O nouă plecare din Ștefan cel Mare: ”Îţi urăm mult succes în carieră!”

Dinamo a oficializat despărțire de un nou jucător, după ce a promovat în Superligă.

După plecarea lui Marius Tomozei (32 de ani), ”câinii” având interdicție la transferuri au fost nevoiți să se despartă de Alin Șerban (20 de ani), jucătorul de bandă stângă împrumutat în sezonul precedent de la CS Mioveni, dar și de Alin Demici. Apărătorul ”haitei” fiind împrumutat sezonul trecut de la Rapid.

Conducerea clubul nostru a anunțat, marți dimineață, că au încheiat socotelile cu fundașul stânga Alin Demici (23 de ani), fotbalist care a prins două meciuri sub comanda lui Burcă în precedenta stagiune.

Fundașului lateral îi expiră pe 30 iunie împrumutul de la Rapid, iar Dinamo nu a dat vreun indiciu că ar vrea să continue cu jucătorul, care n-a reușit să se impună nici la Liga 2.

Anunţul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a clubului.

”Mulţumim, Alin Demici! Format de la 7 ani la Academia Dinamo, la grupa 2000, Alin Demici va ajunge la finalul împrumutului său de la FC Rapid 1923, în data de 30 a acestei luni. Alin, îţi urăm mult succes în carieră!”, a notat Dinamo.

Alin Demici era extrem de apreciat de suporteri, în special de ultrașii de la Peluza Sud, prin prisma legăturilor pe care familia sa le are cu Dinamo.

Alin este fiul lui Ștefan Demici, managerul secției de rugby la Dinamo București.

Dinamo are interzis la transferuri!

Pentru a scăpa de interdicția la transferuri, conducerea lui Dinamo trebuie să achite suma de 400.000 de euro. Până atunci, oficialii încearcă să primească dreptul de a face transferuri la FIFA.

Lotul ”câinilor” s-a reunit sub comanda lui Ovidiu Burcă, iar singurele noutăți sunt Ricardo Grigore și Geani Crețu, reveniți după împrumuturile la Petrolul Ploiești și FC Argeș.

Dinamo țintește deblocarea transferurilor

Dinamo are în continuare interdicție la transferuri, astfel că, deocamdată nu poate să facă nicio mutare pentru SuperLiga. Singurii doi jucători care s-au alăturat lotului sunt Ricardo Grigore şi Geani Creţu, jucători aflaţi sub contract cu clubul şi care au fost împrumutaţi în stagiunea precedentă.

Conducerea lui clubului nostru dă asigurări că situația se va debloca, urmând să achite datoriile din buzunar în cazul în care nu își vor găsi dreptatea la TAS în timp util.

”Cu alte eforturi, inclusiv de natură financiară, am făcut în «right moment». Dacă compar ce am făcut anul trecut cu ce nu se face acum, nu-mi place deloc. Mă refer la o fereastră de timp. E o fereastră de timp importantă: îți pleacă oameni, îți pleacă jucători! Vorbești cu 100 și îți pleacă ăia 98 formidabili. Mai rămâi cu doi, și ăia formidabili, dar…

(n.r. A pierdut Dinamo până în momentul de față jucători?) Nu știu asta și sper că nu, pentru că au o strategie destul de abilă și în sensul ăsta. Dacă compar cele două momente, nu diger această poveste și această socoteală.

(n.r. Situația era mult mai grea anul trecut) Aoleu! Sigur că era și am reușit să venim să salvăm ceva, dar acum este și mai important. Dinamo a venit în fața ochiului public într-un mod spectaculos. Dinamo este privită din nou ca o chestie care se bâlbâie, care își caută drumul. Or, dacă am adus-o pe Dinamo până aici, ia-o, măi, frate, în forță și du-o mai departe, pentru că această forță îți va da înapoi satisfacții chiar și ca investitor. Oameni buni, aduceți bani și deblocați transferurile!”, a spus Dorin Iacob în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la ProSport, ”EXCLUSIV DINAMO”.

Ovidiu Burcă, anunț despre transferurile de la Dinamo

”Avem niște jucători pe care îi urmărim de ceva timp. Unii sunt în București deja, alții vor veni acolo. Trebuie să reconstruim echipa, să aducem niște jucători care să ne permită la nivelul primei ligi să avem un lot numeros și calitativ. Ei vor veni ca viitori jucători ai lui Dinamo.

Îi știm de ceva timp, suntem în contact cu ei. Nu aducem jucători în probe, în general. Trebuie aduși jucători pe care i-ai urmărit în prealabil și noi asta am făcut”, a spus Ovidiu Burcă, înaintea plecării în cantonamentul din Slovenia.

