David Popovici, prezentare de gală înainte de CM. Programul complet al dinamovistului la Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici se pregătește de participarea la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka din Japonia, în perioada 23–30 iulie.

Se va concura în şase discipline (înot, sărituri în apă, înot sincron, polo pe apă, înot în ape deschise şi sărituri în apă de la mare înălţime/high diving), iar România va fi prezentă în concursurile de sărituri în apă, sărituri în apă de la mare înălţime şi înot.

David Popovici va înota în două curse, de 100 m și 200 m liber, alături de el urmând să fie și Andrei Anghel, la 50 m și 100 spate.

Americanii, cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici

Publicația “Swimming World Magazine” a realizat un materiale cu titlul “Realizările și atributele care îl fac pe David Popovici special”.

“Timp de mai bine de 10 ani, cei mai buni înotători din lume — unii dintre cei mai buni înotători din istorie — nu au putut realiza ceea ce David Popovici a făcut anul trecut la vârsta de 17 ani. Recordul mondial la 100 m liber masculin, 46,91 de secunde al lui Cesar Cielo de la apogeul erei supersuit în 2009, supraviețuise mai multor incursiuni, una după alta.

Caeleb Dressel s-a apropiat cel mai mult cu 46,96 la Campionatele Mondiale din 2019, iar australienii Cameron McEvoy, Kyle Chalmers și James Magnussen au înotat cu toții în mai puțin de două zecimi. La fel a făcut și rusul Kliment Kolesnikov la podiumul olimpic în 2021.

Dar nu, a fost un adolescent român, unul care a parcurs primii 50 de metri în 22,74 de secunde, la mai mult de o jumătate de secundă față de ritmul de deschidere al lui Cielo, de 22,17, din recordul anterior, spre un timp de 46,86 de secunde, care a fost mai rapid decât oricare altul vreodată. (…) Acum, Popovici se pregătește să concureze la Fukuoka, Japonia, la cel de-al doilea său Campionat Mondial.

Apariția sa ca cel mai bun freestyler din lume este cel mai bine exemplificată prin compararea rezultatelor sale din primele două întâlniri globale: la vârsta de 16 ani, și-a făcut un nume cu doar o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo și a ajuns să se califice în două finale individuale, terminând al patrulea la 200 m liber.

Unsprezece luni mai târziu, Popovici și-a asigurat o pereche de titluri mondiale după o performanță uimitoare la Budapesta, recordurile mondiale care au urmat la Campionatele Europene amplificându-i legenda.

Popovici nu este o forță pur imbatabilă. Toți înotătorii adolescenți au slăbiciunile lor, iar lumea l-a văzut pe Popovici într-un moment semnificativ: la Campionatele Mondiale în bazin scurt din decembrie 2022, unde s-a clasat pe locul patru la 100 m liber înainte de a câștiga un argint la 200 m liber, deși a stabilit recorduri mondiale de juniori la ambele evenimente. OK, sigur, Popovici nu excelează pe scurt, dar mulți înotători de elită nu o fac”, au scris americanii.

Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Mondiale de Înot

Înotătorul dinamovist va debuta la Campionatele Mondiale de Înot în seriile de la 200 de metri liber ce se vor desfăşura pe 24 iulie, la 04:30 noaptea (ora României). Semifinalele sunt programate în aceeaşi zi, de la ora 14:00. Finala va vea loc pe 25 iulie, de la ora 14:00.

Popovici va fi în bazin şi la proba de 100 de metri liber. Seriile vor avea loc pe 26 iulie, de la 04:30, semifinalele, în aceeaşi zi, de la ora 14:00, iar finala pe 27 iulie, de la ora 14:00.

Programul lui David Popovici la Fukuoka

200 de metri liber

• Serii – 24 iulie, de la ora 04:30

• Semifinale – 24 iulie, de la ora 14:00

• Finală – 25 iulie, de la ora 14:00

100 metri liber

• Serii – 26 iulie, de la ora 04:30

• Semifinale – 26 iulie, de la ora 14:00

• Finală – 27 iulie, de la ora 14:00

Tatăl lui David Popovici, despre aştepările dinaintea Jocurilor Olimpice

Tatăl lui David Popovici a vorbit despre aştepările dinaintea Jocurilor Olimpice. Până la Jocurile Olimpice, care vor avea loc vara viitoare, David Popovici va participa la Campionatele Mondiale de Înot din Japonia, în perioada 23-30 iulie.

Într-un interviu acordat pentru elpais.com, Mihai Popovici, tatăl lui David Popovici, a vorbit despre faptul că toată lumea aşteaptă ca înotul să aducă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, acest lucru punând o presiune suplimentară pe umerii lui David Popovici.

”În sport ne-am tot dus în jos după revoluţia din 1989. Am cucerit medalii doar la canotaj şi scrimă la ultima ediţiei a Jocurilor Olimpice. Acum, toată lumea aşteaptă ca înotul să aducă câteva medalii acasă.

Asta este o presiune în plus pe umerii lui David. Nu ştiu dacă va reuşi, dar cu toţii avem speranţe mari. Presiune, presiune… Va trebui să aşteptăm şi să vedem”, a spus Mihai Popovici.

CITESTE SI:

Obiectiv restabilit de acționarii lui Dinamo după prima etapă din Superligă

Dorința lui Ionuț Lupescu de la FCSB – Dinamo. Detaliile legate de vânzarea biletelor pentru această partidă

Surpriză pentru fanii fotbalului din România! Putem avea o nouă finală europeană la București: ”Susțin demersurile inițiate”

2 gânduri despre &8222;David Popovici, prezentare de gală înainte de CM. Programul complet al dinamovistului la Campionatele Mondiale de Înot&8221;

Lasă un răspuns