Handbal I Dinamo cucerește primul trofeu al noului sezon

Dinamo a învins-o pe CSM Constanța și a cucerit din nou Supercupa României, la fel cum se întâmplase și în sezonul precedent.

În semifinalele turneului, CSM Constanţa a dispus de Minaur Baia Mare, cu scorul de 27-24, iar în cea de-a doua, Dinamo Bucureşti a trecut de CSU Suceava, cu 41-33.

Dinamo și CSM Constanța au mai scris duminică un episod al rivalității lor, oferind spectatorilor care au venit în sala din Ștefan cel Mare un meci de calitate, încheiat cu scorul de 26-25 (12-9).

Finala Supercupei a fost pasionantă cu cele două echipe ținând una aproape de alta în prima repriză. Constanța a condus cu 6-3 în minutul zece, dar apoi a căzut în abis pe faza de atac, astfel că Dinamo a revenit cu patru goluri consecutive marcate de Călin Dedu, Dan Racoțea, Ante Kuduz și Andrii Akimeko. Forța în atac și priceperea în apărarea a handbaliștilor lui Xavi Pascual au făcut ca la pauză Dinamo să fie în avantaj de trei goluri, 12-9.

George Buricea le-a spus ce trebuie handvbaliștilor săi la vestiare pentru că CSM Constanța a reușit un început de repriză senzațional marcând trei goluri prin Vitaly Komogorov, două reușite, și Mikalai Aliokhin.

Gruparea din Constanța a primit o lovitură în minutul șase, când Martin Vegar, unul dintre oamenii de bază din apărare, a primit cartonaș roșu pentru o intrare extrem de dură.

Cu toate acestea, Dinamo nu s-a putut desprinde, iar diferența nu a fost mai mare de două goluri între cele două echipe în primele zece minute ale reprizei a doua. Mai mult în minutul 40, scorul era 16-16.

Partida a fost fragmentată și s-a lungit din cauza faptului că parchetul a trebuit de mai multe ori din cauza căldurii. Zece minute mai târziu, scorul era tot egal, 20-20. Dinamo s-a desprins cu patru minute înainte de final grație reușitei lui Călin Dedu 24-23. Nicușor Negru a făcut 25-23, în timp ce constănțenii au greșit de mai multe ori în atac.

Mikalai Aliokhin a prelungit suspansul cu golul său 25-24, dar Javier Humet a pus punct intrigii fâcând 26-24. Constanța a mai marcat un gol prin Strahinja Stankovic, dar nu mai avea timp pentru altceva. S-a terminat 26-25! Dinamo a câștigat Supercupa, la fel ca anul trecut.

6 goluri a marcat Andrii Akimenko fiind cel mai bun marcator al celor de la Dinamo

Dinamo a câștigat al șaselea trofeu, după cele din 2016, 2018, 2019, 2020, 2022.

CITESTE SI:

Concluziile lui Viorel Moldovan după victoria lui Dinamo la Voluntari

Reacția lui Ioan Andone după Voluntari – Dinamo 2-3

Andrei Nicolescu, încântat de victoria cu FC Voluntari

Un gând despre &8222;Handbal I Dinamo cucerește primul trofeu al noului sezon&8221;

Lasă un răspuns