Revoluție în fotbal! FIFA schimbă regula ofsaidului

Fotbalul este pe cale să se schimbe! Arsene Wenger (73 de ani), fostul antrenor al lui Arsenal, care lucrează acum în cadrul Departamentului de Dezvoltare a Fotbalului de la FIFA, a propus modificarea regulii ofsaidului, iar forul mondial e gata să implementeze ideea francezului.

evomag.ro

Concret, ideea fostului tehnician, ar putea schimba definitiv modul în care fotbalul este jucat.

Dacă până acum, un fotbalist era considerat în poziție în afara jocului dacă orice parte a corpului pe care o poate folosi pentru a înscrie, regulamentar, se afla mai aproape de poarta adversă decât ultimul apărător al formației care se apără, modificarea propusă de Wenger ar oferi un avantaj semnificativ atacanților.

După ce, odată cu implementarea sistemului VAR, s-au iscat numeroase controverse din pricina faptului că arbitrajul video a făcut ca anumite goluri să fie anulate pentru ofsaiduri milimetrice, fostul antrenor francez propune ca, de acum înainte, ofsaidul să fie sancționat doar în cazul în care atacantul se află în fața fundașului cu toată suprafața corpului

Dacă FIFA va implementa, în cele din urmă, ideea lui Wenger, fotbalul se va schimba radical, iar un avantaj semnificativ va fi creat atacanților. Pentru început, regula ofsaidului se va schimba la unele partide din Olanda, Suedia și Italia. În funcție de rezultate și de cum va fi primită, se va hotărî dacă va fi aplicată la nivel global sau nu.

Florin Prunea a comentat schimbarea regulii ofsaidului: ”Mai multă claritate”

Schimbarea a fost salutată de foștii internaționali Florin Prunea și Ilie Dumitrescu. Cei doi consideră că spectaculozitatea partidelor de fotbal va crește, însă fostul portar a tras și un semnal de alarmă.

Prunea susține că noua regulă îi va pune la grea încercare pe tușieri, mai ales în competițiile în care nu există sistemul VAR.

”Cred că aduce mai multe claritate, nu vor mai fi atât de multe polemici. Bineînțeles, dacă există VAR. Cu siguranță (n.r.- va fi mult mai greu pentru asistenți). Dacă intervine VAR-ul, le scade puncte tușierilor”, a spus Florin Prunea.

”Era frustrant să vezi că pentru 15 centimetri îți anula golul. Vor fi mai multe goluri validate”, a transmis și Ilie Dumitrescu.

Gianni Infantino, președintele FIFA până în 2027, are planuri mari în fruntea forului

”Vom trece de la 7 miliarde de dolari, rețeta ciclului 2019-2022, la 11 miliarde, în următorul. Nu poți câștiga asemenea sume dacă nu ești o organizație puternică, solidă, și dacă nu ai încrederea tuturor.

Vom schimba și la juniori. Mondialul U17, și la băieți, și la fete, se va disputa în fiecare an, în loc să se joace din doi în doi, și vor fi mai multe echipe implicate.

Am discutat și de World Series FIFA, turneul intercontinental al naționalelor pentru luna martie, în anii pari fără Cupă Mondială, pentru a vedea înfruntându-se formații din diferite confederații.

Vom dezvolta legea jocului și mai mult împreună cu IFAB. Avem acum VAR în aproape o sută de țări, vom prezenta un sistem VAR cu patru camere pentru țările mai puțin bogate și chiar un sistem cu o singură cameră, pentru ca toate asociațiile membre să poată avea VAR.

Testăm, de asemenea, o nouă regulă a ofsaidului, care să favorizeze mai mult atacanții. Dorim ca fotbalul să fie mai atractiv pentru fani și telespectatori”, a declarat Gianni Infantino după ce a fost reales în fruntea FIFA.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă, despre startului de foc a lui Dinamo în noul sezon din Liga 1. Unde vrea să se joace FCSB – Dinamo

Video I Concluziile lui Ovidiu Burcă, după amicalul cu Zalaegerszeg

Dinamo cedează în al doilea amical al verii

Un gând despre &8222;Revoluție în fotbal! FIFA schimbă regula ofsaidului&8221;

Lasă un răspuns