Surpriză pentru fanii fotbalului din România! Putem avea o nouă finală europeană la București: ”Susțin demersurile inițiate”

Federaţia Română de Fotbal (FRF) anunţă, marţi, că după succesul în organizarea meciurilor de la EURO 2020 şi a Campionatului European Under 21 anul acesta, doreşte să continue promovarea României ca o destinaţie pentru evenimente sportive majore.

Astfel, forul a anunţat candidatura Capitalei pentru finala competiției Europa League care va avea loc în 2026 sau 2027. Demersul este susținut de primarul general Nicușor Dan, dar și de Guvern.

“EURO 2020 ne-a adus cele mai importante investiţii publice în infrastructură, o moştenire solidă care influenţează dezvoltarea fotbalului românesc.

Totodată FRF a demonstrat că şi-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc.

Prin această candidatură, FRF îşi propune să utilizeze găzduirea Finalei Europa League ca un element declanşator, care să contribuie la construirea unui model organizaţional de referinţă pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale şi de Est, în jurul perspectivei Fotbal – Comunitate – Business – Sustenabilitate.

Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de ţara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului Bucureşti şi întregul ecosistem fotbalistic din ţara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

După ce Federația Română de Fotbal a anunțat, candidatura Bucureștiului pentru a fi gazda finalei Europa League din 2026 sau 2027, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că susține proiectul.

”Susțin demersurile inițiate de Federația Română de Fotbal privind candidatura Bucureștiului pentru a fi gazda finalei Europa League din 2026 sau 2027. Așa cum am dovedit în 2021 și 2023, Capitala României poate organiza în condiții excelente evenimente sportive internaționale de top. Iar cu acest prilej, prin organizarea acestei finale de către Bucureşti, continuăm dezvoltarea colaborării cu Guvernul României şi Federația Română de Fotbal”, a transmis Nicușor Dan.

În ultimii ani, Bucureștiul a fost gazda Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, meciuri din cadrul Campionatului European U21, Campionatul Mondial de Baschet 3×3 pentru Tineret, Campionatul Mondial de Polo U20 – 2023, prima etapă din Grand Chess Tour 2021.

Candidatura este susținută și de Guvern

FRF a depus candidatura Bucureștiului pentru organizarea finalei Europa League, din 2026 sau 2027, pe Arena Naţională.

”După succesul în organizarea meciurilor de la EURO 2020 şi a Campionatului European Under-21 anul acesta, FRF doreşte să continue promovarea României ca o destinaţie pentru evenimente sportive majore. Partenerii Federaţiei Române de Fotbal în acest proiect vor fi Guvernul României şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Colaborarea strânsă la precedentele evenimente fotbalistice europene organizate la Bucureşti garantează capacitatea de a furniza o experienţă memorabilă pentru toţi participanţii şi o moştenire substanţială pentru fotbalul românesc”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al FRF.

Arena Naţională a mai găzduit o finală de Europa League, în 2012, când Atletico Madrid a învins-o pe Athletic Bilbao cu 3-0.

Pentru următorii doi ani, oraşele gazdă ale ultimului act al Europa League se cunosc deja. Acestea sunt Dublin (Irlanda), în 2024, şi Bilbao (Spania), în 2025.

CITESTE SI:

Marius Niculae, mesaj categoric după debutul lui Dinamo în noul sezon din Superliga

Remarcații lui Andrei Nicolescu în Dinamo – CSU Craiova

Andrei Nicolescu știe cauza înfrângeri lui Dinamo în duelul cu U Craiova

Un gând despre &8222;Surpriză pentru fanii fotbalului din România! Putem avea o nouă finală europeană la București: ”Susțin demersurile inițiate”&8221;

Lasă un răspuns