Unic în istoria natației! David Popovici, în finala CM din Japonia. La ce oră este programată finala și cine transmite la TV

David Popovici (18 ani) a scos cel mai bun timp din semifinala probei de 200 m liber a Campionatelor Mondiale de natație de la Fukuoka.

David Popovici este din nou în formă maximă! Sportivul cu o ascensiune fulminantă în ultimii ani va lupta marți pentru aurul mondial, iar CS Dinamo a anunțat că finala în care va participa înotătorul va avea loc marți, 25 iulie, de la ora 14:02 (ora României) și va fi transmisă de Antena 1.

Iar șansele ca Popovici să scrie iar istorie sunt foarte mari. David este cu siguranță un star al natației, din moment ce a devenit primul sportiv care reușește să obțină de două ori un timp sub un minut și 45 de secunde într-o semifinală de la un Campionat Mondial, la 200 m liber.

”Finala lui David Popovici de mâine (200 m liber) este și la ANTENA 1, nu doar la Antena Play! O veste excelentă pentru toți românii! David Popovici înoată mâine, la ora 14:07, pentru AURUL mondial la Fukuoka”, a fost anunțul făcut de CS Dinamo, acolo unde este legitimat marele sportiv.

David Popovici, performanță unică la Campionatele Mondiale de natație

Noul star al natației a devenit, primul sportiv care reușește să obțină de două ori un timp sub un minut și 45 de secunde într-o semifinală de la un Campionat Mondial, la 200 m liber.

Prima dată, Popovici a izbutit acest lucru anul trecut, unde a încheiat proba din penultimul act cu timpul de 1:44.40.

În întreaga a istorie a natației, doar doi sportivi au mai obținut un timp sub un minut și 45 de secunde: Paul Biederemann (1:43.65, în 2009) și Clyde Lewis (1:44.90, în 2019).

Astfel, performanța lui Popovici este și mai impresionantă, dacă luăm în calcul că dinamovistul a izbutit-o deja de două ori, la vârsta de doar 18 ani.

Programul lui David Popovici la Campionatele Mondiale de natație

200 m liber

• 25 iulie / Finala / ora 14:02

100 m liber

• 26 iulie / Serii / ora 04:30

• 26 iulie / Semifinale / ora 14:00

• 27 iulie / Finală / ora 14:00

”Am vrut să fiu primul în seria mea și să obțin un bilet aproape sigur pentru finală. Asta este ceea ce am făcut. Iar mâine, sper că va fi o cursă și mai curată. Mă interesează să mă simt bine și să fiu mulțumit de cursa mea”, a subliniat David Popovici.

Campionatul Mondial de Natație din Japonia are loc în perioada 23 – 30 iulie, la Fukuoka.

CITESTE SI:

Planuri mari la Academiei Dinamo: ”Vrem să creăm un concept pornind de la valorile lui Dinamo”

Video I Dinamo și-a propus câștigarea European League: ”O să câștigăm competiția”

Video I Ante Kuduz, anunță obiectivul ”dulăilor” în noul sezon

2 gânduri despre &8222;Unic în istoria natației! David Popovici, în finala CM din Japonia. La ce oră este programată finala și cine transmite la TV&8221;

Lasă un răspuns