Stadionul Dinamo, prins în războiul primăriilor: ”Autoritatea publică să încerce să apere și să consolideze securitatea juridică a obiectivelor publice respective”

Construcția stadionului Dinamo, pare a fi prins în războiul dintre Primăria Municipiului București și primăriile de sector în ceea ce privește suspendarea PUZ-urile de sector.

La Curtea de Apel București s-a cerut zilele trecute ridicarea suspendării documentației de urbanism ”exclusiv pentru obiective publice de importanță națională și municipală”. Solicitarea a venit din partea consilierilor juridici ce reprezintă Sector 2. Acum, PUZ Sector 2 este suspendat, iar Primăria Sector 2 dorește ridicarea acestei întreruperi pentru obiective importante, printre care și Baza Sportivă Dinamo.

Afectat va fi și proiectul Complexului Național Sportiv de Tenis- Lia Manoliu.

Un nou termen din vâltoarea acestui război va avea loc, la Curtea de Apel, pe 4 septembrie, o zi în care suporterii dinamoviști au emoții și la Tribunalul București, unde se judecă aprobarea ”Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”.

”Eu pot să vă spun din punct de vedere tehnic. În baza PUZ – Sector 2, fiecare beneficiar a solicitat certificat de urbanism pentru realizarea celor două obiective de investiții. Este vorba de Federația Națională de Tenis și Clubul Sportiv Dinamo.

Dânșii au mai avut certificate de urbanism anterioare, înainte să fie adoptat PUZ – Sector 2 și au primit certificate de urmanism cu PUZ. În vederea construirii trebuia făcut, anterior, un Plan Urbanistic Zonal. După adoptarea PUZ- Sector 2, acest lucru s-a reglementat, fapt pentu care, în momentul în care beneficiarii au depus cererea de emitere a certificatului de urbanism le-au fost emise certificate de urbanism cu autorizație directă, în care a fost înscris și necesitatea realizării unui studiu de fezabilitate.

Sunt, cum ar veni, certificate doi în unul. Se pot utiliza atât pentru realizarea studiului de fezabilitate, pentru aprobarea indicatorilor tehnico- economici, cât și pentru autorizarea obiectivului de investiții. Singura documentație de urbanism care a prins toate aceste obiective de investiție este PUZ- Sector 2. Fără el nu se poate continua.

Nu, nu a expirat, este prelungit prin efectul legii, însă Planul Urbanistic General nu cuprindea aceste investiții. Repet, pentru realizarea acestora, Legea 350 privind urbanismul și amenajarea teritoriului spune că, pentru baze sportive, este necesar un Plan Urbanistic Zonal. În orice caz sunt necesare și moficări de indicatori, practic este imposibil fără PUZ, în lipsa PUZ-Sector 2 ar trebui făcute alte Planuri Urbanistice Zonale care pot fi locale sau exclusiv pentru obiective de utilitate publică.

Atât stadionul Dinamo, cât și Federația Națională de Tenis au început toate diligențele și sunt prinse pe lista sinteză… cred că este vorba de anexa din 13 iunie 2023. Au prins și indicatorii tehnico- economici, știu că sunt spre finalul studiului de fezabilitate. Ele depind, acesta a fost și scopul pentru care autoritatea publică a făcut demersul pentru ridicarea suspendării exclusiv pentru obiectivele publice, pentru a nu fi afectate de insecuritatea juridică. Cum este și normal. Nu există alt scop decât pentru a ajuta obiectivele de utilitate publică să se dezvolte corespunzător.

Nu! Sau ai nevoie de alt PUZ, dar, așa cum știți, un alt PUZ durează cel puțin doi, trei ani. Cel puțin PUZ-ul sectorului 2 a fost demarat în 2017 și s-a terminat în 2020. Sunt exact trei ani de zile, procedurile sunt aceleași, indiferent de suprafața de teren, timpul este același, avizare, obținerea acordurililor și așa mai departe.

Pe 4 septembrie o să fie următorul termen, exclusiv pentru această ridicare a suspendării pentru obiectivele publice, însă șansele nu sunt foarte mari, important este că, cel puțin autoritatea publică să încerce să apere și să consolideze securitatea juridică a obiectivelor publice respective, Arena Multifuncțională Dinamo, respectiv Complexul Național Sportiv de Tenis – Lia Manoliu”, a spus arhitectul șef al sectorului 2, pentru ProSport.

CITESTE SI:

Handbal I Dinamo cucerește primul trofeu al noului sezon

Concluziile lui Viorel Moldovan după victoria lui Dinamo la Voluntari

Reacția lui Ioan Andone după Voluntari – Dinamo 2-3

Un gând despre &8222;Stadionul Dinamo, prins în războiul primăriilor: ”Autoritatea publică să încerce să apere și să consolideze securitatea juridică a obiectivelor publice respective”&8221;

Lasă un răspuns