Reacția lui Răzvan Zăvăleanu, după oferta lui Andrei Cionca

Marți, la Dinamo a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), la care au participat și noii acționari, Andrei Cionca și Sorin Preda.

Cionca a intrat în organigrama clubului cu un procent simbolic de acțiuni, 28 la număr, achiziționate contra sumei de un leu după ce Cornel Dinu a decis să renunțe la procentajul simbolic pe care-l avea la Dinamo.

Imediat după AGA, Cionca a recunoscut că a făcut o altă ofertă, tot de un leu, pentru a achiziționa 10% din acțiunile clubului de la acționarii din Red&White.

Administrator judiciar, Răzvan Zăvăleanu a vorbit despre propunerea lui Andrei Cionca de a cumpăra 10% din acțiunile clubului nostru cu un singur leu.

”Am văzut puțin reacțiile publice, dar lucrurile trebuie explicate. Nu e vorba despre valoarea clubului Dinamo. Acest acționar își dorește să aducă bani în Dinamo, nu să plătească bani acționarilor lui Dinamo. Nu e nimic inovator în această propunere.

Unde există o companie cu datorii foarte mari, când cineva propune să preia acțiuni, oferă o valoare simbolică, pentru că valoarea de azi a clubului e de aproape minus zece milioane de euro. E o chestie normală. Și în momentul în care PCH a cumpărat de la Negoiță a fost o chestie similară.

Având în vedere valoarea cu minus, lucrurile sunt absolut normale. Dumnealui s-a oferit că de îndată să vină cu primele sume consistente de bani. Există mijloace de control. În situația în care se admite o asemenea ofertă, pot exista documente semnate prin care își asumă.

Nu e vorba despre lipsă de seriozitate. Îl știu pe domnul Cionca, e un dinamovist, și-a asumat o misiune pe care nu neapărat că vrea să o ducă singur, dar a arătat că vrea ca toți banii să meargă către Dinamo, nu către o altă entitate. Mi se pare ok să aduci bani direct în Dinamo, e foarte normal”, a spus Răzvan Zăvăleanu la emisiunea Fotbal Club.

Răzvan Zăvăleanu a vorbit și despre discuțiile purtate în cadrul ședinței AGA. Acolo, unde s-a discutat despre o eventuală reducere a capitalului social.

”Aș lua partea plină a paharului și as spune că de la discuția de ieri, așa cum a fost ea, lucrurile pot evolua într-o direcție bună.

S-a discutat despre o posibilă reducere a capitalului social, care ar fi absolut normală având în vedere pierderea enormă pe care Dinamo o suportă în acest moment. Au fost doar discuții, făra niciun fel de decizie.

Cel mai important este ca unii dintre acționari, sau chiar noi, administratorii, trăgând anumite concluzii, să acționăm legal pentru a merge într-o anumită direcție. Dacă ei au fost convinși, unul va încerca să provoace o ședință AGA unde să se voteze asupra acestui aspect”, a explicat Zăvăleanu.

Totodată, Zăvăleanu a explicat că nu se teme de un eventual faliment al lui Dinamo, chiar dacă alb-roșii trebuie să achite cât mai curând o sumă importantă de bani.

”E adevărat că trebuie achitate anumite sume pe planul de reorganizare. E vorba de două rate care trebuie achitate. Există un risc, dar riscul nu e foarte apropiat. Pentru a provoca trecerea la faliment, trebuie să treacă un anumit număr de zile, iar acest lucru să fie dus la judecătorul sindic.

Eu nu îmi fac o problemă cu privire la iminența falimentului. Sunt sume de plată, dar banii se găsesc. Nu îmi e teamă ca banii respectivi nu se vor plăti. E o discuție despre cine îi va plăti, despre modul în care vor fi plătiți. Sunt anumite datorii curente, dar acestea sunt eșalonate. Vorbim despre datorii de dinaintea deschiderii procedurii de insolvență, unde sunt cele două rate.

S-a creat o mare emulație. În urmă cu un an, nu s-ar fi gândit că există o bătaie așa de mare să aducem bani la Dinamo. Sunt sigur ca lucrurile se vor rezolva într-o formă sau alta. Sunt optimist că pozițiile acționarilor se vor alinia la un moment dat”, a mai spus administrator judiciar a lui Dinamo.

CITESTE SI:

S-a stabilit programul etapei a 8-a. Când se joacă derby-ul Rapid – Dinamo

O nouă plecare din Ștefan cel Mare

A venit nota de plată după cazul ”paharul”

Un gând despre &8222;Reacția lui Răzvan Zăvăleanu, după oferta lui Andrei Cionca&8221;

Lasă un răspuns