, Cîrjan ”aprinde” derby-urile cu Dinamo din sezonul următor

Dinamo și Rapid s-au întâlnit în luni dimineață la aeroportul ”Henri Coandă” de la Otopeni. ”Câinii” au decolat în Slovenia, în timp ce giuleștenii în Slovacia. Prilej cu care reporterii l-au chestionat pe Cîrjan în legătură cu derby-urile care-l așteaptă contra lui Dinamo.

Cătălin Cîrjan, ultima achiziţie a echipei antrenate de Adrian Mutu, a vorbit despre despre meciurile cu Dinamo din sezonul următor, dar și despre centenarul Rapidului și despre idolii din copilărie.

”Toate derby-urile sunt frumoase. De-abia aștept să joc, sunt sigur că va fi un stadion plin, o atmosferă frumoasă, și abia aștept să o batem (n.r. – pe Dinamo)!”, a spus Cîrjan.

”Nu există presiune, nu există emoții. M-am apucat de fotbal de plăcere, ăsta e visul meu. Mi-am cunoscut colegii, m-au primit foarte bine. E un grup unit și abia aștept să încep sezonul cu ei. Toți sunt niște băieți extraordinari și încerc să învăț ce pot de la fiecare.

Ieri (n.r. – de centenar) a fost o zi specială, n-am trăit niciodată așa ceva. Abia aștept să aud fanii la primul nostru meci.

Nu mă gândesc foarte mult la obiectivele mele personale. O să dau tot ce am mai bun pe teren și sper să câștigăm titlul. Vreau să demonstrez pe teren ce pot.

Chiar și cei de la Arsenal mi-au spus de domnul Mutu că a fost o legendă. Sper să ajung și eu la nivelul dânsului”, a mai spus Cîrjan.

Lotul deplasat de Ovidiu Burcă în cantonamentul din Slovenia

În cantonamentul de la Zrece Terme, alb-roșii vor disputa trei meciuri amicale după cum urmează: NK Aluminji (Slovenia, 28 iunie), Zalaegerszegi Te (Ungaria, 2 iulie) și Dinamo Kiev (Ucraina, 5 iulie). Printre jucătorii care au făcut deplasarea se numără Gabriel Moura, Gorka Larrucea, Ahmed Bani, dar și Geani Crețu, respectiv Ricardo Grigore.

Primul a revenit după ce i-a expirat împrumutul la FC Argeș, retrogradată în eșalonul secund, în vreme ce fundașul central a evoluat pentru FCU Craiova. Acesta din urmă a aflat cu uimire, de altfel, că trebuie să joace din nou în Ștefan cel Mare. Lotul complet deplasat de Burcă în cantonamentul din Slovenia:

Portari: Denis Oncescu, Filip Dujmovic;

Fundași: Quentin Bena, Gabriel Moura, Alin Buleică, David Irimia, Geani Crețu, Răzvan Patriche, Deniz Giafer, Ricardo Grigore, Costin Amzar;

Mijlocași: Iulian Roșu, Dani Iglesias, Gorka Larrucea, Andrei Florescu, Valentin Borcea, Ionescu Cristian, Alex Irimia, Neluț Roșu, Ahmed Bani, Antonio Bordușanu;

Atacanți: Cătălin Țîră, Alexandru Pop, Lamine Ghezali.

Ovidiu Burcă: ”Ne permitem și noi să facem un cantonament”

Potrivit lui Ovidiu Burcă, simplul fapt că Dinamo reușește, în contextul problemelor financiare cu care se confruntă, să efectueze un cantonament peste hotare, reprezintă un aspect pozitiv. Acesta a subliniat, totodată, că pregătirea va fi axată pe aspectele tehnico-tactice și a vorbit despre transferurile așteptate cu nerăbdare.

”E important să folosim perioada asta, să ducem mai departe ideile noastre tactice, să unim grupul. A fost o perioadă care ne-a ridicat de la pământ. Sper să revenim cu picioarele pe pământ acum și să ajungem la primul meci concentrați 100%. Avem 3 meciuri amicale. Vom mai avea unul când ne vom întoarce, deci sunt 4.

Nu sunt adeptul cantonamentelor dure, clasice, așa cum le știați odată. O să facem ce am făcut și până acum. Nu sunt cantonamente dure, dar în general antrenamentele noastre sunt destul de dure. Ne permitem și noi să facem un cantonament, asta e un aspect pozitiv.

Avem niște jucători pe care îi urmărim de ceva timp. Unii sunt în București deja, alții vor veni acolo. Trebuie să reconstruim echipa, să aducem niște jucători care să ne permită la nivelul primei ligi să avem un lot numeros și calitativ. Ei vor veni ca viitori jucători ai lui Dinamo.

Îi știm de ceva timp, suntem în contact cu ei. Nu aducem jucători în probe, în general. Trebuie aduși jucători pe care i-ai urmărit în prealabil și noi asta am făcut. Am stat de vorbă cu noii acționari, i-am simțit puțin triști, nu înțeleg de unde toate atacurile împotriva lor”, a declarat tehnicianul ”câinilor roșii”, la plecarea spre Slovenia.

CITESTE SI:

Mircea Rednic a făcut anunțul. Când va reveni în Ștefan cel Mare

Oficial I Gabriel Glăvan prezentat oficial la Dinamo: ”Știu cât de important este acest club pentru suporteri”

David Popovici vrea să scrie istorie și la Campionatul Mondial

Un gând despre &8222;Abia venit în Liga 1, Cîrjan ”aprinde” derby-urile cu Dinamo din sezonul următor&8221;

Lasă un răspuns