Cornel Dinu nu se dezminte! Becali, luat peste picior: ”Gigișor, s-au cerut afară sau ai vrut să-i odihnești?”

Dinamo a pierdut meciul cu FCSB din a doua etapă a Superligii României, scor 1-2.

La scurt timp după finalul partidei, Cornel Dinu (74 de ani) a ținut să tragă concluziile.

Fostul mare fotbalist al lui Dinamo, a comentat într-o notă ironică deznodământul meciului pierdut de ”câini”, sâmbătă seară.

”Mister” nu a ezitat să îl ”înțepe” pe Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor. În plus, Cornel Dinu a vorbit și despre inițiativa lui Marcel Ciolacu, care și-a dorit ca confruntarea dintre Dinamo și FCSB să se dispute în Ghencea.

”Gigi Becali și-a făcut numărul și schimbările, iar asta era să-l coste pe final. Deci Steaua (n.r. FCSB) s-a jucat cu Dinamo în prima repriză a meciului înghesuit pe mini-stadionul de lângă Arcul de Triumf, n-a prea luat-o în serios nici în repriza a doua, Gigi Becali și-a făcut numărul și schimbările, iar asta era să-l coste pe final.

Prima repriză a regalului campionatelor noastre a fost la discreția Stelei FCSB. Dominație clară, evoluție aproape completă. Începută cu agresivitate de presing pe construcția incipientă, atâta cât a fost, a câinilor.

Invitată să atace și prin schimbările pur defensive (Gigișor, și Coman, și Olaru, și Băluță s-au cerut ei afară sau ai vrut să-i odihnești pentru meciul deosebit de greu cu CSKA 1948 Sofia?) ale Stelei FCSB. Probabil că și Ovidiu Burcă și-a cravașat „câinii” la pauză și, la singura ocazie a lor, au marcat la o greșeală a apărării Stelei FCSB”, a fost analiza lui Cornel Dinu.

Dincolo de aspectele legate de joc, legenda lui Dinamo s-a legat în analiza sa și de piedicile pe care reprezentanții CSA Steaua le-au pus în calea tentativei FCSB de a juca în Ghencea:

”Înainte de toate, trebuie apreciată intervenția primului-ministru Marcel Ciolacu de a face rânduială în nebuniile deșarte ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua(…) în fața personajului pur caragialesc Talpan Florin Costel. I-ar fi luat mințile, șoptesc niște obuze uitate în vestiarele din Ghencea, bombardelele din Bosnia Hertegovina și Afganistan, pe unde o fi cărat muniție”, a mai spus Dinu.

Cornel Dinu, nemulțumit de dinamoviști

”Procurorul” a vorbit și despre Ghezali și prestația acestuia oscilantă.

”Prima repriză dintre Steaua și Dinamo a fost poate cea mai dezechilibrată din istoria partidelor dintre aceste echipe, care începe prin 1950. Nu am văzut nicio echipă, care să domine, să aibă posesie, așa cum au avut cei de la Steaua în fața lui Dinamo.

Deși Dinamo e o echipă omogenă, cu câțiva jucători buni, aduși de data aceasta din Spania, după Cortacero, mă refer la Larrucea și la Iglesias. Cu câțiva copii crescuți de Gabi Răduță din perioada Negoiță, care sunt de viitor.

Dar cu o lipsă de agresivitate și de siguranță în posesia balonului, care i-a făcut pe cei de la Steaua să fie net superiori și să aibă cinci ocazii de gol, față de niciuna, niciun șut pe poartă, a lui Dinamo. Lucrul ăsta nu s-a întâmplat aproape deloc.

Ghezali este un jucător oscilant. A avut și momente bune, dar la partida aceasta a fost complet absent. El până acum a contat foarte mult. Dar eu am rezerve față de majoritatea jucătorilor aduși în România, pentru că ei sunt mulți talentați, ca și la noi, la vârste fragede, dar care nu confirmă după aceea.

Fie datorită felului în care se lucrează cu ei, fie curajului pe care îl au cei care conduc de a-i arunca în lupta atunci când trebuie. Ca pe un mânz. Trebuie să ai curaj să arunci în luptă un astfel de jucător. Pentru mine a fost cea mai mare satisfacție, dar în același timp să îl înarmezi din punct de vedere al antrenamentului și cu mijloacele necesare”, a mai declarat Cornel Dinu.

CITESTE SI:

Giani Kiriță critică lipsa de agresivitate a ”câinilor” în meciul cu FCSB

Concluziile lui Andrei Nicolescu după duelul cu FCSB: ”Tratăm cu prea mult respect adversarii”. Replică pentru Gigi Becali

Loc inedit ales de Vlad Iacob pentru a urmări FCSB – Dinamo

Un gând despre &8222;Cornel Dinu nu se dezminte! Becali, luat peste picior: ”Gigișor, s-au cerut afară sau ai vrut să-i odihnești?”&8221;

Lasă un răspuns