Ionel Dănciulescu abia așteaptă să lucreze cu Lupescu

Ionuț Lupescu a acceptat să revină în Ștefan cel Mare, dar nu la echipa fotbal Dinamo București 1948, ci la CS Dinamo, cu scopul de a construi o Academie la standarde europene. Mutarea a fost oficializată marți seară, printr-un comunicat.

Chestionat pe marginea subiectului, Ionel Dănciulescu s-a arătat încântat de această oportunitate și nerăbdător să demareze proiectul. Scopul principal este acela de a construi o Academie profesionistă.

”Corbul” a primit cu mare bucurie vestea că va colabora cu Ionuț Lupescu la Clubului Sportiv Dinamo.

”Avem echipe care joacă la grupele de elită. Lucrurile s-au făcut gradat. Îl așteptăm cu brațele deschise pe Ionuț Lupescu. Un om cu o vastă experiență. Așteptăm să ne punem la masă, să vină și el și noi cu idei, să creștem această Academie”, a spus Dănciulescu a spus în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9” de la PlaySport.

De asemenea, acesta i-a asigurat pe fani că nu au motive să se teamă de o dispută precum cea dintre FCSB și CSA Steaua. Formația care se află pe prima scenă a fotbalului românesc va avea mereu un aliat de nădejde în CS Dinamo.

”Avem o Academie la care se găsesc în jur de 500 de copii și jucători legitimați, lucrurile se mișcă într-o direcție bună. Cu siguranță e loc de mai bine, dar ne interesează să creștem cât mai mulți copii în spiritul lui Dinamo și pe mulți dintre ei să-i vedem jucând la nivel profesionist.

CS Dinamo va ajuta întotdeauna clubul FC Dinamo. Pentru mine e tot Dinamo, chiar dacă se numește CS sau FC și cu siguranță nu vor fi problemele care au existat la FCSB, Steaua sau alte echipe. Din păcate, fotbalul românesc suferă în momentul de față, dar sperăm să apară jucători din spate.

Cred că sunt mai multe motive pentru faptul că nu mai avem jucători care să evolueze la echipe importante din Europa, e o problemă și de management sportiv, de antrenori de copii și juniori, pentru că știu cazuri de copii la 16 ani care nu știu să alerge. Sunt foarte multe lucruri care lipsesc, poate și infrastructura.

Fotbalul a devenit un sport destul de scump. Când jucam eu, nu plăteam nimic, acum părintele trebuie să cumpere absolut tot”, a adăugat Dănciulescu.

Ovidiu Burcă, reacție sinceră despre venirea lui Ionuț Lupescu la CS Dinamo

Ovidiu Burcă a vorbit cu sinceritate despre venirea lui Ionuț Lupescu la Clubul Sportiv Dinamo.

Burcă a avut numai cuvinte de laudă la adresa ”Kaiserului” și a susținut cu tărie că proiectul construirii unui ”Dinamo mai puternic” trebuie să se concretizeze în cel mai scurt timp posibil. S-a referit, mai exact, la un parteneriat al FC Dinamo cu Academia pe care Clubul Sportiv își propune s-o construiască.

”Eu cred că întoarcerea lui Ionuț în fotbalul românesc e de foarte bun augur. Experiența lui la cel mai înalt nivel poate ajuta foarte mult fotbalul românesc, indiferent unde își dorește să își ofere serviciile. Este un personaj în fotbalul românesc pe care îl apreciez foarte mult.

Experiența lui ajută mult sportul românesc. Eu am zis de la început că ne dorim să adunăm laolaltă tot ce înseamnă dinamovismul, cu tot ce înseamnă el, progres, profesionalism. Dacă el a decis să meargă acolo, sper că planurile rămân aceleași, să construim împreună un Dinamo mai puternic.

Are personalitatea să lege un proiect de anvergura lui Dinamo. Ideea de bază asta a fost (n.r. – colaborare între academia lui CS Dinamo și FC Dinamo), în discuțiile pe care le cunosc, ca acolo să se pună bazele unei academii. El știe ce îi trebuie unei academii pentru a produce jucători de nivel european. Cred că lucrurile sunt mai simple, au căpătat o formă mai clară”, a declarat Ovidiu Burcă.

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu au avut o primă reacție după revenirea lui Ionuț Lupescu în Ștefan cel Mare

Deși Ionuț Lupescu a ajuns la CS Dinamo și n-a ajuns să colaboreze cu Dinamo 1948 București, conducerea clubului, salută revenirea fostului mijlocaș al lui Dinamo în Ștefan cel Mare.

Ionuț Lupescu a fost în discuții cu Dinamo 1948 București, însă în cele din urmă a ales să meargă la CS Dinamo. Eugen Voicu consideră că vestea este una bună, fiindă acesta face parte tot din ”familia lui Dinamo”.

Acționarul lui Dinamo București a subliniat că totul s-a limitat la o singură discuție cu fostul internațional român.

”E o veste bună, asta pot să spun! E tot în familia lui Dinamo. Am avut o singură discuție cu domnul Ionuț Lupescu, iar asta a fost tot. N-am mai apucat să vorbim”, a spus Eugen Voicu.

Totodată, și administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a oferit prima reacție vizavi de instalarea lui Ionuț Lupescu la CS Dinamo.

”E de bun augur revenirea lui Ionuț Lupescu în România. Noi nu am renunțat la ideea de a avea o academie comună, dar ține de regulamente. Nu schimbă cu nimic relația noastră cu CS Dinamo, suntem interesați, vedem care sunt soluțiile pentru o relație la nivel de academii.

Revenirea lui Lupescu în fotbalul dinamovist, faptul că validează modul de lucru de acolo (n.r. – CS Dinamo), poate să îmbunătățească tot ceea ce ține de suflarea dinamovistă. CS Dinamo va deveni acționat în cadrul clubului nostru de fotbal.

Salutăm revenirea lui Ionuț Lupescu în fotbalul românesc”, a spus Andrei Nicolescu.

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a explicat punctul de vedere al clubului vizavi de absența foștilor mari jucători ai ”câinilor” din stuctura organizatorică a clubului din prima ligă.

”Noi nu suntem pregătiți funcțional ca și club, în acest moment, să beneficiem de expertiza cuiva de genul lui Ionuț Lupescu sau ce altă fostă mare glorie mai puteți aduce în discuție. Trebuie să ne punem la punct ca organizare, mai întâi, ca să vedem cum putem întări toate departamentele.

Discuțiile lui Eugen Voicu cu Andrei Nicolescu au fost exploratorii. Atât. Lucrurile se așează zi de zi la club, ceea ce e acum este consecința anilor de zile, din urmă, în care au fost probleme multiple. Nu era nimeni la Dinamo dintre foștii fotbaliști când am ajuns noi la club. Cei ce erau, precum Iulian Mihăiescu, de exemplu, au rămas, continuă”, a mai spus oficialul lui Dinamo.

CITESTE SI:

Dennis Politic nu concepe să rateze victoria la Sibiu

Ovidiu Burcă a dezvăluit prin ce a trecut, după seria de patru eșecuri la rând

Conferință de presă I Neluț Roșu, încrezător înaintea duelului cu Hermannstadt

Un gând despre &8222;Ionel Dănciulescu abia așteaptă să lucreze cu Lupescu&8221;

Lasă un răspuns