Florin Prunea, a rememorat episodul ”Microbuzul”, din urmă cu 13 ani

Florin Prunea

Fostul jucător și președinte al lui Dinamo, Florin Prunea, a povestit cele întâmplate în 2010.

După o înfrângere cu CFR Cluj, din Cupa României, Florin Bratu în 2010 a provocat un mare scandal în vestiar. Acesta, împreună cu jucătorii impresariați de fam. Becali, au fost revoltați.

”Seara, după meciul cu CFR Cluj (n.r. – 14.04.2010, CFR 2-1 Dinamo, manșa retur a semifinalei Cupei României), m-au invitat niște prieteni în oraș. Noi urma să jucăm la Bistrița peste patru zile (n.r. – 17.04.2010 – Gloria Bistrița 3-2 Dinamo). Am rămas în cantonament la hotel. Mă sună Bigi (n.r. – Constantin Eftimescu), Dumnezeu să-l ierte, pe la 12:30 noaptea.

”Florine, vino la hotel că e scandal cât casa”. Erau șapte jucători jos, la hotel. Am venit la hotel, mi-a zis despre ce e vorba și l-am văzut pe Țălnar. ”Ce faci, de ce sunteți aici? Jucăm peste trei zile”. Era 1 noaptea. Din grupul acela de jucători, Bratu face pasul în față, că e inadmisibil ce s-a întâmplat. Am vorbit cu Bigi, i-am zis să cumpere bilete spre București pentru N’Doye și Kone. ”Nu mai au ce să caute la echipă”. I-am anunțat și pe Badea, pe Borcea.

Și simt din spate că mă atinge ceva. Era o flegmă de la domnul Bratu, mă scuipase. Nițu, antrenoru cu portarii, mă luase în brațe, să mă țină. Băieții au înțeles, au plecat la culcare. L-am sunat pe Badea, i-am zis ce s-a întâmplat”, a spus Florin Prunea în cadrul emisiunii dedicată suporterilor dinamoviști ”Exclusiv Dinamo” de la ProSport.

Florin Prunea a relatat, cu lux de amănunte, și consecințele acelui scandal premeditat de către „Mitralieră”, împreună cu un grup de jucători impresariați, la momentul respectiv, de frații Becali. Practic, acel episod este cunoscut drept ”Microbuzul” prin prisma unui autovehicul trimis de frații Becali pentru a-și lua jucătorii din cantonamentul echipei a doua zi, de dimineață.

”Giovanni a trimis atunci un microbuz de urgență și și-a luat jucătorii pentru a-i duce la București. După, au venit și au spus ce s-a întâmplat, deși unii au plecat cu microbuzul, toți sub contract cu Giovanni Becali. Scandalul a fost provocat de cei care jucau mai puțin. N’Doye a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Dinamo, dar avea problema asta… nu consuma alcool, dar stătea în club și se uita.

Bea suc de portocale până la 4 dimineața. La antrenament nu aveai ce să-I reproșezi. Înainte cu o săptămână de această fază, au sărit trei jucători, din cei cu scandalul, la un 5 cu 2, să-l bată pe N’Doye. Când s-a sculat, a rămas domnul Bratu singur. ”Nu, că n-am vrut…” Ei voiau să-l provoace pe N’Doye pentru că juca pe o poziție pe care juca unul din grupul ăsta. Giovanni a trimis microbuz și au plecat toți dimineață”, a relatat fostul președinte.

Fostul portar din Ștefan cel Mare, a continuat să afirme:

”Spectacol a fost la București. În cantonament rămăsesem 14 jucători. Am pierdut la Bistrița și ne-am întors la București. Ne ducem la Borcea și zice ”Hai să mergem la Vasile Turcu, la restaurant, să ne împăcăm”.

I-am zis că nu mai aveau ce să caute la Dinamo jucătorii respectivi. Nicolae Badea i-a spus să nu se ducă, că nu e bine. S-a dus acolo. Știi cum a venit? Îi zice lui Badea: ”Aveți demisia mea pe masă, eu nu mai am ce să caut la fotbal!” Era plin de flegme pe cămașă. Fusese amenințat că trebuie să vină jucătorii inapoi la echipă, că sunt sub contract cu frații Becali…

Mi-a spus, ulterior, un jucător că, la două zile de la acel incident, primise 30.000 de euro să-și plătească rata la casă. ”Florine, îmi pare rău”. L-am înțeles”.

”Fluturaș” de peste 30.000 de euro pentru Florin Prunea, din partea lui Dinamo!

(n.r. – Florin Prunea trebuie să primească 163.973 de lei, conform creanței salariale pe care o deține în tabelul definitiv al creditorilor SC Dinamo 1948 SA) Chiar astăzi am primit din partea lui Răzvan Zavaleanu o hârtie pe care o să o semnez și în 30 de zile o să îmi între banii în cont. Este vorba despre salariile mele pe perioada cât am fost la Dinamo și nu am fost plătit.

(n.r. – e cea mai mare sumă din tabel) Păi, că nu am fost plătit. Probabil, restul din club, din perioada respectivă, și-au luat banii, în afară de mine.

Da, nu am avut ce să fac, am avut o relație foarte bună cu Răzvan, când a fost vorba de semnătura mea am fost de acord. Nu s-a pus problema ca eu să mă întorc împotriva clubului sau să cer falimentul, cum am văzut că s-a mai întâmplat. E o chestiune legală. Și acum, dacă ar fi cazul să pot să ajut cu ceva, fără niciun fel de probleme”, a mai declarat Florin Prunea.

CITESTE SI:

Video I Gest controversat făcut de conducerea lui Dinamo București

Dinamo are un nou acţionar!

Care este rețeta perfectă pentru Dinamo de a avea din nou succes: ”Asta a fost forța acestui club”

Un gând despre &8222;Florin Prunea, a rememorat episodul ”Microbuzul”, din urmă cu 13 ani&8221;

Lasă un răspuns