David Popovici în linie dreaptă spre Campionatul Mondial din Japonia. Ce spune antrenorul campionului

David Popovici a ajuns în Japonia şi a început antrenamentele pentru Campionatele Mondiale de Înot, care vor avea loc în perioada 23-30 iulie.

evomag.ro

”Regele Nataţiei” a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile şi alături de antrenorul său, Adrian Rădulescu își dorește să fie cât mai competitiv în Japonia.

”Aşteptările mele sunt să fie cât mai competitiv. Vom vedea dacă îşi va apăra titlurile mondiale. Nu ne-am formulat niciodată astfel de obiective. Pe hârtie, toţi sportivii au aceleaşi şanse la debutul competiţiei. Nu sunt priceput la previziuni, şanse etc”, a spus Adrian Rădulescu.

Rădulescu a adăugat că înotătorul dinamovist vrea să se bucure de acest concurs într-un an marcat de examenul de Bacalaureat: ”David se simte bine, ne bucurăm de condiţiile foarte bune din cantonament. Nu şi-a formulat nişte ambiţii exacte.

Îşi doreşte să se bucure de acest concurs într-un an diferit din cauza pregătirii pentru Bacalaureat. Este bucuros pentru admiterea la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Bucureşti”.

David a avut o pregătire eficientă înainte de Mondial, în Europa, mai exact în Italia, acolo unde a câștigat probele de 100 și de 200 de metri liber la Trofeul Sette Colli, din Roma. În vederea turneului din Japonia, jurnaliștii americani de la Swimming World Magazine au prefațat prestațiile mai multor înotători care vor fi prezenți pe continentul asiatic, iar presa de peste Oceanul Atlantic îl vede pe român favorit detașat la proba de 200 de metri liber.

“David Popovici este favoritul principal la aurul la 200 de metri liber. Anul trecut, el a câştigat titlul mondial la mai mult de o secundă distanţă. Popovici sperie pe toată lumea, dar Richards, Hobson şi Smith înoată sub 1:45 şi pot spera la o medalie”, au scris americanii.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka + Când debutează David Popovici

La Fukoka vor mai fi prezenţi şi alţi sportivi români: Andrei Anghel (50 m spate), săritorii în apă de la mare înălţime Constantin Popovici, campionul european en titre, şi Cătălin Preda. Popovici va mai concura şi în proba de platformă 10 m. Amelie Enya Foerster (trambulina 1 m şi 3 m), Nicoleta Angelica Muscalu (platformă 10 m) şi Alexandru Avasiloae (trambulină 1 m şi 3 m) completează lotul tricolor.

David Popovici intră în concurs în seriile de la 200 m liber, prevăzute pe 24 iulie, semifinalele au loc tot pe 24 şi finala pe 25 iulie. Seriile la 100 m liber sunt pe 26 iulie, semifinalele în aceeaşi zi şi finala pe 27 iulie. La 50 m spate sunt prevăzute serii pe 29 iulie, semifinale în aceeaşi zi şi finala pe 20 iulie.

La sărituri de la mare înălţime (27 m), serii pe 25 iulie şi finala pe 27 iulie.

Avasiloae şi Foerster intră primii în concurs la trambulină 1 m, cu preliminariile de vineri 14 iulie.

La Mondialele de nataţie 2022 de la Budapesta, David Popovici a cucerit aurul la 100 şi 200 m spate, în timp ce Robert Glinţă, care s-a retras între timp, a obţinut un loc cinci la 50 m spate şi un loc opt la 100 m spate.

La Mondiale, România are un bilanţ de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Celelalte două medalii de aur au fost cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

La Fukuoka participă 2.393 de sportivi începând de la Afganistan până la Zimbabwe, iar premiile oferite de World Aquatics se ridică la 5,67 milioane dolari.

CITESTE SI:

Andrei Nicolescu, noi detalii importante referitoare la amânarea planului de reorganizare a lui Dinamo București

Decizia radicală luată de Eugen Voicu: ”La o asemenea situație nu mă așteptam”

Burleanu vrea bere pe stadioane: ”Ar fi un element de modernitate”

Un gând despre &8222;David Popovici în linie dreaptă spre Campionatul Mondial din Japonia. Ce spune antrenorul campionului&8221;

Lasă un răspuns