Răzvan Zăvăleanu își pierde răbdarea: “Acționarii să plătească!”

“Sunt în continuare discuții cu 3 potențiali investitori, care sunt oameni serioși, cu mulți bani. Mi-aș dori să se rezolve cât mai repede. Puțin mă interesează cine investește, cum îl cheamă, eu vreau să salvez Dinamo.

Eu doar pun pe masă chestia asta, să injecteze capital în societate ca să rezolvăm problemele cât mai repede”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Acesta a continuat și a vorbit și despre ultima amânare a noului plan de reorganizare, care ar reduce datoriile de la 5 milioane de euro la aproximativ 1.8 milioane de euro.

“Interdicția la transferuri cred că e primordială acum. Sunt două variante de lucru, cea juridică, în care așteptăm rezolvarea spețelor aflate la TAS, dar nu avem niciun fel claritate când se vor judeca. Sau varianta financiară, în care unul dintre acționari vine cu banii, plătește, și se deblochează treaba.

Dacă am plăti din Dinamo acești bani am încălca legea insolvenței. Soluția asta e, să plătească unul dintre acționari. Din discuțiile pe care le-am avut cu acționarii ei spun că au aceste resurse, dar vor să mai aștepte să rezolve pe parte juridică. 

Niciun fel de efecte nu vor fi dacă nu se aprobă planul. Noi avem un plan aprobat, sumele de acolo sunt mari, cu noul plan s-ar scădea considerabil datoriile. Cea mai mare încercare a fost să avem primul plan aprobat, iar asta s-a întâmplat în noiembrie 2021.

Din câte am văzut s-au reînnoit contractele, ăsta e un semn că se optează pentru varianta juridică”, a mai spus Zăvăleanu.

”Există varianta legală în care un terț vine și, vrând să ajute Dinamo, plătește acești bani. Aici, dacă un acționar ar plăti sumele direct către jucători, s-ar rezolva problema. Dar să facă clubul Dinamo o astfel de plată este exclus! Am mai avut 4-5 cauze similare pe care FIFA le-a respins”, a coincis administrator judiciar a lui Dinamo.

Dinamo și-a stabilit perioada și locația cantonamentului de vară

Dinamo a anunțat lista amicalelor. Cel mai tare test de verificare va fi contra ucrainenilor de la Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu.

Amicalele lui Dinamo din Slovenia:

28 iunie

DINAMO – Nk Aluminij (nou-promovată în prima ligă din Slovenia);

2 iulie

DINAMO – Zalaegerszegi Te (locul 9 din prima ligă a Ungariei);

5 iulie

DINAMO – Dinamo Kiev (locul 4 din prima ligă a Ucrainei).

Ahmed Bani a abordat și plecarea lui Dinamo în cantonament în Slovenia, precum și amicalul contra lui Dinamo Kiev.

”Ne bucurăm că ieșim și noi din țară, cred că e frumos acolo. Vom juca amical cu Dinamo Kiev, o echipă foarte bună. Noi o să încercăm să ne pregătim cât mai bine și cam atât”, a încheiat Ahmed Bani.

Noile abonamentele pentru acest sezon s-au pus în vânzare!

Dinamo a pus în vânzare nu mai puțin de 5858 de abonamente pentru meciurile ce se vor disputa pe stadionul Arcul de Triumf. Spre deosebire de anii precedenți, și suporterii dinamoviști din diasporă își pot achiziționa un abonament pentru a ajuta clubul, la un preț unic, cu reducere, dar acesta va fi disponibil doar pentru meciurile disputate pe Arena Națională.

Abonamente emise de Dinamo 1948 pentru noul sezon au fost puse în vânzare de astăzi prin Bilete.ro, partener oficial de ticketing al clubului nostru, prețurile fiind între 375 lei (peluze) și 1.500 lei (tribuna VIP).

PREȚURI ABONAMENTE:

VIP: 1.500 lei;

Tribuna 1: 800 lei;

Tribuna 2: 600 lei;

Tribuna 2 (Elevi, Studenti și Pensionari): 540 lei;

Peluza PCH: 375 lei;

Peluza SUD: 375 lei;

Abonament Diaspora: 450 lei.

CITESTE SI:

Abia venit în Liga 1, Cîrjan ”aprinde” derby-urile cu Dinamo din sezonul următor

Mircea Rednic a făcut anunțul. Când va reveni în Ștefan cel Mare

Oficial I Gabriel Glăvan prezentat oficial la Dinamo: ”Știu cât de important este acest club pentru suporteri”

2 gânduri despre &8222;O nouă plecare din Ștefan cel Mare: ”Îţi urăm mult succes în carieră!”&8221;

Lasă un răspuns