Victoria contra lui Popovici l-a luat prin surprindere: ”Să fiu cinstit până la capăt, atunci când am atins peretele nu am știu…”

Câștigătorul de anul acesta de la British Swimming Championships a dezvăluit, în cadrul unui podcast, secretele care l-au ajutat să câștige cursa în detrimentul dinamovistului, David Popovici.

Matthew Richards (20 ani) a câștigat duelul cu Popovici la proba de 200 metri liber de la Campionatul Mondial de la Fukuoka.

Matthew Richards, una dintre valorile natației britanice, a vorbit, pe larg, în podcastul celor de la swimswam, despre cursa de 200 metri de la Campionatul Mondial de la Fukuoka. Favorit cert la câștigarea medaliei de aur în proba respectivă era dinamovistul David Popovici, campion mondial și european în urmă cu un an, însă rezultatul final avea să fie unul suprinzător. Sportivul român a încheiat în afara podiumului, deși a condus trei treimi din cursă, în timp Richards a fost cel care a înregistrat cel mai bun timp.

”Faptul că am fost pe culoarul al doilea m-a ajutat pentru că pe ultimii 50 de metri îi puteam vedea pe adversarii mei. Am fost încrezător înainte de finală, știam că pot face un rezultat bun, dar aș minți dacă aș spune că mai credeam că pot câștiga aurul atunci când după 150 de metri am văzut unde era David.

Era la distanță de aproape o lungime de corp și mi-am zis că trebuie să caut resurse în adâncul meu pentru a recupera în fața campionului mondial. Ca să fiu cinstit până la capăt, atunci când am atins peretele nu am știu pe ce loc am terminat, eram sigur că sunt pe podium, dar nu știam ce culoare are medalia. A trebuit să-mi dau ochelarii jos să fiu sigur că e numărul 1 și nu 7″, a spus Richards, pentru Swimswam.

”Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat, sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost foarte bune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut.

Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru”, a declarat David Popovici după finala de 200 m liber.

CITESTE SI:

Dinamo vrea să schimbe stadionul: ”Din septembrie să jucăm acasă”

Video I Concluziile lui Ionuț Lupescu la debutul în noul sezon a lui Dinamo

Plan-surpriză gândit de Ovidiu Burcă! Pe cine se va baza în sezonul actual

2 gânduri despre &8222;Victoria contra lui Popovici l-a luat prin surprindere: ”Să fiu cinstit până la capăt, atunci când am atins peretele nu am știu…”&8221;

Lasă un răspuns