Video I Concluzia lui Javier Humet după victoria la scor în fața bosniacilor de la HC Izvidac

Dinamo Bucureşti a surclasat echipa bosniacă HC Izvidac, cu scorul de 52-24 (27-7), marţi seara, în Sala Dinamo, în primul său meci din Grupa G a competiţiei masculine de handbal EHF European League.

Dinamo București se bate la accederea în fazele finale ale competiției, și implicit, la câștigarea acesteia, după ce, în sezonul trecut, a ajuns până în optimile EHF Champions League.

Dinamo a făcut spectacol în arena din Ștefan cel Mare și s-a impus la o diferență foarte mare în partida cu Izvidac, de 28 de goluri. Bosniecii nu le-au pus nicio problemă elevilor lui Xavier Pascual, care au intrat la pauză cu o diferență de 20 de goluri, 27-7.

Dinamo a mai redus din turații în repriza secundă, iar Izvidac a reușit să înscrie de mai multe ori. A fost un spectacol total pentru fanii prezenți la meci.

La Dinamo a strălucit Andrii Akimenko, care a marcat în 12 rânduri.

Pentru dinamoviști au mai marcat Ante Kuduz (6), Alex Pascual (5), Kasparek (5), Miklos Rosta (5), Daniel Stanciuc (5), Emil Racotea (4), Bokhan (3), Călin Dedu (2), Javier Humer (2), Lazar Kukic (2), Ali Zein (1).

Saeid Heidarirad a apărat 10 şuturi (37,04%), iar Vladimir Cupara 5 (41,67%).

La finalul partidei dintre Dinamo și HC Izvidac, din prima etapă din grupa G a competiției masculine de handbal EHF European League, Javier Humet (33 de ani), a tras concluziile.

”Am vrut să începem în forță și ne-a ieșit tot! În apărare, în atac, toate fazele ale jocului și ne bucurăm și pentru fani, care au fost alături de noi și cred că am făcut un spectacol frumos.

Ne doream să jucăm în EHF Champions League, dar acuma suntem în EHF European League și încercăm să ajungem cât mai departe.

Obiectivul nostru este Final Four și să câștigăm fiecare meci în parte, pentru că că avem o echipă cu care să ne putem bate cu oricine. Nu spun că este ușor, deoarece sunt echipe foarte bune, dar cred că dacă luăm fiecare meci în parte și dăm totul pe teren, avem șanse să ajungem departe în EHF European League.

În această competiție sunt echipe și echipe. Sunt foarte multe echipe de Champions League și când treci de grupe și cazi cu ele cu siguranță nu va fi ușor. Eu cred că este un nivel destul de ridicat în European League, probabil meciul din această seară a fost cel mai ușor meci și jucând acasă. Dar de acum încolo, nu cred că vom mai avea meciuri așa ușoare.

Ei (n.r HC Izvidac), care o să crească în următorii ani. Noi suntem o echipă mai bună, mai matură, un grup deja format, am jucat și în Liga Campionilor, am arătat o diferență de speriat, dar sunt și ei jucători foarte buni și cu timpul vor ajunge și ei la un nivel mai bun.

E clar că Fuchse Berlin este favorita din această grupă. Sunt deținătorii trofeului (n.r EHF European League, ediției 2022/2023), este o echipă de top din Germania, adică una dintre cele mai bune din lume, iar acesta este nivelul din Champions League și așteptăm să ajungem și noi la nivelul lor și să îi depășim”, a spus interul dreapta a lui Dinamo, Javier Humet.

Video I Familia Dinamo! Jucători și suporteri

Pe lângă Izvidac, Dinamo le va mai întâlni în grupa G pe Fuchse Berlin din Germania, și Chambery Savoie, din Franța.

Dinamo va juca următorul meci în data de 24 octombrie, în deplasare, cu Chambery Savoie Mont Blanc Handball.

CITESTE SI:

Florin Bratu, salută revenirea lui Ionuț Lupescu în Ștefan cel Mare

Video I Robert Militaru, după debutul fără emoții în EHF Europa League. Mesaj adresat fanilor dinamoviști

Președintele CS Dinamo, dezvăluie obiectivul lui Ionuţ Lupescu la academia din Ștefan cel Mare

Lasă un răspuns