În ce condiții poate deveni Andrei Nicolescu noul administrator special

Administratorul special Vlad Iacob va fi înlocuit din funcție, după ce Red&White, deținătoarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo, a solicitat convocarea Adunării Generale a Acționarilor.

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții Red&White, de mai mult timp să-l schimbe pe Vlad Iacob din funcția de administratorul special și i-au propus postul de director executiv – funcție care în acest moment nu există în organigramă. În fapt, aceștia și-au dorit ca fiul lui Dorin Iacob să elibereze postul impus de starea de insolvență și au dorit să facă această mutare ”ademenindu-l” pe oficial cu un salariu de 6.000 de euro.

Vlad Iacob a refuzat imediat, din dorința de a-și păstra funcția de administrator special, însă conducerea firmei care a preluat-o pe Dinamo de la Dorin Șerdean, Red&White, a găsit pârghia legală pentru a-l îndepărta.

În urma Adunării Generale a Acționarilor, Red&White poate schimba administratorul special fără să primească voturi din partea celorlalți acționari. Administratorul special este reprezentatul acționarilor, iar relația dintre Red&White și Vlad Iacob s-a deteriorat extrem de mult în ultimele luni.

Eugen Voicu, unul dintre acționarii majoritari ai lui Dinamo, a vorbit despre schimbarea la vârf care va avea loc luna viitoare, când este convocată întâlnirea acționarilor clubului.

”I-am făcut propunerea să devină director executiv, cu o fișă a postului cu cea pe care o are acum și să primească de la clubul Dinamo și de la Red&White un venit net de 6.000 de euro pe lună.

(n.r. Vă așteptați să refuze Vlad Iacob funcția de director executiv?) Nu m-aș fi așteptat să refuze.

Pe 17 august avem Adunarea Generală care un singur punct pe ordinea de zi: revocarea administratorului special și numirea unui nou administrator special. Va fi o altă adunare mai târziu în care vom aproba și o majorare de capital social, dar termenul e undeva în octombrie-noiembrie.

E foarte probabil ca noul administrator special să fie Andrei Nicolescu. Legea permite acest lucru. Nu va mai fi creditor (n.r. Nicolescu a creditat Dinamo cu aproximativ 100.000 euro, în august 2022). Eu îl văd pe el numărul 1 în club.

E o problemă de a lucra în echipă, stilul poate nu i se potrivește lui Vlad Iacob și trebuie schimbat. Apreciem tot ce a făcut, muncește mult pentru club, dar trebuia să înțeleagă și să facă echipă”, a spus Voicu, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la ProSport, ”EXCLUSIV DINAMO”.

CITESTE SI:

Eugen Voicu a dezvăluit suma pe care au investit-o acționarii la Dinamo

David Popovici și-a stabilit obiectivul de la CM din Japonia: ”Este visul oricărui sportiv”

Vlad Iacob a explicat de ce Dinamo a refuzat doleanța lui Becali

Un gând despre &8222;În ce condiții poate deveni Andrei Nicolescu noul administrator special&8221;

Lasă un răspuns