FRF plafonează prețurile biletelor! A fost modificat și Regulamentul Disciplinar. Vezi toate schimbările

Modificări importante anunțate de Federația Română de Fotbal în ajunului noului sezon de Superliga.

Comitetul Executiv al FRF a hotărât să plafoneze preţul biletelor pentru suporterii oaspeţi. Noua lege vine ca urmare a practicării unor tarife foarte mari, în ultimii doi ani, de către FC Voluntari. Pentru a împiedica prezenţa unui contigent mare de fani adveşri, gruparea ilfoveană a stabilit de multe ori preţuri de 100 de lei pe bilet.

Conform noului regulament, echipele gazdă nu vor avea dreptul de a impune mai mult de 50 de lei la tichetele de meci pentru Liga I şi pentru Cupa României, începând din faza grupelor. La celelalte competiţii, se pot practica preţuri de cel mult 30 de lei.

În motivarea la această decizie, forul condus de Răzvan Burleanu susţine că această măsură vine să încurajeze prezenţa pe stadioane a unui important număr de fani ai oaspeţilor.

Dacă până acum o echipă ce avea stadionul propriu suspendat, putea organiza meciul în altă locaţie, CEx a hotărât ca această măsură să fie înlocuită cu cea a desfăşurii jocului fără spectatori.

Va fi permis, în schimb, accesul în arenă al copiilor sub 14 ani. La fiecare zece copii, va fi nevoie de prezenţa unui adult.

”Ca urmare a faptului că în sezonul precendent s-a înregistrat cel mai mare număr de spectatori din ultimii 14 ani, pentru a încuraja şi mai mult deplasarea suporterilor echipelor oaspete, care oricum au un cost suplimentar de deplasare, şi pentru a evita practicarea unor preţuri mai mari cu scopul de a descuraja prezenţa acestora, s-au stabilit preţuri maxime pentru biletele suporterilor oaspeţi, în limita a 5% din capacitatea totală a stadionului”, menţionează FRF.

Tot vineri, o altă decizie importantă adoptată de Comitetul Executiv al FRF a fost aceea a măririi numărului de rezerve. Până în prezent, doar nouă jucători puteau loc loc pe banca de rezerve. Începând din această ediţie a Superligii, numărul de rezerve va creşte la 12. Măsura va intra în vigoare doar de la 1 ianuarie 2014.

Schimbări importante au avut loc şi în privinţa diviziei secunde. Numărul de echipe care vor lua startul în noul sezon va fi mărit de la 20 la 22. Spre deosebire de această vară, când cinci echipe au retrogradat în Liga a III-a, în 2024 doar patru formaţii vor mai cădea în C. Liga a II-a va începe în data de 5 august.

CITESTE SI:

David Popovici în linie dreaptă spre Campionatul Mondial din Japonia. Ce spune antrenorul campionului

Andrei Nicolescu, noi detalii importante referitoare la amânarea planului de reorganizare a lui Dinamo București

Decizia radicală luată de Eugen Voicu: ”La o asemenea situație nu mă așteptam”

Un gând despre &8222;FRF plafonează prețurile biletelor! A fost modificat și Regulamentul Disciplinar. Vezi toate schimbările&8221;

Lasă un răspuns