Andrei Cionca, noul acționar al lui Dinamo, a explicat de ce nu a intrat în acționariat de la început

Andrei Cionca este un om de afaceri român care a intrat în acționariatul lui Dinamo și are de gând pe viitor să se implice și mai mult financiar.

Cionca, a vorbit în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la Prosport, ”Exclusiv Dinamo”.

Acesta spune că nu a înțeles, la momentul preluării acțiunilor de la Dinamo de către Red&White, de ce a fost nevoie ca Dorin Șerdean să fie plătit cu 500.000 de euro. Mai exact, ce avantaj le aducea noilor acționari plata sumei de o jumătate de milion de euro către Dorin Șerdean.

”E o poveste foarte sentimentală, la început, după care sigur că intervine și partea asta pragmatică a lucrurilor, pentru că trebuie să gândim treaba asta ca pe un business. Totul a început în decembrie anul trecut, când am primit un mesaj foarte simplu de la domnul Zăvăleanu, care spunea «uite, e o situație limită, it’s now or never», adică dacă nu se întâmplă ceva acum s-ar putea să nu mai existe o continuare a acestei povești. (…)

Pentru mine, cumva, a fost un «wake up call». Mi-am dat seama că e momentul de trezire. Atunci, pragmaticul din mine a început să facă niște calcule: de ce suntem aici, de ce e «gap-ul» ăsta atât de mare față de lumea civilizată a sportului, ce modele avem azi, unde greșim? Exact aceeași analiză pe care am declanșat-o și în business.

Nu e un secret că încercăm să facem fonduri de investiții în România într-o piață în care acestea lipsesc aproape cu desăvârșire. Am făcut o paralelă între ce fac zi de zi și ce se întâmplă în fotbal. (…)

(n.r. Cu cine ați avut primul contact?) Am fost foarte aproape de această tranzacție (n.r. preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către Red&White de la Dorin Șerdean). Părerea mea a fost atunci foarte clar exprimată, și anume că nu poți să mergi la o companie care este în situația lui Dinamo și să plătești un preț, nu contează care este el, pentru un pachet de 72 la sută din acțiuni, pentru că nu stă pe nimic.

Adică, ce cumpărăm cu 500 de mii de euro? Dacă noi nu înțelegem că acest club are, potrivit evaluărilor publice, 18 milioane de lei active, 38 de milioane de lei datorii – dinaintea demarării procedurilor de insolvență, la care se adaugă creanțele curente de 13 milioane de lei…

Ar fi mult să spun că nu am fost de acord (n.r. cu plătirea celor 500 de mii de euro către Dorin Șerdean), dar am spus că nu înțeleg foarte bine ce stă în spatele acestei sume. Am înțeles atunci explicația domnului Voicu că prin acești 500.000 de euro se cumpără controlul. Nu înțeleg de ce 500.000 de euro, mi se pare exagerat.

Acești bani ce îți dau dreptul, ca pe urmă să aduci milioane de euro. Adică nu se plătea un drept, ci dreptul de a lua anumite obligații. Am oferit atunci numele nostru ca fiind numele primului investitor ancoră”, a declarat Andrei Cionca, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la Prosport, ”Exclusiv Dinamo”.

CITESTE SI:

Costin Amzăr la națională: ”Din punct de vedere defensiv, jucătorul impune”

Cosmin Moți bucuros în urma victoriei lui Dinamo: ”Au jucat foarte bine”. Cine sunt cei trei jucători care l-au impresionat pe dinamovist

Noi detalii despre situația de la Dinamo: ”Este un lucru bun”

Un gând despre &8222;Andrei Cionca, noul acționar al lui Dinamo, a explicat de ce nu a intrat în acționariat de la început&8221;

Lasă un răspuns