Mircea Rednic a făcut anunțul. Când va reveni în Ștefan cel Mare

Dinamo a reușit să revină în SuperLiga României după doar un an de ”exil” în Liga 2 și se pregătește de startul noului sezon, care va începe pe 14 iulie.

Până la startul noii stagiuni de campionat, lotul de jucători ai lui Dinamo a ajuns, luni, 26 iunie, în Slovenia, unde va efectua stagiul de pregătire al verii, în perspectiva noului sezon.

24 de jucători se află, cu această ocazie, sub comanda lui Ovidiu Burcă.

În sezonul 2023/2024, Dinamo se va reîntâlni cu Mircea Rednic în acest sezon de Liga I, ”Puriul” fiind acum principal la UTA Arad.

Acesta nu a uitat episodul decembrie 2021 și crede că nu s-ar fi pus problema retrogradării dacă nu era dat afară și inevitabil l-a înțepat și pe Răzvan Zăvăleanu.

Totodată, Mircea Rednic nu crede că va mai antrena vreodată pe Dinamo, dar poate va reveni în altă postură în Ștefan cel Mare.

”Nu știu dacă mă mai așteaptă. Tot eu am cucerit și ultimul trofeu de la Dinamo?! (râde) Hmm, ce coincidență, mă băiatule! N-am fost apreciat, chiar îmi pare rău. S-a demonstrat și la UTA, când am venit pe final, iar mulți nu ne dădeau șanse să ne salvăm. Dar s-a putut…

Sunt ferm convins, sută la sută, dacă nu eram dat deoparte în decembrie 2021 și aveam posibilitatea să schimb lotul, cu jucătorii pe care-i voiam eu, cu pregătirea pe care o doream eu, sunt absolut sigur că Dinamo nu retrograda. Dar s-a vrut retrogradare! Nu puneți poate”, ci ”sigur s-a vrut” retrogradarea lui Dinamo! Au fost alte interese, a vrut cineva să preia acțiunile și nu s-a reușit.

Nu vorbesc de revenire, mă simt atât de bine la Arad. Nu știu dacă aș mai putea reveni, cândva, ca antrenor la Dinamo. Ca altceva, poate!

S-au făcut multe datorii înainte, chiar și în perioada mea, când nu trebuia să se facă. Mă doare că încă oamenii care au pus umărul ca Dinamo ”să intre” în liga a doua sunt tot acolo. Și-apar la TV și vorbesc, deși obligația, responsabilitatea lor este alta. Când văd un judiciar, director, administrator, ce e el… Nu știu cum îl cheamă, am uitat cum îl cheamă, el trebuie să se ocupe de finanțe, nu să vină să-și dea cu părerea.

Emoții speciale nu mai am contra lui Dinamo, contra Rapidului. Sunt antrenor profesionist, îmi doresc ca echipa pe care o antrenez să câștige, adică UTA. După meci, da, mai vorbim… Dar eu sunt concentrat înaintea meciului doar să înving”, a declarat Mircea Rednic intr-un interviu acordat in GSP.

Lotul deplasat de Ovidiu Burcă în cantonamentul din Slovenia

În cantonamentul de la Zrece Terme, alb-roșii vor disputa trei meciuri amicale după cum urmează: NK Aluminji (Slovenia, 28 iunie), Zalaegerszegi Te (Ungaria, 2 iulie) și Dinamo Kiev (Ucraina, 5 iulie). Printre jucătorii care au făcut deplasarea se numără Gabriel Moura, Gorka Larrucea, Ahmed Bani, dar și Geani Crețu, respectiv Ricardo Grigore.

Primul a revenit după ce i-a expirat împrumutul la FC Argeș, retrogradată în eșalonul secund, în vreme ce fundașul central a evoluat pentru FCU Craiova. Acesta din urmă a aflat cu uimire, de altfel, că trebuie să joace din nou în Ștefan cel Mare. Lotul complet deplasat de Burcă în cantonamentul din Slovenia:

Portari: Denis Oncescu, Filip Dujmovic;

Fundași: Quentin Bena, Gabriel Moura, Alin Buleică, David Irimia, Geani Crețu, Răzvan Patriche, Deniz Giafer, Ricardo Grigore, Costin Amzar;

Mijlocași: Iulian Roșu, Dani Iglesias, Gorka Larrucea, Andrei Florescu, Valentin Borcea, Ionescu Cristian, Alex Irimia, Neluț Roșu, Ahmed Bani, Antonio Bordușanu;

Atacanți: Cătălin Țîră, Alexandru Pop, Lamine Ghezali.

Ovidiu Burcă: ”Ne permitem și noi să facem un cantonament”

Potrivit lui Ovidiu Burcă, simplul fapt că Dinamo reușește, în contextul problemelor financiare cu care se confruntă, să efectueze un cantonament peste hotare, reprezintă un aspect pozitiv. Acesta a subliniat, totodată, că pregătirea va fi axată pe aspectele tehnico-tactice și a vorbit despre transferurile așteptate cu nerăbdare.

”E important să folosim perioada asta, să ducem mai departe ideile noastre tactice, să unim grupul. A fost o perioadă care ne-a ridicat de la pământ. Sper să revenim cu picioarele pe pământ acum și să ajungem la primul meci concentrați 100%. Avem 3 meciuri amicale. Vom mai avea unul când ne vom întoarce, deci sunt 4.

Nu sunt adeptul cantonamentelor dure, clasice, așa cum le știați odată. O să facem ce am făcut și până acum. Nu sunt cantonamente dure, dar în general antrenamentele noastre sunt destul de dure. Ne permitem și noi să facem un cantonament, asta e un aspect pozitiv.

Avem niște jucători pe care îi urmărim de ceva timp. Unii sunt în București deja, alții vor veni acolo. Trebuie să reconstruim echipa, să aducem niște jucători care să ne permită la nivelul primei ligi să avem un lot numeros și calitativ. Ei vor veni ca viitori jucători ai lui Dinamo.

Îi știm de ceva timp, suntem în contact cu ei. Nu aducem jucători în probe, în general. Trebuie aduși jucători pe care i-ai urmărit în prealabil și noi asta am făcut. Am stat de vorbă cu noii acționari, i-am simțit puțin triști, nu înțeleg de unde toate atacurile împotriva lor”, a declarat tehnicianul ”câinilor roșii”, la plecarea spre Slovenia.

CITESTE SI:

Oficial I Gabriel Glăvan prezentat oficial la Dinamo: ”Știu cât de important este acest club pentru suporteri”

David Popovici vrea să scrie istorie și la Campionatul Mondial

Sergiu Hanca şi-a găsit echipă!

2 gânduri despre &8222;Mircea Rednic a făcut anunțul. Când va reveni în Ștefan cel Mare&8221;

Lasă un răspuns