Un nou acționar la Dinamo

Dinamo a primit o veste importantă la scurtă vreme după startul de sezon în SuperLiga.

“Câinii roșii” au un nou acționar, în persoana lui Andrei Cionca. Omul de afaceri a cumpărat 28 de acțiuni din totalul de 128 pe care le dețin suporterii de la ”Dinamo Socios” în acționariatul SC Dinamo 1948 SA. În viitor, Andrei Cionca, un simpatizant al clubului din Ștefan cel Mare, vrea să își extindă influența în cadrul clubului nostru.

La rândul lor, cei de la Dinamo Socios au intrat recent în posesia acțiunilor care îi aparțineau lui Cornel Dinu.

Inițial, Cionca și-ar fi dorit să preia o parte din acțiunile deținute de Red&White, însă nu a ajuns la un numitor comun cu reprezentanții companiei.

Cine este Andrei Cionca, milionarul care vrea să investească la Dinamo

Andrei Cionca este CEO și co-fondator Impetum Group, care a luat naștere în urmă cu trei ani. Omul de afaceri este absolvent al Facultăţii de Drept ale Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, potrivit ZF.

În primăvara acestui an, Andrei Cionca a purtat negocieri cu patronul Eugen Voicu și președintele Andrei Nicolescu, însă milionarul român nu a ajuns la un numitor comun cu șefii de la Dinamo.

Totuși, odată cu intrarea lui Andrei Cionca la Dinamo discuțiile cu ceilalți acționari ai clubului din Ștefan cel Mare ar putea decurge diferit, iar omul de afaceri ar urma să își extindă acțiunile deținute.

Cum arată acțiunile de la Dinamo

În acest moment, pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo îi aparține firmei Red&White, cu 80,77%. De cealaltă parte, Asociația Peluza Cătălin Hîldan deține o cotă de 12,06% din acțiuni.

Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (”Dinamo Badea”) deține o cotă de 7,03%, în timp ce ”Dinamo Socios” și Andrei Cionca au în prezent 0,03% din totalul de acțiuni.

Dorin Șerdean a rămas cu 0,01% din acțiunile lui Dinamo după ce a cedat pachetul majoritar către Red&White.

CITESTE SI:

Lamine Ghezali, impresionează pe toată lumea: ”Nu știu unde l-au găsit, e fabulos ca atacant”

Video I Semnal de alarmă tras de o legendă dinamovistă: ”Nu poate fi o susţinere 100% nici de o parte”

Noul fundaș din Ștefan cel Mare a dezvăluit cine l-a convins să semneze cu Dinamo: ”Pe el l-am sunat primul”

Un gând despre &8222;Un nou acționar la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns