Primele reacții după ce FIFA a respins cererea lui Dinamo: “Cred că vor plăti! De-aia sunt acționari”

În cursul zilei de sâmbătă, 8 iulie, Dinamo a primit o veste proastă. FIFA a respins cererea avocatului lui Dinamo, Jorge Ibarrola, ce avea ca scop ridicarea interdicţiei de a opera transferuri.

Concret, Dinamo a sperat că va scăpa de datoria în valoare de 570.000 euro, pe care o are către foștii jucători. Cu toate acestea, forul mondial a respins solicitarea clubului nostru. Acționarilor dinamoviști le rămân doar două variante la dispoziţie, în acest moment: fie merg la Tribunal de Arbitraj Sportiv (TAS), fie plătesc sumele solicitate de către cei cinci jucători aflaţi în cauză.

Aceștia sunt jucătorii: Adam Nemec, Janusz Gol, Ante Puljic, Raul Albentosa și Joseph Akpala, cei care au câștigat litigiile și au de primit, în total, 570.000 euro.

La puțină vreme după vestea primită de Dinamo, Florin Prunea a vorbit despre această situație. Fostul portar din Ștefan cel Mare crede că este momentul ca noii acționari ai lui Dinamo să își facă simțită prezența și să plătească suma necesară pentru a debloca mutările cluburile.

“Acolo (n.r. la FIFA) nu merge cu insolvența.. Ai ordinul de plată, bine, dacă nu, aia e. Trebuie să plătească și cred că o vor face, s-au pregătit. De-aia sunt acționari, să vină în momentele grele și să plătească. Eu cred că vor plăti, altfel nu făceau transferurile pe care le făceau.

La jucătorii străini nu e ca la ai noștri. Dacă au apucat să semneze contracul, îți iau banii până la capăt. De asta zic că nu ar fi riscat cei de la Dinamo. Altfel, cu lotul actual, va fi foarte greu”, a spus Florin Prunea.

Rămâne interdicţia de transferuri

Dinamo avea nevoie de un răspuns pozitiv din partea celor de la FIFA pentru a-i înregistra pe Adnan Golubovic, Hakim Abdullah, Dennis Politic, Cristian Costin, Kevin Ciubotaru şi Goncalo Gregorio, fotbalişti care se află deja sub coordonarea lui Ovidiu Burcă.

Până marţi, 11 iulie, cu trei zile înainte de debutul oficial al noii ediţii de campionat, acţionarii speră să închidă înţelegerile cu cei cinci fotbalişti care au avut câştig de cauză la FIFA, apoi forul internaţional să fie înştiinţat, iar contractele jucătorilor aduşi în această vară să poată fi înregistrate la Liga Profesionistă de Fotbal.

Dinamo a început să plătească din datoriile către foștii jucători

Dinamo era pregătită pentru acest scenariu și a început deja să achite din datoriile către foștii fotbaliști.Astfel, Balthazar Pierret a încasat 14.000 de euro, Desire Segbe Azankpo a luat 26.000 de euro, iar lui Baptiste Aloe i s-au plătit 7.000.

CITESTE SI:

Dinamo nu duce lipsă de sponsor principal. Concurență între două brand-uri importante

Veste de ultim moment la Dinamo. A venit răspunsul de la FIFA

Lista plecărilor din Ștefan cel Mare se mărește. Alți doi fotbaliști se pot despărți de Dinamo

Un gând despre &8222;Primele reacții după ce FIFA a respins cererea lui Dinamo: “Cred că vor plăti! De-aia sunt acționari”&8221;

Lasă un răspuns