Avocata lui Diego Fabbrini, acuzații nefondate la adresa lui Dinamo

În ultima perioadă, conducătorii lui Dinamo au făcut toate demersurile pentru a obține un răspuns pozitiv vizavi de planul reorganizare modificat. Doar că se izbesc de o piedică importantă!

Diego Fabbrini, prin avocata lui (n.r. Carmen Radu), îl acuză pe administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu că ”încalcă în mod clar drepturile creditorilor”. Italianul este înscris la masa credală, ca și creditor chirografar, cu 86.535 euro (423.543 lei), reprezentând drepturi salariale restante. Avocatul lui Fabbrini susține că atât primul plan de reorganizare modificat, cel respins de tribunal și de Curtea de Apel, cât și cel de-al doilea se bazează pe ficțiuni juridice.

Situația financiară de la Dinamo este departe de a fi rezolvată. Planul de reorganizare nu a fost încă aprobat, astfel că apar detalii noi care pun întregul caz într-o cu totul altă lumină.

Carmen Radu, avocata lui Diego Fabbrini, unul dintre foștii fotbaliști de la Dinamo care a dat clubul în judecată pentru restanțe financiare, a lansat o serie de acuzații fără precedent la adresa actualilor conducători din Ștefan cel Mare.

Aceasta a pus sub semnul îndoielii insolvența prin care trece Dinamo, a acuzat anumite lucruri necurate care s-ar fi petrecut în interiorul Programului DDB și l-a pus la punct pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului. Asta în contextul în care ea însăși se recomandă drept o susținătoare a lui Dinamo, mărturisind că a deținut la rândul ei card DDB.

”Se încearcă ștergea datoriilor salariilor jucătorilor de la masa credală, sub pretextul că ar fi creditori chirografari, adică sunt trecuți la categoria «și alții». Se folosesc de o lege cu niște dispoziiții interpretabile. Această practică a cluburilor de a ajunge în insolvență e la modă.

În accepțiunea dumnealor, fotbaliștii erau liber profesioniști, stăteau pe canapea, dădeau gol de la televizor… Există o Constituție a României care dă prioritate prevederilor comunitare, există anumite criterii stabilite de tratatele europene.

Se încearcă dispariția jucătorilor de la masa credală chiar și acum, după apariția Red&White. Știți cum era pe vremuri metoda alba-neagra? Acum e metoda alba-roșia! S-au dublat datoriile după intrarea în insolvență. S-a ajuns la datorii de 10 milioane de euro. De ce a trebuit să intri în insolvență, de ce a trebuit să-ți dublezi datoriile ca mai apoi să nu ai cum să le plătești?”, a spus Carmen Radu, la GSP Live.

Reprezentanta lui Fabbrini se întreabă și ce s-a ales cu banii care au fost donați de către suporteri în cadrul programului DDB.

”Cu bună știință, s-a creat o confuzie între ceea ce înseamnă Dinamo, PCH, DDB….Iar prin toate acele mesaje de tipul: «Haideți câinilor, e momentul să cotizăm»… Toată lumea credea că banii se duc către salarii. Și eu aveam card DDB!

Suporterii erau convinși că donează banii pentru plata salariilor. (…) Acum, nici nu mai contribui financiar! Banii nu se duc acolo unde trebuie!

Unde s-au dus banii de la suporteri? Nu cred că jucătorii meritau așa ceva. Înțeleg că oameni cu salariul minim pe economie cotizau. Unde sunt banii lor? Sunt niște paradoxuri, niște încălcări grave ale legii. S-a creat o stare de insolvență care nu corespunde realității. Și-au creat cu bună știință această stare!

Au spus apoi că sunt banii lor și că ei, de fapt, au împrumutat clubul. Ăsta e scopul donației? Nu pot să mă pronunț, nu știu unde au ajuns banii, dar n-au ajuns acolo unde ar fi trebuit să ajungă! Ei raportau că s-au strâns 1,7 milioane de euro. Dar unde s-au dus? Sunt mulți suporteri dinamoviști, de acord, puține cluburi se pot mândri cu un asemenea număr de suporteri. Și este păcat”, a mai spus avocata lui Fabbrini.

CITESTE SI:

O nouă plecare din Ștefan cel Mare: ”Îţi urăm mult succes în carieră!”

Abia venit în Liga 1, Cîrjan ”aprinde” derby-urile cu Dinamo din sezonul următor

Mircea Rednic a făcut anunțul. Când va reveni în Ștefan cel Mare

Un gând despre &8222;Avocata lui Diego Fabbrini, acuzații nefondate la adresa lui Dinamo&8221;

Lasă un răspuns